Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 19 лютого 2024, 12:53
3835
0

Гері Вілсон виграв Welsh Open, потішивши глядачів максимальним брейком

У фіналі англієць здобув перемогу над Мартіном О'Доннеллом з рахунком 9:4

| Оновлено 19 лютого 2024, 12:53
3835
0
Гері Вілсон виграв Welsh Open, потішивши глядачів максимальним брейком
WST. Гери Вілсон

​Англійський снукерист Гері Вілсон завоював свій другий рейтинговий титул у сезоні та третій у кар'єрі, здобувши переконливу перемогу над Мартіном О'Доннеллом з рахунком 9:4 у фіналі Welsh Open у Лландідно.

Вілсон швидко стартував, повівши з рахунком 4:0, а у суперника гра не йшла. Гері був попереду як мінімум на три фрейми. Вілсон з Уоллсенда подвоїв кількість своїх титулів цього сезону після тріумфу на Scottish Open у грудні.

Гері Вілсон, Ронні О'Салліван і Джадд Трамп – тепер є три снукерісти, які виграли більше одного рейтингового турніру цього сезону. Гері став 29-м гравцем в історії снукера, який виграв три або більше, вигравши до цього титули в Шотландії в 2022 і 2023 роках.

38-річний спортсмен виграв головний приз у розмірі 80 тисяч фунтів стерлінгів і піднявся з 16-го на 12-те місце у світовому рейтингу та на 4-те місце у однорічному списку найкращих. Він також бере участь у гонці за право брати участь у турнірі World Masters of Snooker в Ер-Ріяді. Успіх у Players Championship у Телфорді на новому тижні може принести йому місце на турнірі за участю 8 осіб у Саудівській Аравії.

У кар'єрі Вілсона бували моменти, коли він втрачав впевненість у своїй нестандартній техніці, але тепер він набув більш високого рівня у своїй грі та віри у свої здібності. Часом цього тижня його гра була видатною, особливо у півфінальній грі з Джоном Хіггінсом (6:4), коли він зробив максимальний брейк у 147 очок.

Мартін О'Доннелл грав у своєму першому рейтинговому фіналі. Він досяг найкращого результату у кар'єрі, вигравши у чвертьфіналі у чемпіона світу Луки Бреселя. 37-річний лондонець не зміг перевернути гру після невдалого старту у фіналі, але він отримує свій найвищий приз у розмірі 35 тисяч фунтів стерлінгів і піднімається з 76-го на 60-те місце у світі.

Поступаючись з рахунком 2:6 після першої сесії, О'Доннелл виграв хаотичний 9-й фрейм і скоротив відставання (3:6). Він мав шанс у 10-му фреймі, але набрав лише 6 очок і промахнувся у верхній кут. А Вілсон скористався моментом, зробивши серію у 100 очок, найвищий брейк у матчі (7:3).

Вілсон міг би збільшити свою перевагу, але промазав чорний, коли вів 22:16 в 11-му фреймі, О'Доннелл відповів чудовою серією 85, наблизившись у рахунку (4:7). 12-й фрейм тривав 42 хвилини і зводився до боротьби на відіграваннях О'Доннелл потрапив у складну ситуацію з нукером і двічі промахнувся, надавши Вілсону шанс забити зелений і коричневий й вести у перерві з подвійною перевагою (8:4).

І поєдинок невдовзі закінчився, оскільки О'Доннелл не зміг набрати жодного очка у 13-му фреймі, а Вілсон зафіксував перемогу із серією у 43 очки та фінальним рахунком 9:4.

Гері Вілсон: «Я почав добре і керував грою. Далі все пішло не так, і мені довелося зазнати цього і залишатися твердим. За ці роки я мав багато невдач, і це надає мені рішучості перемагати в таких матчах. Я знав, що мені просто потрібно мати шанс, щоб це зробити. Мої відіграші були хорошими, і я тримав рівень.

Я добре грав цього тижня, хоча постійне завдання полягає в тому, щоб завжди грати краще на великій арені. Я хочу вигравати більше, я продовжуватиму намагатися це робити, і, сподіваюся, у мене залишилося багато років кар'єри. Велика заслуга Мартіна, він мав також багато невдач, і я знаю, як це відчувається. Він витривалий і продовжує виступати, щоб досягти більшого».

Мартін О'Доннелл: «Цього тижня я чудово грав у снукер. Але грати так сьогодні і не ускладнити супернику завдання – розчаровує. Гері все ще доводилося забивати кулі, але було багато шансів. Я відчував себе нормально, але потім почав промахуватися на надто простих кулях, і я став напруженим.

Я маю здобути уроки з сьогоднішнього дня і, сподіваюся, на мене чекають хороше майбутнє. Я грав дуже добре у всіх своїх матчах, окрім сьогоднішнього. У цій грі є злети та падіння, просто потрібно продовжувати йти вперед. Я вірю, що повернуся у такі ситуації».

За матеріалами World Snooker Tour

Снукер. Welsh Open 2024

12–18 лютого, Лландідно (Уельс)

1/2 фіналу, 17.02.2024

  • 15:00. Елліот Слессор (Англія) – Мартін O'Доннелл (Англія) – 5:6
  • 21:00. Гері Вілсон (Англія) – Джон Хіггінс (Шотландія) – 6:4

Фінал, 18.02.2024

  • 15:00. Гері Вілсон (Англія) – Мартін O'Доннелл (Англія) – 9:4​

Відеофрагменти

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.