Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 26 березня 2024, 20:00
56467
86

Україна – Ісландія. Прогноз і анонс на фінал плей-оф Євро-2024

Залишилось зробити останній крок до мрії

| Оновлено 26 березня 2024, 20:00
56467
86
Україна – Ісландія. Прогноз і анонс на фінал плей-оф Євро-2024

Sport.ua у рамках спецпроєкту з GGBET анонсує півфінальний поєдинок плей-оф Євро-2024 Україна – Ісландія. Партнер проєкту — ліцензійний букмекер GGBET з найширшою лінією, понад 70 видів спорту та дисциплін кіберспорту. Компанія створює унікальний україномовний контент на YouTube, активно допомагає нашим захисникам з 93 ОМБР.

26 березня о 21.45 за київським часом на міському стадіоні Вроцлава у фіналі плей-оф Євро-2024 збірна України прийматиме збірну Ісландії. Переможець матчу влітку зіграє на чемпіонаті континенту, а переможений залишиться ні з чим.

Україна

Путівку у фінал плей-оф Євро-2024 збірна України вирвала у поєдинку проти Боснії та Герцеговини. Матч у Зениці склався дуже непросто для підопічних Сергія Реброва.

Головний тренер «синьо-жовтих» не зміг виставити оптимальний склад на гру – через травми були відсутні Ярмоленко, Степаненко та Циганков. До того ж, дуже вдалу тактику вибрав на гру наставник балканської збірної Саво Мілошевич. Його команда грала в три центральні захисники, суворо від оборони. Віддавши м'яч гостям, господарі досягли успіху і в руйнуванні чужих атак, і в організації контрвипадів.

Після однієї з контратак боснійцям вдалося повести у рахунку: м'яч у свої ворота зрізав Матвієнко. Це стало сигналом для українців іти вперед. І вони пішли. Але довго не могли нічого створити біля чужих воріт.

Переломним моментом зустрічі став вихід на поле Яремчука. За п'ять хвилин до кінця основного часу другого тайму Роман спочатку зрівняв рахунок, а потім асистував Довбику.

УАФ

Відрізок з 85-ї по 90-у хвилини зустрічі – найкращий у виконанні збірної України. Усі інші відрізки того матчу краще забути. Але перед тим, як забути, потрібно обов'язково зробити правильні висновки з тих мук.

Наступного дня після гри у Зениці делегація збірної України вилетіла до Польщі. До Познані. Далі був автобусний переїзд до невеликого містечка Опалениця, яке стало «штаб-квартирою» для нашої національної команди перед грою з Ісландією.

Ті гравці, які виходили в основі проти збірної БіГ, у перший день приїзду до Польщі проходили відновлювальні процедури. Інші футболісти провели повноцінне тренувальне заняття.

І на другий день після прибуття в Опаленицю ті футболісти, які були задіяні в грі проти боснійців, тренувалися в режимі лайт.

Лише третього дня збірна України провела повноцінне тренувальне заняття.

Головна новина з тренувального табору «синьо-жовтих» напередодні гри з Ісландією – повернення в стрій Віктора Циганкова. Один із провідних півзахисників нашої збірної прибув на матчі плей-оф із травмою, яку отримав у грі Ла Ліги проти «Осасуни».

Через те пошкодження вінгер «Жирони» не потрапив у заявку на матч проти Боснії та Герцеговини. На гру проти Ісландії він уже має бути у заявці.

Ісландія

У півфіналі плей-оф Євро-2024 збірна Ісландії зустрілася із національною командою Ізраїлю. Ісландці першими пропустили. Але знайшли у собі сили як відновити рівновагу, так і вийти вперед ще наприкінці першого тайму. А у другій половині зустрічі «вікінги» взагалі довели рахунок до розгромного – 4:1.

Getty Images/Global Images Ukraine. Альберт Гудмундссон

Героєм того матчу став форвард Альберт Гудмундссон, на рахунку якого три забиті м'ячі. Це вже другий хет-трик Гудмундссона за збірну Ісландії, і він у такий спосіб увійшов до історії своєї національної команди: досі ніхто більше, ніж одним хет-триком у складі збірної не відзначався.

Гудмундссон – головна зірка та головна надія збірної Ісландії у вирішальній сутичці за право зіграти на Євро-2024. Альберт є одноклубником нашого Руслана Маліновського з «Дженоа».

