Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 04 березня 2024, 01:29
3779
2

Чемпіонський камбек. Сіті переграв Юнайтед у дербі Манчестера

Команди Гвардіоли та тен Гага обмінялись розкішними голами по ходу напруженого двобою

| Оновлено 04 березня 2024, 01:29
3779
2
Чемпіонський камбек. Сіті переграв Юнайтед у дербі Манчестера
Getty Images/Global Images Ukraine

Щільність матчів надзвичайно високого рівня цієї неділі є такою, що хоч не хоч, а запитаєш себе: «Та скільки ж можна?!». Однак англійська Прем’єр-ліга вже звикла задавати ритм у боротьбі на внутрішніх аренах Європи під час футбольних вікендів, тож своїм провідним місцем у полі зору авдиторії поступатись не мала наміру.

Манчестерське дербі. Двобій «Сіті» проти «Юнайтед», у якому останніми роками взагалі не говорять про якусь навіть примарну конкуренцію поміж командами в турнірній таблиці, але це все одно не заважає їм щоразу палко з’ясовувати власні недобросусідські взаємини. Та й зайвий раз поставити палки в колеса один одному вони були завжди охочими.

А зараз, на відміну від матчу першого кола, у якому «містяни» перемогли на «Олд Траффорд» із рахунком 3:0, та й поготів. Команда Хосепа Гвардіоли продовжувала брати участь у чемпіонських перегонах проти «Ліверпуля» та лондонського «Арсенала», тож ті тільки й очікували на її похибку.

А футболісти Еріка тен Гага тим часом, як їм хотілось сподіватись, прагнули не відставати бодай від лондонського «Тоттенгема», який наразі замикає зону єврокубків, повз які «Червоні дияволи» ще цілком можуть так само гучно пролетіти, як і повз весняну частину єврокубків цього сезону.

«Сіті» побіг забивати швидкий гол від самого початку зустрічі, що було цілком прогнозованим розвитком подій. А ось те, що дійсно вибивалось із планів команди Гвардіоли, так це контратака суперників у чотири дотики через усе поле на восьмій хвилині, на завершення якої Рашфорд потужним дальнім ударом із лівого флангу поцілив точно в дев’ятку воріт Едерсона. У той момент були шоковані всі присутні, навіть представники «червоного» табору.

Очевидно, що далі господарів на чужій половині стало не просто багато, а дуже багато, і в їхніх атаках хіба що тільки воротар участі не брав, бо хтось же мав стерегти центральну лінію поля, доки захисники були зайняті підготовкою до створення гольових моментів. Постійно шукали Голанда, постійно шукали Фодена, але ті натомість тільки марнували власні нагоди. Особливо Ерлінг – куди він бив у епізоді на завершення першого тайму?

У підсумку, Гвардіола ледь не отримав серцевий напад ще до відходу на перерву, розмовляючи з резервним арбітром, а тен Гагу залишалось тільки тішитись від того, що його команда, як здавалось, знайшла протидію атакам «Сіті». Однак це також було оманливим враженням, оскільки незадовго після відновлення гри Фоден не менш ефектним закрученим ударом, але з протилежного боку поля, поцілив туди ж, куди й Рашфорд на початку гри.

Сценарій розвитку подій у подальшому також був прогнозованим – «містяни» атакують, «Червоні дияволи» з останніх сил тримають оборону, глядачі не встигають за розіграшем м’яча, обидва тренери панікують у технічних зонах. Якщо це не дербі, то що таке то дербі взагалі?

Розв’язка в цій грі також була, і прикро для гостей, що вона настала саме в той момент, коли вони тільки-но захотіли ловити суперників на контратаках. Одразу отримали за це розіграш стінки на лівому фланзі штрафного від Альвареса з Фоденом, а трохи згодом «Юнайтед» зусиллями Амрабата виявився ладен і сам собі привезти м’яч у власні ворота. Голанд хоч цією нагодою зміг скористатись.

Наступними вихідними «Манчестер Сіті» зіграє в гостях у «Ліверпуля», можливо, чемпіонський матч, тоді як посеред тижня прийматиме данський «Копенгаген» у Лізі чемпіонів УЄФА. «Манчестер Юнайтед» натомість гратиме вдома проти «Евертона».

Англійська Прем'єр-ліга. 27-й тур.

«Манчестер Сіті» – «Манчестер Юнайтед» - 3:1

Голи: Фоден, 56, 80, Голанд, 90+1 – Рашфорд, 8

Попередження: Варан, 68

«Манчестер Сіті»: Едерсон – Аке, Діаш, Стоунз, Вокер – Сілва, Родрі – Доку (Альварес, 59), де Брюйне, Фоден (Бобб, 90+6) – Голанд.

«Манчестер Юнайтед»: Онана – Лінделеф, Еванс (Камбвала, 69), Варан, Далот – Мактоміней, Каземіро, Мейну (Форсон, 83) – Гарначо (Амрабат, 82), Фернандеш – Рашфорд (Антоні, 74).

Арбітр: Енді Медлі (Йорк, Англія).

Стадіон: «Етіхад» (Манчестер, Англія).

Удари (у площину): 27 (8) – 3 (1)
Кутові: 15 – 2
Офсайди: 0 – 1.

МАНЧЕСТЕР СІТІ - МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 7°C

Події матчу

90’ +1
ГОЛ ! М'яч забив Ерлінг Холанд (Манчестер Сіті).
80’
ГОЛ ! М'яч забив Філ Фоден (Манчестер Сіті).
56’
ГОЛ ! М'яч забив Філ Фоден (Манчестер Сіті).
8’
ГОЛ ! М'яч забив Маркус Решфорд (Манчестер Юнайтед).
Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pol-55
Рашфорду в 1м таймі потрібно було нагоди використати, можливо тоді хоч нічию втримали б.
sasha_d99
Гнать в шею Тен Хана! На хрен нужны МЮ такие игроки как Антони, Варан, Амбрабат? Нахрена он их брал?