Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 березня 2024, 22:37
2482
0

Зупинили невдалу серію. Дніпро-1 у Києві мінімально здолав Оболонь

Колектив Юрія Максимова до цього не перемагав три матчі чемпіонату поспіль

| Оновлено 03 березня 2024, 22:37
2482
0
Зупинили невдалу серію. Дніпро-1 у Києві мінімально здолав Оболонь
СК Дніпро-1

Недільна програма дев’ятнадцятого туру української Прем’єр-ліги містила в собі всього три поєдинки, проте в кожному з них можна було очікувати чого завгодно. Навіть у випадку протистояння поміж київською «Оболонню» та дніпровським «Дніпром-1», які посідають місця на протилежних полюсах турнірної таблиці, можна було знайти інтригу.

Справа в тім, що кожна з команд могла бути незадоволеною власними результатами першого туру другої частини, які були здобуті тиждень дому. Дві нічиї, однакових рахунок – 1:1, але хто скаже, що проти одеського «Чорноморця» та закарпатського «Миная» відповідно команди Валерія Іващенка та Юрія Максимова не заслуговували на більшу кількість залікових балів? І при цьому кожній із команд ці «зайві» очки були дуже потрібні.

Винахідливий керманич дніпрян цього разу запропонував своїй команді зіграти так само, як «Оболонь» до цього діяла в матчі проти «Чорноморця» – забрати м’яч, загрожувати воротам суперників дальніми ударами та під час стандартів, і при цьому не допускати проникнень у власні небезпечні зони. Із останнім під завісу першого тайму вже почало трохи не виходити, тоді як решті пунктів плану «Дніпру-1» неухильно слідував.

Зрештою, це привело СК до забитого м’яча на 38 хвилині, коли вчергове залишили без опіки Сарапія під час подачі кутового, і той із близької відстані як не сам забив головою, так Філіппов плечем добив у порожні відскок від воротаря Федорівського. Подібні ситуації траплялись і раніше, але гості знову вибачали суперників, тож добре для них, що цього разу вдалось усе ж таки відзначитись першими. Разом із тим, і перевагу за грою закріпили.

У другій половині Максимов вирішив спробувати на вістрі атаки Ківінду, що стало найбільш сміливим та цікавим рішенням на обидві команди за весь час до фінального свистка. Тренеру «Дніпра-1» настільки «сподобалась» гра нападника, що він забезпечив власному підопічному зворотну заміну за лічені миттєвості до кінця гри. Цікаві методи виховання.

Із іншого – а до чого взагалі прагнула «Оболонь» у цьому матчі? Перебігати суперників та показати гарну фізичну форму? Так, різниця була помітна. Однак до результату це не має жодного застосунку. Нуль ударів у площину воріт – відповідно й нуль голів на табло для господарів. Дніпряни просто нічого не дали створити біля власних володінь. Та й самі не дуже квапились розвивати успіх при цьому.

Наступного тижня київська «Оболонь» зіграє в гостях проти криворізького «Кривбасу», а дніпровський «Дніпро-1» прийматиме львівський «Рух».

Наші оцінки:

«Оболонь» (заміни): Дубко – 6,0, Мороз – б/о, Тарануха – б/о, Вишневський – б/о.

«Дніпро-1» (заміни): Ківінда – 5,5, Гаджиєв – б/о, Є. Пасіч – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 19-й тур.

«Оболонь» – «Дніпро-1» - 0:1

Гол: Філіппов, 38

Попередження: Горбунов, 60, Рубчинський, 85

«Оболонь»: Федорівський – Прокопенко, Лук’янчук, Приймак, Грисьо (Тарануха, 81) – Суханов (Дубко, 67), Косовський (Мороз, 74), Черненко, Мединський – Краснопір (Вишневський, 81), Слободян.

«Дніпро-1»: Волинець – Горбунов, Кравець, Адамюк, Мірошніченко – Рубчинський, Сарапій – Очеретько (Гаджиєв, 73), Піхальонок, Гуцуляк – Філіппов (Ківінда, 56, Є. Пасіч, 90).

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон).

Стадіон: «Оболонь-Арена» (Київ).

Удари (у площину): 5 (0) – 11 (6)
Кутові: 6 – 6
Офсайди: 1 – 1.

ОБОЛОНЬ - ДНІПРО-1. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 6°C

Події матчу

37’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Філіпов (Дніпро-1).
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ
Футбол | 27 квітня 2024, 17:25 149
Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ

Підопічні Пушича на класі обіграли команду Дулуба, яка грала досить добре

Лунін з агентом розлютилися на Анчелотті. Стали відомі причини
Футбол | 27 квітня 2024, 00:59 9
Лунін з агентом розлютилися на Анчелотті. Стали відомі причини

Український воротар залишився у запасі в останньому матчі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.