Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 квітня 2024, 13:13
3162
115

Ворскла – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

У Полтаві пройде репетиція фіналу Кубка країни цього сезону

| Оновлено 14 квітня 2024, 13:13
3162
115
Ворскла – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

В 24-му турі української Прем'єр-Ліги полтавська «Ворскла» на своєму рідному стадіоні імені Олексія Бутовського прийматиме лідера турніру донецький «Шахтар». Цікаво, що саме ці команди за місяць зустрінуться у Рівному у фіналі національного Кубка. Тож майбутній поєдинок можна розглядати, як репетицію перед фінальною грою.

Ворскла

Підопічні Сергія Долганського наразі розташувалися на 7 місці у турнірній таблиці, маючи в своєму активі 30 очок. Вище до кінця чемпіонату вони, звичайно, ще можуть піднятися, але на одну-дві сходинки, не більше. Тому їхнє основне завдання зараз, напевно, утримати цю позицію і не опуститися нижче.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Загалом, то весняну частину «Ворскла» проводить непогано, набравши у 6 матчах 7 очок. Окремо стоїть лише поразка від «Динамо» у себе вдома з великим рахунком 1:5. Натомість вже у наступному 23-му турі полтавська команда дала справжній бій одному з лідерів Прем'єр-Ліги «Кривбасу», зігравши з ним внічию 1:1 у Кривому Розі.

Повертаючись до фіналу Кубка України, можна припустити, що «Ворскла» може зібратися на один матч і зробити все можливе, щоб взяти трофей. Адже завдяки цьому вона зможе пробитися на міжнародну арену наступного сезону. Тим більше, що у першому колі полтавці зуміли обіграти «Шахтар» у Львові з рахунком 2:1, щоправда, тоді ще під керівництвом іншого наставника. А оскільки постійно вигравати у «Шахтаря» дуже складно, то, швидше за все, в майбутньому поєдинку для «Ворскли» буде важливим не стільки підсумковий рахунок, а те, як правильно випробувати різні варіанти ведення гри, які потім допоможуть команді досягти позитивного результату у травні.

Шахтар

Для гірників перемога в Кубку України теж необхідна, але зараз набагато важливіше досягати успіху в кожному матчі Прем'єр-Ліги, щоб забезпечити собі комфортний відрив від переслідувачів і, по можливості, вирішити питання з чемпіонством достроково. Тому так далеко на місяць вперед вони навряд чи заглядають, тим більше, що команда набрала гарного ходу.

Якщо залишити за дужками поєдинок з «Олександрією», за який «Шахтар» отримав 3 очки через кілька днів після фінального свистка, то в решті матчів другої половини чемпіонату підопічні Маріно Пушича діяли і успішно, і результативно. За цей відрізок турніру у п'яти матчах вони забили у ворота суперників 16 голів, тобто в середньому понад три м'ячі за гру. І навряд чи донецька команда має намір на цьому зупинятись. До того ж, серйозно зросла конкуренція серед футболістів за місце у складі і, насамперед, у лінії півзахисту та атаки.

Так, у цих п'яти весняних матчах відзначилися 9 гравців, причому у чотирьох поєдинках по дублю робили чотири різні гравці (Криськів, Кевін, Швед та Бондаренко). Ще по два голи в активі Сікана і Траоре, по одному разу забивали Судаков, Зубков й Конопля. Справді суперникам гірників зараз не позаздриш. Їм дуже складно визначити, звідки виходитиме чергова загроза.

Статистика матчів

Як вже було сказано, у першому колі гра цих команд проходила на стадіоні «Арена Львів» і тоді несподівано перемогла «Ворскла» 2:1. У гостей відзначилися Скляр та Нестеренко, а у гірників Зубков. Всього ж на рівні Прем'єр-Ліги суперники провели 56 матчів. 41 перемога у «Шахтаря», 5 – у «Ворскли» і 10 разів була зафіксована нічия. Різниця м'ячів 113–38.

Орієнтовні склади:

«Ворскла»: Ісенко, Пердута, Крупський, Павлюк, Якубу, Хрипчук, Кане, М'якушко, Ковталюк, Сіссоко, Степанюк

«Шахтар»: Різник, Конопля, Матвієнко, Бондар, Азаров, Степаненко, Кевін, Судаков, Бондаренко, Зубков, Сікан

Прогноз на протистояння:

В цьому матчі більша мотивація у «Шахтаря», оскільки йому не можна втрачати очки у боротьбі за підсумкове перше місце. Щодо «Ворскли», то навіть поразка особливо не вплине на її турнірне становище. Втім, все може змінитись по ходу гри, особливо, якщо гірникам довго не вдасться забити. Тоді полтавська команда матиме шанс на сприятливий результат. І все ж таки поставимо на перемогу «Шахтаря» 2:1.

