Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Боруссія Д
16.04.2024 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 1:2 4 : 2
Ліга чемпіонів
| Оновлено 17 квітня 2024, 01:29
8882
19

Знову чотири на Вестфалені. Боруссія Д вийшла до півфіналу ЛЧ

Команда Едіна Терзича двічі на власному полі перевертала хід двоматчевої дуелі проти «Атлетіко»

| Оновлено 17 квітня 2024, 01:29
8882
19
Знову чотири на Вестфалені. Боруссія Д вийшла до півфіналу ЛЧ
Getty Images/Global Images Ukraine

Вечори плей-оф Ліги чемпіонів УЄФА подекуди за своїми сценаріями нагадують вечори боксу, але з урахуванням того, що «раундів» для команд доступно тільки два (ну, добре, чотири, якщо дивитись за кількістю таймів). І свою першу половину дуелі дортмундська «Боруссія» та мадридський «Атлетіко» тиждень тому завершили перемогою господарів стадіону «Метрополітано» в столиці Іспанії (2:1).

І хоча на тій арені атмосфера дійсно шалена, але вона навряд чи може безпосередньо конкурувати з легендарними «жовтими стінами» стадіону «Зігналь-Ідуна-Парк» у Дортмунді. Саме через це, незважаючи на рахунок першого матчу, команді Едіна Терзича надавали перевагу експерти перед матчем-відповіддю проти надзвичайно складного опонента. Але на домашньому полі «джмелі» долали й не такий спротив.

Ми очікували напруженого протистояння, але стартові хвилини нас дещо спантеличили – відкритий футбол з обох сторін та жодної секунди на те, аби перевести подих! А які гольові моменти одразу створили команди по обидва боки поля! Спочатку ми дивувались тому, наскільки довго Забітцер готував удар майже перед порожніми воротами на завершення прострілу з лівого флангу, а потім не розуміли, як Мората не влучив перекиданням над голкіпером під праву стійку.

Добре, що в господарів поля потім знайшлось сміливості зупинити цю вакханалію гольових моментів, бо інакше б замість битви ми б отримали справжню пожежу на полі. Напруга натомість у подальшому концентрувалась більше в особистих протистояннях поміж окремими гравцями, від чого іноді грубощі виходили за межі, дозволені арбітром Славком Вінцичем зі Словенії. Але й тут команди більше грали на публіку та провокацію суперників, аніж чогось конкретного хотіли досягти з власного боку.

І оскільки «Боруссія» на той момент уже володіла ініціативою, то саме від неї ми побачили перші голи в цьому протистоянні. Двічі поспіль було використано лівий фланг штрафного «Атлетіко» під передачі Гуммельса та Забітцера, із якими ударами в дальній кут незмінно відзначались Брандт та Матсен. Ось такими швидкими випадами господарі забезпечили собі виграний перший тайм, рівно як і мадридці виграли першу половину зустрічі на власному полі.

Сімеоне в підсумку під час перерви наслідував приклад Терзича зразка тієї гри й дав потрійну заміну задля того, аби врятувати ситуацію. І таки врятував її. «Атлетіко» вийшов на поле після перерви геть іншим та ще й із забитими м’ячами з власного боку. Теж двома, і вони теж збили з пантелику «джмелів». Спочатку Гуммельс підрізав у сітку власних воріт удар головою від Ермосо на 49 хвилині, а потім на 64 хвилині Корреа нарешті влучив у ворота на добиванні відскоку перед воротарським.

Ці голи «матрацників» докорінно змінювали ситуацію, бо знову ставили Дортмунд перед фактом необхідності рятуватись. Але «Боруссія» не втратила рівновагу та знову пішла атакувати чужі володіння й знову забила. Так само двічі. Але цього разу Забітцер на додачу до асисту під час подачі з лівого флангу на голову Фюллькругу потім дописав ще й результативний удар. Чотири рази пробивали Облака в дальній – воротар із найбільшою кількістю сейв у цій Лізі чемпіонів, як-не-як.

У подальшому завданням господарів було втримання рахунку й вони вирішили це робити через постійні атаки на чужі володіння. Вийшло в підсумку так, що «Атлетіко» й не зібрався належним чином на фінальний штурм, тому вилетів безславно. А «Боруссія» попрямувала на дуель проти французького «Парі Сен-Жермен» у півфіналі Ліги чемпіонів.

