Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

17.04.2024 15:30 – FT 1 : 3
3 грудня 2023 матч перервано на 2-й хв через повітряну тривогу. Догравання – 17 квітня 2024 року
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 квітня 2024, 22:01
8604
130

Два різних тайми. Динамо розібралось із Минаєм у Києві

Перенесений матч команда Шовковського відзначила впевненою перемогою

| Оновлено 17 квітня 2024, 22:01
8604
130
Два різних тайми. Динамо розібралось із Минаєм у Києві
УПЛ

Оскільки черговий розіграш української Прем’єр-ліги проводиться в буремні часи, то й не дивно, що певна кількість матчів у нас відбуваються в незаплановані заздалегідь терміни. Як, наприклад, сталось із грою шістнадцятого туру національної першості поміж закарпатським «Минаєм» та київським «Динамо». Вони мали зіграти ще на початку грудня й навіть устигли ввести м’яч у гру, але вже на другій хвилині пролунав сигнал повітряної тривоги.

І якщо з цією вимушеною затримкою було важко щось заподіяти командам, то вирішити питання щодо освітлення на стадіоні, який приймає матчі УПЛ, усе ж таки треба було заздалегідь. А то «раптово» виявилось, що на початку зими проводити матчі о 15 годині й пізніше вже неможливо без штучного світла. Тож гру довелось перенести, а «Минаю» в підсумку – поступитись правом власного поля, бо цього разу від гріха подалі команди зустрічались уже в столиці.

За великим рахунком, у цій зустрічі варто розглядати кожен тайм окремо один від одного. У першу чергу, через стиль гри номінальних господарів поля. «Минай» не те щоб погано провів час до перерви, а просто провалив цей відтинок зустрічі, так і не нав’язавши суперникам атакувального футболу. Тому й отримала команда Любеновича свої два м’ячі, після чого лише оптимісти та палкі вболівальники могли залишати закарпатцям шанси на порятунок.

Уже на п’ятій хвилині голом після красивої стінки з Ванатом на центральному вході до чужого штрафного відзначився Буяльський, а трохи ближче до середини першого тайму «Минай» затиснули всередині штрафного настільки, що Нємчанінов необачно зрізав у сітку власних воріт простріл Ярмоленка з правого флангу чужих володінь. Поміж цими двома епізодами в «Динамо» було ще чимало можливостей додатково збільшити власну перевагу, але команда обмежилась лише цими двома м’ячами. І це також зрозуміло – попереду важкі вихідні.

У другому ж таймі ми очікували на традиційний футбол киян із утриманням переможного рахунку. І якщо з другою частиною завдання вони в підсумку впорались, то цієї самої «традиційності» в їхніх діях узагалі не було. Любенович помахом тренерського пензля зніс свою пару на вістрі атаки під час перерви й повернувся до більш традиційного вибору складу. І це спрацювало.

Не безпосередньо, а побічно, але таки спрацювало. На 48 хвилині Кораблін закрутив м’яч у ближню дев’ятку на завершення передачі Вакули з лівого флангу, і таким чином значно пожвавив саму гру. Його команда підхопила цей настрій і в подальшому створила Бущану чимало проблем.

Воротар «Динамо» в деяких епізодах залишався фактично єдиним, хто хоч якось міг вплинути на ситуацію у власному штрафному, коли рятував від ударів Ременяка чи Устименка, тоді як захист «біло-синіх» звично губив своїх гравців під опікою в критичні моменти. Шовковський через це помітно нервував і воно не дивно – десь посеред другого тайму взагалі здавалось, що на полі перебуває тільки одна команда. І це не «Динамо», певна річ.

Але казкової історії для «Миная» з цього матчу таки не вийшло. Гості зняли з гри досвідчених Ярмоленка та Буяльського наприкінці основного часу, але й без них Дубінчак черговим прострілом із лівого флангу знайшов Волошина, а той не згаяв нагоду забити черговий гол у цьому сезоні. Для нього це взагалі слушна тема, бо наступний матч у чемпіонаті пропускатиме через вилучення в грі проти «Олександрії», тож тут тонкощі регламенту хоч дозволили не втратити ігровий ритм.

Вихідними закарпатський «Минай» гратиме вдома проти львівського «Руху», а київське «Динамо» прийматиме житомирське «Полісся».

Наші оцінки:

«Минай» (заміни): Ременяк – 6,5, Устименко – 6,0, Семотюк – 6,0, Гунічев – б/о, Корнійчук – б/о.

«Динамо» Київ (заміни): Шапаренко – 6,0, Шепелєв – 6,0, Діалло – 6,0, Пономаренко – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 16-й тур.

«Минай» – «Динамо» Київ - 1:3

Голи: Кораблін, 48 – Буяльський, 5, Нємчанінов, 28 (авт.), Волошин, 87

Попередження: Дмитрук, 60, Кисіль, 90+1 – Ярмоленко, 55, Ванат, 75

«Минай»: Бандура – Дмитрук, Скиба, Нємчанінов, Кисіль – Вакула (Корнійчук, 88), Петько, Вітенчук (Семотюк, 66), Кораблін (Гунічев, 87) – К. Попов (Ременяк, 46), Демиденко (Устименко, 46).