14 квітня, неділя

«Ворскла» – «Шахтар»
Полтава. Стадіон «Ворскла» імені О.Бутовського. 13:00
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ВОРСКЛА - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ)
Прогноз Sport.ua — 1:2

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ярмоленко побив бомбардирський рекорд Реброва
Футбол | 01 травня 2024, 23:31 1
Ярмоленко побив бомбардирський рекорд Реброва

34-річний хавбек «Динамо» забив 190-й м'яч в українській кар'єрі

Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі
Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0
Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Коментарі 115
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Удачи Ворскле. Будет тяжко. 
FunnyCat_____
там на вчерашнем матче глорики клуба без стадиона и болельщиков рассказывали что то про уровень игры 
так вот, воспользуемся тем, чего бурбасовские гомики боятся как сухого закона -  статистической аналитикой.
 по параметру XGF( количество ожидаемых голов) ДК идет на первом месте в таблице с показателем 42,7 против 39.0 у шахтера
по параметру XGA( количество допущенных ожидаемых голов со стороны соперника).... Динамо тоже идет на первом месте с показателем 18,8  против 19,20  у шахтера 
так что, гомики бурбасовские, пожалуйста поясните, каким образом ваша копанка, если она играет в такой искрометный футбол создает меньше ДК и допускает на свои ворота больше?
 а пока вы отрываясь от случки друг с другом, будете думать что написать, я напомню еще раз то, что подтверждает статистика :
-  шахтер, это кусок кабинетного говна и его нахождение на первом месте в данный момент обусловленно хорошей игрой не на поле, а в кабинетах! 
А теперь оправдывайтесь!!!
serhiy
З дитинства проти Шахтаря !!!  Ворскла-удачі !!!
FunnyCat_____
Кто такой Роман Енакиево?
Xvalenok03
Интересно. Тут кого-то интересует футбол сам по себе? 
FunnyCat_____
удачи Ворскле, сегодня, в матче с кабинетным говном
George1
 2 0 на користь українського клубу 
sania
Поставив на дачі ще дві кротогонки, розплодилась нечисть...
PUMA
Для щура Отсосити https://youtu.be/Xa9O8vnDW-I?si=z1RdQuCvYflvs1ZY
Bulba_sumkin
Что и следовало доказать, дерьнамовское отребье сразу слилось после пруфа) Ща они начнут писать что это был не шпрот 😂😂😂
Boodya
"вболівальники" ФК Шахтар, у вас чисто в менталітеті закладено не прикріплювати фактами свої вкиди і тікати піджавши хвіст?.
Вчора два обісралось, тепер на черзі Пульпа, чи Вульва ця, як його там?
8number
Нууу, Динамо побило Ворсклу в 1:5, тому тут повинно бути як мінімум 0:4, інакше ганьба 😀
FunnyCat_____
что и требовалось доказать, как только вектор диалога отходит от темы однополых сношений, бурбасовские доходяги сидят в будке молчаливо вздыхая в надежде переждать тяжелое время .
Вообщем аргументов против утверждения того что шахтер -  кусок кабинетного говна, я не услышал, значит мнение разделено единогласно,  на том и порешили 
Умник
Итак.
Если Шахтер не выигрывает упл это с июня точно подорожание электроэнергии и компенсация Ринату за Тец.
Но если выиграют упл это Ринату плюс к компенсации тец еще и за лч прилетит.
Бля безпроигрышный вариант.
SportsMan
"В Полтаве пройдет репетиция финала Кубка страны нынешнего сезона"
Да, смотрим, как Ворскла репетирует нагибание ФК Крысы в финале Кубка.
Pavel_i_CO
Мы никогда не устанем повторять "Сосать Донецк, сосать.....Сосать Донецк, сосать!!"
Выталкиватель парашутистов
На данный момент шахтеры сильнее Ворсклы, это даже не обсуждается. Арбитрам дана команда не трогать игроков Шахтера, это вам сами судьи могут подтвердить. Все это в совокупности говорит о том, что у полтавчан нет даже одного шанса на то, чтобы отобрать очки у проходчиков подземных горизонтов... А у Динамо просто нет сейчас таких финансовых возможностей, чтобы заряжать арбитров и саму Ворсклу.