Ліги чемпіонів УЄФА. 1/4 фіналу. Матч-відповідь.

«Боруссія» Д – «Атлетіко» - 4:2 (перший матч – 1:2)

Голи: Брандт, 34, Матсен, 39, Фюллькруг, 72, Забітцер, 74 – Гуммельс, 49 (авт.), Корреа, 64

Попередження: Р’єрсон, 43 – Аспілікуета, 30, Ермосо, 45+1

«Боруссія» Д: Кобель – Матсен, Шлоттербек, Гуммельс, Р’єрсон – Джан, Забітцер – Адеємі (Байно-Гіттенс, 66), Брандт (Ройс, 90), Санчо (Озджан, 86) – Фюллькруг.

«Атлетіко»: Облак – Ермосо, Хіменес, Вітсель – Аспілікуета (Рікельме, 46), Де Пауль (Ньїгес, 83), Коке, Льоренте, Моліна (Барріос, 46) – Грізманн, Мората (Корреа, 46).

Арбітр: Славко Вінцич (Словенія).

Стадіон: «Зігналь Ідуна Парк» (Дортмунд, Німеччина).

Удари (у площину): 19 (9) – 9 (3)
Кутові: 6 – 2
Офсайди: 2 – 3.

БОРУССІЯ Д - АТЛЕТІКО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 10°C

Події матчу

74’
ГОЛ ! М'яч забив Марсель Забітцер (Боруссія Д).
71’
ГОЛ ! М'яч забив Ніклас Фуллкруг (Боруссія Д).
64’
ГОЛ ! М'яч забив Анхель Корреа (Атлетіко Мадрид).
49’
ГОЛ ! Автогол забив Матс Хуммельс (Боруссія Д).
39’
ГОЛ ! М'яч забив Йєн Матсен (Боруссія Д).
34’
ГОЛ ! М'яч забив Юліан Брандт (Боруссія Д).
Оцініть матеріал
(58)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мінус Гофф та Коллінс. Стали відомі учасниці 1/4 фіналу турніру в Мадриді
Теніс | 30 квітня 2024, 07:01 3
Мінус Гофф та Коллінс. Стали відомі учасниці 1/4 фіналу турніру в Мадриді

Свьонтек вибила Соррібес-Тормо, Даніель програла Соболенко, Коко вилетіла від Кіз

Юнацька збірна України U-19 зіграла внічию з Діназом
Футбол | 30 квітня 2024, 14:55 1
Юнацька збірна України U-19 зіграла внічию з Діназом

Зустріч завершилася внічию

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Макс Максов
Хотілося б побачити Боруссію переможцем ЛЧ!
Phantom
Боруссія це найбожевільніша команда у світі🔥
Cruyff
Зате у Сімеоне найбільша зарплата серед тренерів у футболі! 
Це щоб про позитивне
Первый Среди Равных
Оце так чвертфінали. Радий за старіну Хуммельса, який завершує кар'єру, хоч у нього сьогодні і був косяк. 
AleksDnipro
Alex Komnin нещодавно писав, що німецький футбол скотився до рівня Ліги 1, у чому дуже помилився. Як ми бачимо, погані виступи у Бундеслізі не позначилися на результатах Борусії у ЛЧ, а завтра, цілком можливо, побачимо також Баварію у півфіналі, яка проводить найгірший сезон за останні 10 років. Просто Байєр цього сезону дійсно великий, жодної поразки, фармацевти і за трофей у ЛЧ поборолися б, якби не результати минулого сезону. В Іспанії та Італії справжня футбольна криза.
Falko
Але ж нерви були в обох, буквально зі старту ) Забили 6, але ЯК не забивали?! Мората - такі виходи навіть у ЧУКрі як семки лузгають. Кореа під копірку виконав Морату, правда, потім попав те, що легше було не попасти. Дортмунд теж уже за 4:2 вихід профукали: віддай ліворуч і закочуй у порожні, бо Облак уже вибіг під прямий удар. Хоча, звичайно, 3-й гол - краса і гордість )
З урахуванням того, що в Мадриді теж було весело, і Борусія наприкінці займалася обціловуванням каркасу, питання: куди поділося легендарне катеначчо від Сімеоне? Дієго старіє?
luceorius
 Чорний вівторок для Іспанії, а завтра така доля може спіткати і Реал.
PUMA
Вообще Атлетико должно было вылетать ещё в 1/8