Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 26 березня 2024, 18:22
1097
0

Євген ЛЕВЧЕНКО: «Циганков – ключовий гравець для збірної України»

Екс-гравець збірної України – про матч проти Ісландії

| Оновлено 26 березня 2024, 18:22
1097
0
Євген ЛЕВЧЕНКО: «Циганков – ключовий гравець для збірної України»
Футбол 1/2/3. Євген Левченко

Колишній півзахисник збірної України Євген Левченко поділився очікуваннями від матчу плей-оф відбору на Євро-2024 проти Ісландії (26 березня, 21:45):

– Ви, напевно, стежили за грою України проти Боснії. Результат є, але чи сподобалася Вам гра нашої команди?
– Насамперед треба сказати, що на перший план у цій грі виходив результат, і я вже кілька разів говорив, що, коли в тебе є результат у такому матчі, – це найважливіше. Хоча ми всі бачимо, що по грі нам треба ще додавати, треба кілька змін. Можливо, по-іншому ставитися. Головне – що в нас є результат і те, що ми пройшли далі. Наші хлопці продемонстрували характер у цій грі. Відверто кажучи, було трохи важкувато дивитися, коли ти програєш в один м'яч. Не так багато в нас було моментів, тому, коли зрівняли рахунок і вийшли вперед, то це був приємний сюрприз.

Футбол грається до останньої хвилини і тут варто віддати належне боснійцям, які грали дуже компактно, від оборони, чіплялися за кожен м'яч. З виходом другого форварда було набагато приємніше дивитися, як Яремчук змінив хід цієї зустрічі. Валідольний матч був. Я сподіваюся, що наступна гра буде не така проста і не така легка. І коли я дивлюся як ісландці обіграли Ізраїль, то я розумію, що це буде не прохідна команда.

– Як Ви вище зазначали, наприкінці матчу з боснійцями вийшли два форварди. Чи варто в поєдинку з Ісландією грати за такою схемою? Чи логічніше наситити центр поля?
– Ми давно так не грали з двома форвардами. Це був крок трохи ва-банк. Я думаю, дуже складно починати гру так, коли ти ще не багато тренувався і не відпрацьовував усе за лекалом. Тому, на даному моменті, я б грав за тією схемою, яку ти давно вже вивчаєш і знаєш.

Це і те, як ми будемо пересуватися, відпрацьовувати дуелі і працювати разом. Якщо подивитися на склад цієї Ісландії, то треба буде сто відсотків насичувати центр поля. Тому що в цих ісландців дуже потужна лінія півзахисту. Вони грають 4-4-2 і є Гаральдссон, який є одним із ключових гравців цієї команди. Треба буде виключати також Альберта Гюдмюндссона, який грав у Нідерландах і якого я дуже добре знаю. Хтось говорив, – якщо я правильно пам'ятаю, Роман Яремчук, – що це такий умовно кажучи, Уельс. Я думаю, що ця команда набагато краще грає технічно, ніж Уельс.

– А кого з гравців нинішньої збірної України Ви могли б виділити?
– У цієї команди молоде покоління. Одну гру хтось краще зіграє, другу – хтось інший. Коли я дивлюся на наших хлопців, то хочеться сказати, що є певні гравці, які зіграли дуже корисний і сильний матч.

Я радий, що Андрій Лунін зіграв. Коли ти бачиш, наприклад, Володимира Бражка, як він вийшов і спокійно зіграв. Дуже круто зіграв. Я дуже радий буду, якщо Віктор Циганков повернеться і зможе додати впевненості команді. Він все-таки ключовий гравець для цієї збірної. Ми знаємо всіх хлопців, кому і що треба додавати.

– Щодо воротарської ланки. Перед матчем із Боснією було багато думок - ставити у ворота Андрія Луніна чи Анатолія Трубіна. Сергій Ребров зробив вибір на користь Луніна, а хто, на Ваш погляд, має грати в майбутньому поєдинку?
– Це така люксова проблема для нас. Я розумію, якщо подивитися на обох гравців, то ми бачимо, що на даний момент вони є топовими воротарями. Якщо говорити відверто, я розумію, чому поставили Луніна... Я розумію, що у Трубіна було більше кредиту [довіри], він постійно грає. Багато хто чекав, що він зіграє. Але я розумію, коли ти граєш зараз у «Реалі», всі ігри в топ-чемпіонаті, топ-команді. То коли як не зараз тебе випробувати?! У мене немає якихось думок, що зараз треба когось міняти.

Наш тренер зосереджений і консервативний. Якщо в тебе є зараз воротар, який показує результат, то треба ставити одного воротаря. І тут треба відштовхуватися від того, який у нього фізичний, ментальний, і психологічний стан. Якщо Лунін у порядку, то треба його ставити. Якщо ми відчуваємо, що, наприклад, у Луніна якісь фізичні проблеми або ментальні, то я дуже спокійний, бо знаю, що Трубін зіграє дуже-дуже добре.

– Фінальне запитання – ваш прогноз: хто влітку поїде до Німеччини?
– Я дуже не люблю ці прогнози. Я не хочу навіть допускати думок, що ми не пройдемо ісландців. Я сьогодні трохи візуалізував те, коли ми проходимо – як усі хлопці радіють. Це було б дуже-дуже класно. Тому, я думаю, що не буде багато забитих м'ячів. Я сподіваюся, що ми переможемо з мінімальним рахунком.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.