Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 березня 2024, 23:37
6632
11

Бенефіс Авагімяна. Чорноморець у гостях розгромив Полісся

Підопічні Романа Григорчука ефектно перервали свою безвиграшну серію

| Оновлено 30 березня 2024, 23:37
6632
11
Бенефіс Авагімяна. Чорноморець у гостях розгромив Полісся
УПЛ

Житомирське «Полісся» та одеський «Чорноморець» зустрілися 30 березня в матчі 22-го туру Української Прем'єр-ліги. До початку туру «Полісся» посідало 6 місце у турнірній таблиці УПЛ, маючи в активі 33 очки після 21 поєдинку. «Чорноморець» йшов на 10 сходинці, зігравши 20 матчів та набравши 23 залікові бали.

Зі старту другої частини сезону «Полісся» втратило статус команди, яка претендувала на перше місце в турнірній таблиці. Кудись поділася яскрава та агресивна гра, яка була характерна для житомирського колективу на початку та в середині першої частини сезону. Під її завершення команда перестала вигравати. Не могла вона здобути перемогу і навесні: сім матчів чемпіонату поспіль без перемог. Поразка від «Олександрії» (0:1) стала фінальною крапкою в періоді роботи Юрія Калітвінцева на чолі «Полісся», який вирішив піти за власним бажанням. На гру минулого туру проти «Оболоні» команду виводив уже Сергій Шищенко. І теж не зміг виграти (0:1).

«Чорноморець» після зимової перерви також не міг перемогти. У чотирьох турах лише в матчі проти «Оболоні» вдалося не просто набрати хоча б одне очко (1:1), а й забити гол, тоді як «Динамо», «Ворскла» і «Верес» обіграли команду Григорчука з однаковим рахунком (1:0).

Одесити матч проти «Полісся» розпочали дуже активно. За перші 15 хвилин гості завдали шість ударів по воротах, господарі відповіли трьома пострілами. В нашому чемпіонаті команди доволі часто за весь матч завдають такої кількості ударів, а то й менше. У складі «Полісся» міг відзначитися Петряк, який перехопив невдалий пас Брагару та пробив з півкола штрафного майданчика – повз ворота пролетів м’яч. У гостей небезпечним вийшов постріл Авагімяна також з півкола штрафного. З ударом гравця одеської команди впорався Бойко, який у стрибку перевів м’яч на кутовий.

УПЛ

У середині тайму гра заспокоїлася. «Чорноморець» вже не мав переваги, навпаки, господарі почали більше часу проводити в атаці. Саме житомирці мали найкращий момент для взяття воріт. На 34-й хвилині Петряк віддав на Михайличенка у штрафний майданчик, той відпасував на Луїфера, який був у центрі воротарського майданчика. Венесуельський легіонер пробив, Брагару вибив м'яч з лінії воріт, після чого ним заволодів Варакута. Через дві хвилини гравці «Чорноморця» помилилися під час початку атаки. Бадібанга віддав неточний пас, Ндукве заволодів м'ячем і пробив з-за меж штрафного майданчика. Варакута у стрибку дотягнувся до м'яча, який летів під поперечину, і врятував команду від пропущеного голу.

Другий тайм матчу можна охарактеризувати коротко: «Чорноморець» знищив «Полісся». Протягом 11 хвилин Авагімян оформив хет-трик і відправив господарів у нокдаун. На 53-й хвилині Бадібанга, який розібрався з захисником на правому фланзі, навісив у штрафний майданчик, Авагімян, про якого забули гравці «Полісся», пробив головою – м'яч влучив у дальній кут воріт. На 60-й хвилині Авагімян прийняв м'яч на лінії штрафного майданчика, пройшов кілька метрів і пробив у ближній кут. Кравець пасивно зустрічав гравця «Чорноморця», Бойко помилився з вибором позиції. Через чотири хвилини Авагімян класно виконав штрафний удар, який сам же і заробив – м’яч полетів над стінкою і влучив у верхній кут воріт.

Футболісти «Полісся» через десять хвилин змогли скоротити відставання у рахунку: Кушніренко після навісу з кутового від Мустафаєва точно пробив головою. Але сам же Кушніренко і добив свою команду, коли на 78-й хвилині вдарив ззаду по ногах Кузика, отримав друге попередження і залишив поле.