Напередодні матчу проти збірної України команда Еге Гарейде має певні кадрові проблеми. За словами асистента Гарейде – Йоа Каллі – кілька гравців зазнали пошкоджень у грі з Ізраїлем. Зокрема, Траустассон та Віллумссон. Перспективи першого зіграти 26 березня туманні. А ось другий має встигнути відновитись до гри проти українців.

Незрозумілими залишаються і перспективи зіграти проти «синьо-жовтих» у капітана збірної Ісландії Йохана Гудмундссона. За словами Каллі, «надія, що він встигне відновитися до фіналу, є». Однак, як вважають ісландські ЗМІ, надія ця невелика.

Історія протистоянь

Шляхи збірних Ісландії та України досі перетиналися у двох відбіркових турнірах: до Євро-2000 та ЧС-2018.

Суперники обмінялися перемогами, ще два матчі завершилися внічию.

1999 року збірна України у Києві зіграла з ісландцями у результативну нічию 1:1.

Однак у Рейк'явіку наша команда зуміла обіграти упертих острів'ян. Тоді єдиний гол забив нинішній тренер збірної України Сергій Ребров, котрий реалізував пенальті.

Наступної зустрічі із ісландцями збірній України довелося чекати майже 17 років. У першому турі відбору на ЧС-2018 у Києві збірна України знову зіграла внічию з Ісландією – 1:1. Рахунок відкрив Фінбогассон, а закрив Ярмоленко. Наприкінці матчу Коноплянка міг принести нашій команді три очки, але не реалізував пенальті. Та гра стала першою офіційною для наставника «синьо-жовтих» Андрія Шевченка.

У Рейк'явіку перемогли господарі – 2:0. Перемогли без особливих шансів для нашої команди. Обидва м'ячі на рахунку Сігурдссона.

Прогноз

На думку деяких наших фахівців, гра проти ісландців для збірної України має скластися простіше, ніж матч проти збірної БіГ. У такому твердженні є раціональне зерно, адже «вікінги» навряд чи вдадуться до закритої та оборонної манери гри. Вони напевно намагатимуться грати у відкритий та атакуючий футбол. Якщо насправді це буде саме так, тоді дійсно, нашій команді дихатиметься легше.

Проте потрібно обов'язково робити поправку й на те, що збірна Ісландії – атлетична команда, яка сповідує силовий футбол. Тож у будь-якому разі єдиноборств та біганини у грі буде багато. І, звичайно ж, ісландці спробують використати свою головну атакуючу зброю – забивного нападника Гудмундссона.

Втім, на всі аргументи «вікінгів» наша збірна має знайти контраргументи. Мирон Маркевич, колишній наставник збірної України, нещодавно сказав, що клас нашої збірної вищий за клас ісландців. І з цим не можна не погодитись. До того ж варто очікувати появи на полі у складі нашої команди Циганкова, якого дуже не вистачало в матчі проти боснійців.

У будь-якому випадку, гра буде дуже складною та напруженою з обох боків. Але наш клас повинен побити їхній запал. Припустимо, що українці виграють 2:1.

Орієнтовні склади:

Україна: Лунін, Конопля, Матвієнко, Забарний, Миколенко, Бражко, Зінченко, Судаков, Циганков, Мудрик, Яремчук.

Ісландія: Вальдімарссон, Торарінссон, Гретарссон, Інгассон, Паульссон, Сігурдссон, Гаральдссон, Йоуханнесон, Віллумсон, Гудмундссон, Оускарссон.

26 березня, вівторок

Україна – Ісландія
Вроцлав. Міський стадіон. 21:45
ТБ-трансляція на відеосервісі MEGOGO і Суспільному
Арбітр: Клеман Тюрпен (Франція)
УКРАЇНА – ІСЛАНДІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 2:1

Опитування

Голосів 155
Спрогнозуйте результат ⚽️ фінального матчу плей-оф кваліфікації 🏆 Євро-2024, в якому зіграють збірні України та Ісландії (26 березня о 21:45 у Вроцлаві)

Україна (ігровий час)

91 голос 58.71 %

Україна (по пенальті)

16 голосів 10.32 %

Ісландія (по пенальті)

3 голоса 1.94 %

Ісландія (ігровий час)

30 голосів 19.35 %

Складно сказати

15 голосів 9.68 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(80)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив матч із Реалом Сосьєдад, в якому він не випустив Луніна
Футбол | 27 квітня 2024, 07:01 2
Анчелотті оцінив матч із Реалом Сосьєдад, в якому він не випустив Луніна

Карло прокоментував мінімальну перемогу королівського клубу (1:0)

Визначені півфіналісти Кубка Азії U-23. Хто потрапить для України на ОІ?
Футбол | 27 квітня 2024, 07:55 0
Визначені півфіналісти Кубка Азії U-23. Хто потрапить для України на ОІ?

