Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 березня 2024, 22:45
2919
8

Вилучення не вплинуло на результат. Олександрія та Зоря зіграли внічию

Господарі понад двадцять хвилин грали в більшості

| Оновлено 03 березня 2024, 22:45
2919
8
Вилучення не вплинуло на результат. Олександрія та Зоря зіграли внічию
ФК «Олександрія»

У неділю, 3 березня, ФК «Олександрія» та луганська «Зоря» зустрілися в матчі 19-го туру чемпіонату України з футболу. «Олександрія» у минулому турі відзначилася гарною грою та нічиєю проти донецького «Шахтаря», а також непорозумінням із заявкою Івана Калюжного. Тепер команді загрожує технічна поразка. «Зоря» в 18-му турі перервала свою п'ятиматчеву безвиграшну серію. Перемога над «Ворсклою» стала для «чорно-білих» лише третьою у поточному чемпіонаті.

Руслан Ротань не здійснив жодної зміни у стартовому складі порівняно з поєдинком проти «гірників». Юрій Коваль у своїй «основі» замінив лише одного виконавця: замість Антюха з перших хвилин грав Бугай.

Команди розпочали матч у неквапливому темпі. У першій третині тайму невеликою ігровою та територіальною перевагою володіли гості. Вони заробили кілька перспективних штрафних ударів. Один з них завершився влучанням в поперечину. Сталося це після потужного удару Яцика. Шевченко зачепив м’яч рукою, і він влучив у каркас воріт.

ФК «Олександрія»

У другій половині тайму футболісти «Олександрії» значно прискорилися. Завдяки цьому вони змогли притиснути гостей до їхніх воріт і створити кілька небезпечних моментів. На 30-й хвилині після прострілу з лівого флангу Кулаков скинув м'яч під удар Калітвінцеву, той намагався поцілити в дальній кут воріт, але промахнувся. На передостанній хвилині тайму після гострої передачі у штрафний майданчик Джордан невдало вибив м'яч головою, і той опинився у Михайленка. Гравець «Олександрії» завдав удару приблизно з 12 метрів, але не влучив у ворота.

На початку другого тайму ситуація змінилася. Перевагою заволоділи підопічні Коваля. Вони рухалися швидше, ніж у першому таймі, і це дозволяло більше володіти м’ячем і частіше атакувати. На першій хвилині Герреро отримав передачу на хід, увійшов до штрафного майданчика та завдав удару з району лівого кута воротарського майданчика. М'яч пролетів поруч з дальньою стійкою воріт. Через десять хвилин «олександрійці» під пресингом втратили м'яч поблизу штрафного майданчика. Кирюханцев наблизився до воріт і намагався поцілити в дальній кут. Неточно. На 71-й хвилині Яцик з правого флангу увійшов до штрафного майданчика, намагався прострілити, але захисник зіграв на перехопленні. М'яч знову відскочив до Яцика, той пробив з гострого кута, однак у ворота не влучив.

Здавалося, що «Зоря» до фінального свистка зможе втілити свою перевагу в забитий гол. Але на 72-й хвилині сталося вилучення: Джордан за фол у центрі поля отримав другу жовту картку. До речі, перше попередження бразильський захисник отримав через власну помилку, в результаті якої він втратив м’яч і був вимушений фолити, щоб зірвати атаку господарів.

ФК «Олександрія»

«Олександрія», отримавши чисельну перевагу, спробувала заволодіти ініціативою. Вона могла забити майже одразу. На 73-й хвилині Калітвінцев прострілив від правої лінії штрафного майданчика, Башич зіграв на перехопленні, Кулаков намагався добити м'яч у ворота, але Сапутін кинувся в ноги та не дозволив завдати удару. Через хвилину Яцик на куті штрафного майданчика обіграв суперника та пробив у ближній кут. Шевченко забрав м'яч до рук.

Ротань випустив трьох свіжих атакувальних футболістів. Територіальна перевага перейшла на бік господарів. Однак «Зоря» не сіла в глуху оборону. Гості намагалися грати так само, як і до вилучення. На 79-й хвилині Герреро пробив з лінії півкола штрафного майданчика, Шевченко відбив у падінні. До речі, це був лише третій удар в площину воріт для обох команд за весь матч. На 89-й хвилині Герреро ледь не втік від усіх захисників «Олександрії». Кампосу довелося збити панамського форварда.

Матч так і завершився нульовою нічиєю. Чи заслужила якась з команд на перемогу? Мабуть, ні, враховуючи кількість ударів в площину воріт: 1:2 на користь «Зорі».

«Олександрія» продовжила свою «суху» серію на своєму полі. Команда не пропускає вже 315 хвилин. Безпрограшна гостьова серія «Зорі» в УПЛ досягла вже чотирьох матчів. Голкіпер «Олександрії» Микита Шевченко провів 50-й матч в УПЛ без пропущених голів.

Українська Прем'єр-ліга. 19 тур.

«Олександрія» – «Зоря» – 0:0

Попередження: Логінов (18), Ротань (56, головний тренер), Кампос (89) - Джордан (63), Мишньов (68), Герреро (89).

Вилучення: Джордан (72, друге попередження).

«Олександрія»: Шевченко, Ковалець, Калітвінцев (Джевані, 77), Кулаков (Де, 77), Шулянський (Бєляєв, 66), Логінов, Мартинюк, Калюжний (Сігеєв, 77), Кампос, Копина (Скорко, 79), Михайленко.

«Зоря»: Сапутін, Рейс (Вантух, 79), Батагов, Джордан, Бутко, Башич, Яцик, Чурко (Мишньов, 65), Бугай (Антюх, 65), Герреро, Кирюханцев (Боль, 90+3).

Арбітр: Олексій Деревинський (Хмельницький).

Стадіон: «Ніка» (м. Олександрія, Кіровоградська область).

Наші оцінки:

«Олександрія» (заміни): Бєляєв - 5.0, Джевані, Де, Сігеєв, Скорко - б/о.

«Зоря» (заміни): Мишньов - 5.5, Антюх - 5.5, Вантух, Боль - б/о.

ОЛЕКСАНДРІЯ - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

72’
Jordan (Зоря) отримує червону картку.
Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Что-то не понял я этой второй жёлтой. Хорошо что не повлияло на ход игры. Заря острее смотрелась, но в принципе ничья закономерна. 
Gargantua
Ротань обещал вкусный гвардиоловский футбол, а создал вторую по занудности команду после Колоса.
Сухая бездумная игра.
Віктор Коробка
Олександрія грає в типове катеначчо, що дивно бачити від Ротаня для тих, хто пам'ятає його гравцем. 
 Зоря була цікавішою, але знов безглузда червона картка. Та й Герреро знов дає волю своїм "психам", добре, що лише на жовту.
 Не згоден з заголовком - червона вплинула на активність атак Зорі.
dadlismit
Заря активнее играла, однако после удаления о победе уже не думалось. В принципе, Александрия в большинстве практически ничего не создала. Ничья - закономерный результат.    
ErichMariaШевченко
сандрила тупо на контору шпилит
Андрій Заліщук
Що за недоумки сидять у редакторській групі Спорт ЮА??? яка перемога для Зорі, якщо вони зіграли 0-0??????
_Tor91nado24rly_
"Ця перемога стала для «чорно-білих» лише третьою у поточному чемпіонаті".
Це як розуміти, коли команди зіграли в нульову нічию? Чи мені замість редакторів sport.ua постфактум перевіряти статті на наявність помилок?