Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Автоспорт
| Оновлено 05 березня 2024, 22:37
179
0

1812 км Катару. Валентино Россі став четвертим у класі LMGT3

Розпочався сезон у світовій серії гонок на витривалість

| Оновлено 05 березня 2024, 22:37
179
0
1812 км Катару. Валентино Россі став четвертим у класі LMGT3
Getty Images/Global Images Ukraine

Гонкою «1812 км Катару» на трасі Лусаїл розпочався сезон 2024 року у світовій серії гонок на витривалість FIA World Endurance Championship.

У класі LMGT3 на старт вийшов дев'ятиразовий чемпіон світу MotoGP Валентино Россі, який виступає у складі бельгійської команди Team WRT на автомобілі BMW M4 GT3. Італієць, який виступав разом із бельгійцем Максімом Мартаном та Ахмадом Аль-Харті з Оману, стартував із восьмої позиції та завершив гонку на четвертому місці. Від Ервана Бастара, Клемана Мате та Марко Соренсена з D“station Racing, які посіли третє місце, Россі з колегами відстав на 12.647 секунди.

Перемогу в класі LMGT3 здобули Клаус Бахлер, Алекс Малихін та Йоель Штурм з Manthey PureRxcing, які на п'ять секунд випередили Іена Джеймса, Даніеля Манчінеллі та Алекса Рібераса з Heart of Racing Team, які посіли друге місце.

У класі Hypercar перемогли Кевін Естр, Андре Лоттерер та Лауренс Вантор із Porsche Penske Motorsport. Мік Шумахер, який дебютував у цьому класі, разом зі своїми партнерами по Alpine Endurance Team Матьє Ваксів'єром і Ніколя Ляп'єрром фінішував 12-м з відставанням у три кола від переможців.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.