Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 квітня 2024, 18:39
1823
11

Вихід із кризи? Зоря перемогла Чорноморець

Обидві команди грали в атакувальний футбол, господарі зробили це краще

| Оновлено 14 квітня 2024, 18:39
1823
11
Вихід із кризи? Зоря перемогла Чорноморець
УПЛ

У неділю, 14 квітня, «Зоря» та «Чорноморець» зустрілися у матчі 24-го туру Української Прем'єр-ліги. У попередньому турі «Зоря» зіграла внічию з «Дніпром-1» – 2:2. «Чорноморець» з рахунком 3:2 здолав ФК «Олександрія». Перед особистим протистоянням «Зоря» посідала 12 місце в турнірній таблиці, маючи в активі 23 залікові бали. «Чорноморець» із 29 очками йшов восьмим.

На початку матчу помітною перевагою володіла «Зоря». Підопічні Юрія Коваля багато атакували, причому робили це швидко та гостро. За перші десять хвилин господарі виконали кілька навісів і прострілів у штрафний майданчик «Чорноморця». Після одного з них Горбач виграв верхову боротьбу та пробив головою – м’яч пролетів повз ворота. Але вже на 13-й хвилині Горбач відкрив рахунок у матчі. Зробив він це після навісу від Бутка з правого флангу. Нападник завдав удару головою, м'яч влетів у правий від голкіпера кут воріт. Салюк помилився з вибором позиції та не зміг перехопити передачу.

ФК Чорноморець

Приблизно до середини першої половини матчу гравці «Чорноморця» були рідкими гостями у штрафному майданчику «Зорі». Потім підопічні Григорчука змогли вирівняти гру. У другій половині тайму вони чимало атакували, однак реальних можливостей для взяття воріт не створили. Натомість господарі на 36-й хвилині ледь не подвоїли свою перевагу: Горбач п'ятою виконав класний пас на хід Яцику, який увійшов до штрафного майданчика та пробив приблизно з 10 метрів — Варакута врятував «Чорноморець».

У другому таймі малюнок гри змінився. Футболісти «Зорі» почали більше уваги приділяти обороні. Гості набагато частіше контролювали м’яч, комбінували на чужій половині поля, але доводі часто це відбувалося до штрафного майданчика. Так само, як і в першій половині зустрічі, футболісти «Чорноморця» не створили жодної можливості для того, щоб пробити захист команди Коваля.

ФК Чорноморець

Господарі мали кілька небезпечних моментів. На 65-й хвилині Яцик на правому фланзі поблизу кутового прапорця обіграв опонента, увійшов до штрафного майданчика та прострілив. Горбач у падінні завдав удару з близької відстані – м'яч пролетів над поперечиною. Через три хвилини той самий Яцик протягнув футбольний снаряд лівим флангом та віддав пас на Антюха. Він з лінії воротарського майданчика пробив в напрямку дальньої стійки воріт, Горбач зовсім трохи не встигнув, щоб переправити м'яч у сітку. У компенсований арбітром час Жуніор Рейс на швидкості обіграв опонента, опинився сам перед воротами, з лінії штрафного майданчика пробив повз Варакуту, але м’яч пролетів поруч зі стійкою.

Юрій Коваль, схоже, зміг витягнути «Зорю» з кризи, в якій команда перебувала під час роботи двох попередніх тренерів: Ненада Лалатовича і Валерія Кривенцова. На це знадобилося чимало часу. Сьогодні команда нагадувала ту «Зорю», яка минулого чемпіонату до останнього претендувала на друге місце. До речі, після зимової перерви «Зоря» програла лише двічі. Обидва рази кривдником було київське «Динамо». «Чорноморець» продовжує демонструвати нестабільну гру та результати. Підопічні Григорчука можуть влаштувати феєрію практично в будь-якому матчі, причому як і в позитивному контексті, так і в негативному.

Українська Прем'єр-ліга. 24 тур.

«Зоря» – «Чорноморець» – 1:0

Гол: Горбач (12).

Попередження: Жуніор Рейс (86).

«Зоря»: Сапутін Батагов, Джордан, Бутко, Вантух Башич, Яцик (Мишньов, 87), Чурко (Дришлюк, 81) Кирюханцев (Жуніор Рейс, 73), Антюх (Бугай, 87) Горбач (Ндур, 73).

«Чорноморець»: Варакута Путря (Голуб, 90+1), Гучек, Салюк, Єрмаков Альваренга, Васильєв, Кузик (Зе Гомеш, 80) Штогрін, Бадібанга Авагімян (Присяжнюк, 80).

Арбітр: Володимир Новохатній (Черкаси).

Стадіон: «Лівий берег» (Київська область).

Наші оцінки:

Заміни «Зоря»: Жуніор Рейс - 5.5, Ндур - 5.5, Дришлюк, Мишньов, Бугай — усі б/о.

Заміни «Чорноморець»: Зе Гомеш, Присяжнюк, Голуб — усі б/о.

ЗОРЯ ЧОРНОМОРЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

13’
ГОЛ ! М'яч забив Ігор Горбач (Зоря).
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
Відчувається відсутність Герреро - моментів створили чимало, але реалізували всього один. Але перемога є перемога, з чим і вітаємо луганчан.
Max-Morlock
Если бы 3 забили.
dadlismit
Во втором круге у Зари стала проявляться командная игра, создаются моменты, правда реализация хромает. Жаль, много было потеряно в начале сезона, когда команда вновь строилась практически с нуля. Что будет дальше с командой неизвестно ... 
Kamon
Горбач хорош 
alex belogubko
ГРИ надо отправлять на больничный что то с мозгами посмотрите на эти 5 минутные замены --пусть пока АНТОНОВ  руководит ЧО --нет доверия к ГРИ  12 проигрышей и это ещё не конец
Pavel_i_CO
Дуже добре, що до двох підряд матчів з щурами, Зоря підходить в чудовій формі 
OtsoCity
з лайном (динамо) дві договірни гри були у Зорі