Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 березня 2024, 21:20
6508
11

Максимов – не чарівник. Дніпро-1 ледь не програв ЛНЗ

Команда Олега Дулуба продемонструвала катастрофічну реалізацію гольових моментів

| Оновлено 12 березня 2024, 21:20
6508
11
Максимов – не чарівник. Дніпро-1 ледь не програв ЛНЗ
СК Дніпро-1

Минулий тиждень уже привчив нас до того, що єврокубкові змагання й матчі української Прем’єр-ліги можуть перетинатись у межах однієї календарної доби, проте цього разу двадцять перший раунд національної першості взагалі розпочинався в унісон із черговими зустрічами плей-оф Ліги чемпіонів УЄФА. Причина цьому доволі проста – незабаром розпочинається підготовчий процес у таборі нашої національної збірної, тож провідні клуби країни попросили відіграти свої матчі трохи раніше за інших.

Чи радий цьому факту був, наприклад, черкаський ЛНЗ, питання дискусійне, проте вибору особливого в колективу Олега Дулуба не було, тож «бузкові» мали приймати дніпровський «Дніпро-1» у не дуже зручний для більшості вболівальників робочий час у розпал обідньої перерви. І знову домашній матч новачків «еліти» відбувався не в їхньому рідному місці, а в селі Ковалівка, де вони вже одного разу в цьому році спробували свої сили в протистоянні проти представників Січеславщини в особі криворізького «Кривбаса» та зазнали невдачі (0:3).

Погодні умови в північній та центральній частині країни нині такі, що вже й не дивуєшся справжній завірюсі посеред березня. Проте хуртовина все ж таки була не настільки сильною, аби взагалі переносити звітне протистояння, тож команди з’явились на полі навіть на тлі короткотривалої тривоги. І одразу відбулась несподіванка – ЛНЗ продемонстрував агресивний початок зустрічі.

«Дніпро-1» відіграв без м’яча на чужій половині ледь не більше десяти хвилин, тоді як суперники невпинно проводили власні атаки й упритул наблизились до забитих м’ячів під час ударів Хобленка та Бара з меж штрафного майданчика. Але Волинець допомагав захисту власної команди триматись осторонь дійсно значних труднощів.

А потім футболісти Максимова відвели гру подалі від небезпечної для себе зони й ми побачили кілька неакцентованих випадів уже в їхньому виконанні. Але гольових моментів не було зовсім, лише натяки накшталт влучанням м’яча в руку захиснику під час прострілу Гуцуляка з правого флангу, але якщо вже VAR нічого цікавого тоді не знайшов, то ми – та й поготів.

За великим рахунком, команду Дулуба такий темп розвитку подій також влаштовував, бо суперники витрачали сили, а оскільки ротації в них фактично немає, то й залишалось дочекатись моменту, коли ЛНЗ банально переважатиме гостей у фізичному плані. І він неодмінно б настав, про що мав уявлення тренерський штаб СК, тому в перерві вирішив діяти рішуче.

Заміна з появою на полі Гаджиєва зіграла майже одразу, оскільки Рамік уже на 47 хвилині завершив просування лівим флангом атаки прострілом на ближню, де невпевнена гра ногами від Пенькова призвела до відскоку на порожні ворота під удар Філіппову, який і відкрив лік голам у нашій зустрічі. Ключовий момент для «Дніпра-1», але не в найбільш приємному контексті.

Тут усе просто – гол нападника дозволив СК урятуватись фактично від поразки, бо те, що робили «бузкові» із захистом гостей уже незабаром, інакше як побиттям уже називати не можна. ЛНЗ відігрався на 57 хвилині, коли вдалу подачу кутового з лівого флангу від Рибалки на ближній стійці Бар скинув на дальню під порожні ворота для Саліху, а той забив чи не перший гол узагалі в професійній кар’єрі.

Надалі ж на полі відбувались події, які мають знайти реакцію Максимова вже під час перерви на матчі збірних. Розгардіяш у захисті, постійні втрати м’яча та концентрації у небезпечних ситуаціях – усе це призвело до того, що перевага номінальних господарів виглядала просто аномально значною. Але команда Дулуба не забивала. Причому в таких моментах, після яких залишалось тільки хапатись за голову. І представникам «Дніпра-1», до речі, також, якщо вже відповідати духу спортивної боротьби. Шестакову та Яшарі особливе вітання – на їхніх плечах можна було влаштувати й розгром.

Після міжнародного вікна черкаський ЛНЗ гратиме домашній, можливо – навіть за рідних трибун, матч проти закарпатського «Миная», а дніпровський «Дніпро-1» поїде в гості до ковалівського «Колоса» на цю саму арену.

Наші оцінки:

ЛНЗ (заміни): Наумець – б/о., Прядун – б/о, Олійник – б/о.

«Дніпро-1» (заміни): Гаджиєв – 6,5, Ківінда – б/о, Мельниченко – б/о, Баденко – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 21-й тур.

ЛНЗ – «Дніпро-1» - 1:1

Голи: Саліху, 57 – Філіппов, 47

Попередження: Каплієнко, 35, Рибалка, 69 – Рубчинський, 68, Гаджиєв, 76

ЛНЗ: Пеньков – Каплієнко, Саліху, Муравський, Насонов – Яшарі (Олійник, 88), Рибалка, Бар – Г. Пасіч, Хобленко (Прядун, 83), С. Шестаков (Наумець, 84).

«Дніпро-1»: Волинець – Горбунов (Мельниченко, 76), Сарапій, Адамюк, Мірошніченко – Рубчинський, Бабенко – Очеретько (Гаджиєв, 46), Піхальонок, Гуцуляк – Філіппов (Ківінда, 65, Баденко, 85).

Арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків).

Стадіон: «Колос» (с. Ковалівка).

Удари (у площину): 14 (8) – 6 (3)
Кутові: 9 – 4
Офсайди: 2 – 1.

ЛНЗ - ДНІПРО-1. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 1°C

Події матчу

57’
ГОЛ ! М'яч забив Хайдін Саліху (ЛНЗ Черкаси).
47’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Філіпов (Дніпро-1).
Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 01:00 2
Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25

«Лестер» повернеться в елітний дивізіон Англії, «лиси» гарантували як мінімум 2-ге місце

Гравець Арсенала U-18 забив 7 голів в одному матчі та побив кілька рекордів
Футбол | 27 квітня 2024, 21:51 1
Гравець Арсенала U-18 забив 7 голів в одному матчі та побив кілька рекордів

Чідо Обі-Мартін продовжує феєрити на юнацькому рівні

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
У Дніпра-1 схоже проблеми дійсно всередині команди
Олег Мандрівник
Мда. 14(8) и один гол это реально катастрофа
_Tor91nado24rly_
Даремно ЛНЗ з Дніпром-1 в результативну нічию зіграло. Даремно.
New Zealander
Люди думали что команду можно изменить одной игрой после Шахтера. А я еще тогда говорил что это ни что иное как сенсация и что если команда с треском проваливается в Лигу Конференций и там тоже сразу вылетает от Спартака Трнавы то никакой тренер такой команде не поможет если не купить качественных дорогих игроков. На что меня обматюкали динамовские боты. Стадия отрицания у них долго тянулась
ErichMariaШевченко
С Шахтёра +3 а дальше Бог запретил
KIPR ALECS
ПЗДЦ....нах натий футбол....очі погоріли. Так отримають ці футболери як 2-3 солдата
New Zealander
Ну по ходу можно поздравлять Шахтер с чемпионством. Днепр - единственный кто мог еще навязать какуюто борьбу нашему вечному чемпиону