Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 06 березня 2024, 23:12
890
1

Тренер збірної України U-19: «Ми не маємо права губити дітей»

Дмитро Михайленко розповів, як втримати юних футболістів, що залишили Україну

| Оновлено 06 березня 2024, 23:12
890
1
Тренер збірної України U-19: «Ми не маємо права губити дітей»
СК Дніпро-1. Дмитро Михайленко

Головний тренер збірної України U-19 Дмитро Михайленко розповів, як втримати юних футболістів, що залишили Україну.

– Перш за все, треба мати базу гравців, які поїхали. За цей невеликий досвід, коли я почав займатися такими речами, то зрозумів, що дійсно велика кількість дітей поїхали за кордон. І це тільки вік, за який я відповідаю: 2005-2006 рр. Треба, щоб нам допомагали журналісти, якісь агенти і навіть цивільні люди. Треба, щоб нам про це казали, бо у цьому віці діти досить швидко прогресують. Розумієте? Якщо хтось там поїхав не з команди-гранда, не з вищої ліги, а звичайної академії з якогось міста, то цей хлопець дуже швидко може спрогресувати до гравця гідного рівня. Тому це треба враховувати.

По-друге, треба слідкувати за ними. Дуже уважно. Дивитися багато відео, те що я зараз і роблю, і у федерації роблять. Треба спілкуватися з тренерами, бо у молодшому віці може навіть не бути ні відео, ні статистичних платформ і не за всіма можна пильно стежити. Це треба скаутувати. І по-третє, спілкуватися вже напряму з батьками і гравцями. І нам треба доводити, що їм краще грати за Україну, країну, де вони народилися. Ми не маємо права губити дітей. Якщо є можливість, то ми повинні зробити все, щоби вони грали за збірну України U-19.

Ще є діти з неукраїнським громадянством, але з українським корінням. Таких хлопців залучати варто?

– Насправді, можна. Я пам’ятаю, що колись ходили розмови про Хуліана Кмета з Аргентини, я грав з ним, коли йому було 28-29 років. Він виступав за «Спортінг», а родом з Буенос-Айреса. У нього бабуся з України. І тоді говорили, що його хотіли натуралізувати. І ці розмови будуть завжди, коли є хороші гравці. Зараз ми в такому стані, що багато дітей поїхало. Мені здається, що через 5-10 років вони почнуть шукати своє коріння. Це нормальна практика. У когось батько народився там, а син вже в іншій країні. Багато африканських прикладів є. Ми дійшли до того, що таке точно буде. І я не бачу тут нічого такого, щоб не дати гравцеві можливість грати за ту країну, яку він обирає.

Раніше Дмитро Михайленко розповів, чим Крістіан Шевченко схожий на свого батька Андрія.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
"Треба щоб нам допомагали цивільні люди".
Можна подумати, всі працівники УАФ служать?