Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 березня 2024, 13:01
1916
0

Оболонь – Дніпро-1. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Із першої спроби перемогти не вдалось, а конкуренти тим часом не сплять

| Оновлено 03 березня 2024, 13:01
1916
0
Оболонь – Дніпро-1. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
СК Дніпро-1

У неділю, 3 березня, у Києві на стадіоні «Оболонь-Арена» відбудеться матч дев'ятнадцятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють київська «Оболонь» і дніпровський «Дніпро-1». Стартовий свисток рефері Ігоря Пасхала з Херсона пролунає о 13:00 за київським часом.

Оболонь


Новачки УПЛ поточного розіграшу спочатку заявляли про досить скромні цілі на цей сезон. Та й ніхто не очікував від київської «Оболоні» рішучого ривка в турнірній таблиці, із урахуванням її кадрових і фінансових можливостей. Закріпитись у «еліті» – план мінімум на початковому етапі перебування в Прем'єр-лізі, і поки що він досить далекий від виконання.

Команда Валерія Іващенка перебуває в зоні перехідних матчів, але ця позиція настільки мінлива, що навіть один успішний результат може внести серйозні зміни в розташуванні команд відносно одна одної на цій ділянці турнірної таблиці. І якщо вже закарпатський «Минай» почав перемагати, то на нас і справді очікує дуже цікава боротьба за виживання найближчі кілька місяців.

У неї «пивовари» вступають у дуже важкому становищі. Вісім матчів без перемог – серія офіційних ігор, яка тягнеться ще з кінця жовтня минулого року і, поки що, навіть не має перспектив до завершення. У календар «Оболоні» і зовсім найближчим часом краще не заглядати, оскільки до кінця березня там стоять ще й «Кривбас», «Полісся» і «Шахтар». Де тут шукати життєво важливі очки? Невідомо. У більш комфортних умовах, проти «Чорноморця» на початку тижня, «пивовари» не змогли досягти свого (1:1), хоча всі передумови для цього були.

Дніпро-1


Із таким початком сезону, який продемонстрував дніпровський «Дніпро-1», розраховувати на настільки високе місце в турнірній таблиці було просто занадто оптимістично. Якби не одне «але», ім'я якому Юрій Максимов, який, як здавалося, витягнув команду зі справжньої прірви в найбільш критичний момент.

Згодом СК піднявся на передові позиції і став повноправним учасником чемпіонських перегонів. Але і тут є важливе «але» – «Дніпро-1» не може перемогти вже три матчі поспіль, тож водночас дає місце для ривка «Кривбасу» й украй небезпечно підпускає до себе київське «Динамо». Фактично, команда Максимова зараз перебуває в такому стані, що кожна наступна помилка загрожує руйнуванням усіх надій на другу частину кампанії.

Утім, на відміну від тієї ж «Оболоні», у дніпрян хоч календар найближчим часом має більш оптимістичний вигляд, тоді як справжня спека почнеться якраз у заключних турах. До цього моменту залишається лише сподіватися, що Максимов зможе повернути команді колишню впевненість, адже навіть кадровий потенціал у неї виглядає не настільки сумно, як це було до зимової паузи. Що цікаво, обидва тренери в майбутній грі не потребували б ротації, якби не дискваліфікація опорника Руслана Бабенка у гостей.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Оболоні» і «Дніпра-1» раніше перетинались 3 рази в рамках Прем'єр-ліги і Першої ліги. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку господарів – 2 успішних гри «пивоварів», за однієї нічиєї. Команди востаннє грали між собою в серпні минулого року, коли на ужгородському «Авангарді» голи Ростислава Таранухи та Ігоря Краснопіра проти м'яча Олександра Піхальонка з пенальті принесли перемогу киянам (2:1).

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 41-річний Ігор Пасхал із Херсона, який на своєму рахунку має вже 87 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Станіслав Марулін і Дмитро Оганесян, а резервним арбітром відпрацює Михайло Райда. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Олександром Шандором і Володимиром Володіним. У Пасхала є досвід проведення матчів за участю «Оболоні» – 3 перемог, 3 поразки, тоді як із «Дніпром-1» він перетинався вісім разів – 2 перемоги, 1 нічия, 5 поразок.

Орієнтовні склади


«Оболонь»: Федорівський – Прокопенко, Лук'янчук, Приймак, Грисьо – Суханов, Косовський, Черненко, Мединський – Краснопір, Слободян.

«Дніпро-1»: Волинець – Кравець, Сарапій, Адамюк, Мірошниченко – Рубчинський, Мельниченко – Очеретько, Піхальонок, Гуцуляк – Пилипів.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що команди зіграють у результативний футбол. Нашою ставкою буде позиція – ТБ 2.5.

3 березня, неділя

«Оболонь» – «Дніпро-1»
Київ. «Оболонь-Арена». 13:00
Пряма ТБ-трансляція – телеканал УПЛ ТБ
ОБОЛОНЬ – ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)
Прогноз Sport.ua — 1:2
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні
Футбол | 01 травня 2024, 06:50 11
Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні

Олексій Сливченко – про оренду молодого венесуельського бомбардира «гірників» до «Цинциннаті»

ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою
Футбол | 01 травня 2024, 22:46 10
ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою

Анна Зубкова поділилася гарячими знімками у своєму Instagram

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.