«Динамо» Київ: Бущан – Дубінчак, Дячук, Д. Попов, Тимчик – Андрієвський – Кабаєв (Шапаренко, 46), Буяльський (Шепелєв, 61), Ярмоленко (Діалло, 61), Волошин – Ванат (Пономаренко, 89).

Арбітр: Олександр Шандор (Львів).

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

Удари (у площину): 8 (3) – 23 (5)
Кутові: 2 – 10
Офсайди: 0 – 3.

МИНАЙ - ДИНАМО КИЇВ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C

Події матчу

86’
ГОЛ ! М'яч забив Назар Волошин (Динамо Київ).
48’
ГОЛ ! М'яч забив Тимур Кораблін (Минай).
29’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Ванат (Динамо Київ).
5’
ГОЛ ! М'яч забив Віталій Буяльський (Динамо Київ).
Оцініть матеріал
(65)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі
Футбол | 03 травня 2024, 07:01 3
Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі

«Ліверпуль», незважаючи на втрату шансів на титул АПЛ, зумів виконати завдання-мінімум

Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна
Футбол | 03 травня 2024, 12:33 3
Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна

«Манчестер Юнайтед» націлився на українського воротаря

Коментарі 130
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sahka1981
Очікувана перемога. Другий тайм звісно можна було для ДК і краще зіграти, а так інтригу тримали до голу Волошина.
DK1961
У сосущегоугорода 15 слов в словарном запасе, меньше, чем у Эллочки людоедки. Ему срочно лечится надо, а ОНО все СВОЕ на вентилятор из компа вываливает...
Виктор Войцеховский
Опять тут адепты ржавой ордловской трубы бегают. Водки нет, полупокеры. 
FunnyCat_____
и снова шахтер на первом месте лишь благодаря кабинетной победе над Александрией!
из года в год одно и то же 
Saar
З перемогою Динамо!!!👍👍👍👍
FunnyCat_____
Динамо благородно поступило, дав возможность Минаю,  на поле выяснить кто сильнее, не смотря на то что те не подготовили, по регламенту стадион, при первой встрече
это и отличает, нормальную команду с традицией историй и болельщиками, от недоклуба который при первой возможности несся в кабинет чтобы заработать там три очка в матчах с такими грозными соперниками как Полтава и Ингулец!
Умник
В первом тайме могли закрыть игру 5 забить.
Но это ж Динамо.
Мы помучаем болельщиков
DK1961
Заря вполне может продолжить традиции и ДВАЖДЫ подряд обуть ФК Крыса. Все зависит от судеек в первую очередь
sania
Діма -перчик вже боїться під час матчу вилазити, аби не товкли носом. Починає після всіх працювати, але і тут його товчуть
Умник
А чувствуете  в прямом смысле очко господа Шахтеровцы?))))
PUMA
+3 идём дальше 
Pavel_i_CO
Всіх киян та вболівальників Динамо Київ з перемогою. Ванат закріпив за собою першу сходинку бомбардирів УПЛ, Владислав -  найкращий гравець по системі гол+пас, Буяльський - найкращий асистент чемпіонату. Завтра вболіваємо проти ДНОнєтскіх щурів
sania
Я не втомлююсь дивуватись ботві кротячій. Понапридумкють собі ніків на зразок Відсосиновик,  ПерчикТер, Френк Підер і т.п і ображаються, що з них кепкують. Чи вам модератор на ботофермі їх по приколу дає?
Pavel_i_CO
Отсосітя, ти ж про совкову перемогу шахтьора писав, потім про кубок УЄФА. Ти вже визначись, які трофеї, з яких часів, рахувати. Динамо Київ, при совкє, двічі Кубок Кубків брало і Суперкубок УЄФА. При цьому двоє динамівців Золотий М'яч отримали, а твій шахтьор може лише про 6-0 в 1950-му році згадувати?? У вас "славетна" історія)))
Микола Захарченко
Динамо виграло - гравці роблять все можливе для перемоги . Але з грою не все ок . Не вистачає балансу між ланками , багато сумбуру при атакуючих діях , не на висоті реалізація моментів , але це ж тільки Минай , у грі з суперниками з верхньої частини таблиці це може відгукнутися ( Ванату взагалі потрібно в церкву сходити ) . Другий тайм - знову втрата концентрації , що могло призвести до поганих наслідків ( як у грі з Вересом та ЛНЗ ) . Шовковський перебудовує гру команди , цей процес займає час та не проходить безболісно ...
Перець
Тотак щоб була інтрига
Pavel_i_CO
Отсосітя, якщо ти вирішив згадати чемпіонати совка, то у Динамо Київ 13-ть чемпіонств, а у ДНОнетскіх - НУЛЬ
Remark
Чемпіонський фініш від Динамо спостерігаємо!
OtsoCity
Всеукраїнське футбольне дербі-найбільша перемога «Шахтар» 6–0 «Динамо» (26 липня 1950)