Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 березня 2024, 15:30
1663
1

Полісся – Чорноморець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Хтось має нарешті перемогти

| Оновлено 30 березня 2024, 15:30
1663
1
Полісся – Чорноморець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У суботу, 30 березня, в Житомирі на стадіоні «Центральний» відбудеться матч двадцять другого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють житомирське «Полісся» та одеський «Чорноморець». Стартовий свисток рефері Миколи Балакіна з Київської області пролунає о 15:30 за київським часом.

Полісся


Щось в амбітному житомирському проєкті пішло не за планом. Причому відразу після старту другої частини сезону результати «Полісся» пішли під ухил, і тепер ніхто всерйоз не оцінює шанси «вовків» і далі брати участь у чемпіонських перегонах. Новачки «еліти» вже шості в турнірній таблиці, а це вже навіть не зона претендентів на єврокубки. Сім матчів чемпіонату поспіль без перемог – це вже не криза, а повноцінне піке.

Ось і не витримав у підсумку Юрій Калитвинцев. Поразка від «Олександрії» (0:1) стала фінальною крапкою в періоді роботи цього українського фахівця на чолі «Полісся», після чого на гру проти «Оболоні» команду виводив уже Сергій Шищенко. Фокус зі зміною тренера до належних результатів не привів – поразка від «пивоварів» (0:1), якої вже точно ніхто не міг очікувати. Утім, якщо й падати, то вже до кінця.

А далі була міжнародна пауза, яка, як би нам хотілося для більшої інтриги, має сплутати всі карти. Подібних проміжків без офіційних матчів у команд до кінця сезону більше не буде, тож, якщо судилося «Поліссю» вистрілити в цьому сезоні, то зміни ми маємо побачити вже в осяжному майбутньому. А як інакше? Далі календар гратиме точно не на користь «вовків», та ще й півфінал Кубка України проти «Ворскли» посеред наступного тижня не дасть розслабитися. Але в низці матчів УПЛ проти «Чорноморця», «Минаю» і «Колоса» гріх не замахнутися на всі дев'ять очок, бо далі між «Динамо», «Кривбасом» і «Шахтарем» відпочивати не доведеться.

Чорноморець


Певною мірою схожі на «Полісся» емоції відчуває після зимової перерви одеський «Чорноморець». Із тією лише відмінністю, що команда Романа Григорчука не декларувала високих цілей, але її футбол, особливо – домашній, на старті сезону справді вражав. Але потім і одеську «фортецю» було зруйновано, тому «морякам» зараз просто нема від чого відштовхнутися.

Чотири поспіль поразки – така серія мала місце бути у «Чорноморця» перед відходом на зимівлю, і з чотирьох поспіль матчів без перемог стартували одесити після тривалого відпочинку. Лише в грі проти «Оболоні» вдалося не просто набрати хоча б одне очко (1:1), а й зовсім забити гол, тоді як «Динамо», «Ворскла» і «Верес» обігравали команду Григорчука з однаковим рахунком (1:0).

Тут напрошується лише один очевидний висновок – «Чорноморець» все ще з нами, а не перебуває в прострації, але все-таки чогось не вистачає. І адже не покидала команду велика партія ключових гравців під час зимових канікул – лише Брагару забезпечив собі майбутній трансфер у «Динамо», але навряд чи ця окрема історія могла призвести до таких проблем у колективі. До слова, можливо, може відігравати свою роль і той факт, що «моряки» нині є рідкісним колективом, якому не можна грати вдома з уболівальниками. У Одесі це іноді мало вирішальний вплив, але що робити з іграми на виїзді?

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Полісся» і «Чорноморця» раніше перетиналися 18 разів у рамках Прем'єр-ліги, Першої ліги України та СРСР, а також Кубка України. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку «моряків» – 9 успішних матчів проти 6 перемог «Полісся». Різниця голів – 22:33. Найбільша перемога «Полісся» – 4:1 (1992), 3:0 (1960), «Чорноморця» – 7:1 (1992). Команди востаннє грали в середині вересня минулого року, коли гол Олександра Васильєва приніс одеситам домашню перемогу.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 35-річний Микола Балакін із Київської області, який на своєму рахунку має вже 86 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Семен Шлончак і Віктор Матяш, а резервним арбітром відпрацює Олександр Афанасьєв. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Віталієм Романовим, якому допомагатиме Руслан Єрмоленко. У Балакіна є досвід проведення матчу за участю «Полісся» – 2 нічиї, тоді як із «Чорноморцем» він перетинався 12 разів – 3 перемоги, 3 нічиї та 6 поразок.

Орієнтовні склади


«Полісся»: Бойко – Михайличенко, Кравець, Шабанов, Кравченко – Крушинський, Танковський – Назаренко, Фортюне, Козак – Будківський.

«Чорноморець»: Варакута – Брагару, Гучек, Арсич, Єрмаков – Авагімян, Васильєв, Кузик – Штогрін, Ієде, Бадибанга.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що «вовки» на своєму полі повинні чіплятися за результат. Нашою ставкою буде позиція – «Полісся» не програє і ТМ 2.5.

30 березня, субота

«Полісся» – «Чорноморець»
Житомир. «Центральний». 15:30
Пряма ТБ-трансляція – УПЛ ТБ
ПОЛІССЯ – ЧОРНОМОРЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Микола Балакін (Київська обл.)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BATI-GOOOOOL
Какой точный прогноз к 66 минуте матча и Полесье уже не выиграет и тотал может быть больше 3,5 ....