УПЛ

Наприкінці матчу стався неприємний епізод за участю Авагімяна. Гравець «Чорноморця» емоційно відреагував на порушення правил проти нього та двічі штовхнув Таллеса, після чого той впав. Арбітр покарав обох жовтою карткою. Також попередження отримав Бойко, який прийшов аж в центр поля, щоб висловити своє незадоволення рішенням судді.

На 90-й хвилині гості відзначилися вчетверте. Вони провели контратаку, у завершальній стадії якої Штогрін віддав пас на Кузика, той пробив в один дотик і переграв Бойка.

«Чорноморець», схоже, плідно провів перерву в чемпіонаті, яка була пов’язана з матчами національних збірних. Сьогодні команда продемонструвала якісний, швидкий і агресивний футбол. Звичайно, не обійшлося без помилок. Особливо небезпечними вони були під час побудови атак. Одесити двічі «обрізалися» поблизу свого штрафного майданчика, що завершилося небезпечними ударами по воротах. Що ж до «Полісся», то Сергію Шищенку поки що не вдалося налагодити гру команди. Були великі проблеми як у захисті, так і у нападі.

Українська Прем'єр-ліга. 22 тур.

«Полісся» – «Чорноморець» – 1:4

Голи: Кушніренко (74) - Авагімян (53, 60, 64), Кузик (90).

Попередження: Козак (45+1), Кушніренко (63), Бойко (82), Таллес Коста (82) - Авагімян (82).

Вилучення: Кушніренко (78, друге попередження).

«Полісся»: Бойко, Кравченко, Кушніренко, Кравець, Михайліченко, Крушинський (Таллес Коста, 61), Петряк (Будківський, 61), Козак (Мустафаєв, 72), Танковський, Луїфер (Фортюне, 72), Ндукве (Назаренко, 46).

«Чорноморець»: Варакута, Путря, Бадібанга (Альваренга, 89), Гучек, Брагару, Васильєв, Авагімян (Присяжнюк, 85), Єрмаков, Штогрін, Бойчук (Зе, 90+1), Ієде (Кузик, 46).

Арбітр: Микола Балакін (Київська область).

Центральний стадіон (Житомир).

Наші оцінки:

Заміни «Полісся»: Назаренко - 5.5, Будківський - 5.0, Таллес Коста - 5.0, Мустафаєв - 6.0, Фортюне - 4.5.

Заміни «Чорноморець»: Кузик - 7.5, Присяжнюк, Альваренга, Зе - всі б/о.

ПОЛІССЯ – ЧОРНОМОРЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Орест Кузик (Чорноморець).
78’
Богдан Кушніренко (Полісся) отримує червону картку.
75’
ГОЛ ! М'яч забив Богдан Кушніренко (Полісся).
64’
ГОЛ ! М'яч забив Артур Авагімян (Чорноморець).
60’
ГОЛ ! М'яч забив Артур Авагімян (Чорноморець).
53’
ГОЛ ! М'яч забив Артур Авагімян (Чорноморець).
Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

П'ятиразовий тріумфатор кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 30 квітня 2024, 07:22 1
П'ятиразовий тріумфатор кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25

«Барселона» зіграє у головному єврокубковому клубному турнірі у наступному сезоні

Майк ТАЙСОН: «Я вже 6 тижнів не курю траву і не сплю зі своєю дружиною»
Бокс | 29 квітня 2024, 15:45 2
Майк ТАЙСОН: «Я вже 6 тижнів не курю траву і не сплю зі своєю дружиною»

Легендарний боксер розповів, як готується до бою з Джейком Полом

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Все закономірно.А керівництву Полісся потрібно взятися за розум і спуститися на землю доки не пізно.
8number
Особливо цікаво дивилась реклама після матчу про Житомир - переможців😀 Самоіронія така собі.
Перший тайм проспав, а от другий виявився цікавим. От аби усі матчі були такими. Дякую обом командам 
avk2307
Матч класний. Відчуття як до війни грали, з глядачами....
Результат закономірний.... 
Полісся при таких грошах нагадує самі знаєте кого....А гри немає....
sasha_d99
Черноморец заслуженно победил, но нужно отдать должное и Полесью. А вообще по сравнению с прошлым унылым туром эта игра смотрелась очень даже 
ulefka
ех а я вже було думав ,що в ЛЧ Полісся з Барсою грати буде наступного року
ВОССТАВШИЙ ИЗ БАНА
Вынесли АТБшников на раз-два!
Лига конференций без динамо
Черноморец заслужено победил а атбшники очень слабые, только умеют в меньшинстве дырявых четвёртых нагибать