Залишається 2 варіанти суперників для України: Індонезія та Узбекистан

Коментарі 86
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Оля UA🇺🇦🇵🇱
Сьогодні Вроцлав за Україну!!!
Підтримаймо збірну України!!!
Умник
Удачи сборной. Надеюсь все проведут лучшую игру года. Абсолютно пофіг чем забьет, кто забьет. Лишь бы засчитали.
Олександр Науменко
Судячі з того як наші грають другі матчі, стає моторошно.
🔱Avtoigor🔱
Важливо, що на правому фланзі нарешті буде Циганков, а не Зубков (останнього можна випускати лише на заміну, а не в основу). На воротах не так важливо хто буде, всі кіпери в нас гарні, але як на мене, то хотілось би побачити Бущана, до нього довіри в мене більше, на виходах він найкращий. Мудрика краще випускати на заміну у другому таймі, коли ісландці фізично підсядуть, а не в основу, от тоді його швидкість має спрацювати. В обороні тільки не Матвієнко, хто завгодно. Всі інші футболісти рівноцінні, хтось вийде з перших хвилин, хтось на заміну, то вже на розсуд тренера, аби тільки вчасно Ребров їх робив.
maks_krot
Верю в уверенную победу сборной в основное время, возможно даже 2-3 гола!!! Если будем играть не как с боснийцами то точно будем на ЕВРО!!!
Успехов и удачи сегодня сборной!!
3-1 ну а лучше не пропустить и 3-0 выиграть!!!
nick07
перемоги українській збірній...
AK.228
Перемоги нашим хлопцям 🇺🇦🇺🇦
Sheva19
Зину не треба в основу 
Владислав Рейский
Игра будет тяжелая тут к гадалке не ходи, но верим в то что победим и пройдем дальше! 
Сергей Седьмой
Ппц,что за менталитет "дЫбильный" у многих?...
В Европе ,если у кого то не пошла игра ,пытаются как то поддержать игрока,подбодрить,настроить,показать и сказать что верят в него!а наши Плять как Ипанаты с болот - зачмырят,унизят,будут ненавидит всех и всё,если тренер не поставит того игрока,которого "его величество,диванный эксперт" захочет видеть!...а если Зина забьёт, Матвей вытащит в защите,то вы опять вернётесь к "очколизательсву" этих игроков,которых сегодня же и с говном мешали!фу, противно жить в одной стране с такими убытками!
Украина 3-1 Исландия!
Наши должны на классе проводить!надеюсь без валидола и счёт будет до 85 такой!)всем приятного просмотра и хорошего настроения после матча)
ZANREGENT1993
Только не Матвиенко!
OtsoCity
Тільки перемога👍
lehach_08
Вірю в Україну....но поставив на ісландію, на всяк пожарний)
Михаил Машкара
Таловерова в старт замість Матвієнка
Зубкова на лавку,бо чувак доя мене повністью нульовий.
Сподобався минулої гри Гуцуляк
luceorius
 У нас якась жалюгідна полохлива збірна, для  якої практично будь-який суперник з розряду незручних. Буду дуже радий, якщо сьогодні ввечері гравці спростують ці слова.
chak98
Чекаємо на перемогу. Хлопці в окопах дуже чекають перемоги. не підведіть їх очікування . Порадуйте наших захісників.
Boodya
Запасаємось валідолом, відчуваю, що він нам сьогодні знадобиться 
Sunrise
Зазвичай другі матчі нам не вдаються, важко нам. Але сьогодні я вірю буде навпаки, буде краща гра аніж кілька днів тому. А ось чи гарантує ця гра результат - покаже матч. Віримо!
UN
Наша збірна - наймогутніша у всій колишній СНГ!  Перемога 8:0!
April
1:1   и  по пенальти 6:5 
 что бы не выспались к завтра)