Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 18 лютого 2024, 14:47
3421
0

Максимальний брейк. Гері Вілсон обіграв Хіггінса в епічному півфіналі

У фіналі Welsh Open суперником Гері Вілсона буде Мартін О'Доннелл

| Оновлено 18 лютого 2024, 14:47
3421
0
Максимальний брейк. Гері Вілсон обіграв Хіггінса в епічному півфіналі
WST. Джон Хіггінс та Гері Вілсон

У Лландідно, морському курорті Уельсу, наближається до фінішу снукерний рейтинговий турнір Welsh Open 2024, останній із чотирьох у престижній серії Home Nations Series.

Англійський снукерист Гері Вілсон зробив максимальний брейк (147 очок) і переміг шотландського ветерана Джона Хіггінса з рахунком 6:4 у фантастичному півфіналі 2024 Welsh Open.

16-й номер світу Гері Вілсон виграв 2023 Scottish Open у грудні і тепер має шанс здобути третій рейтинговий титул у кар'єрі. Він зустрінеться з Мартіном О'Доннеллом у матчі із 17 фреймів у неділю, 18 лютого. Переможець отримає трофей Рея Рірдона та головний приз у розмірі 80 тисяч фунтів стерлінгів.

Це був вечір мрії в Лландідно для гравця з Уоллсенда, адже він здолав одного з найкращих гравців усіх часів Джона Хіггінса, а також зробив 5-й максимальний брейк – 147 очок. 38-річний Гері показав видатну гру: він зробив два сотенні і ще чотири брейки за 50 і завершив гру в 10 фреймах (6:4). Вілсон вийшов у свій п'ятий рейтинговий фінал, і якщо він завоює титул, то стане єдиним снукеристом, окрім Джадда Трампа та Ронні О'Саллівана, який виграв кілька рейтингових турнірів цього сезону.

Цього сезону Хіггінс показав стабільну форму, дійшовши до чотирьох рейтингових півфіналів, але програв у кожному з них і все ще чекає на свій перший рейтинговий титул після Players Championship 2021.

У Вілсона була метою набрати 147 очок у першому фреймі, поки він не промазав передостанній червоний шар. Гері зупинився на позначці 104 очки, а потім виправився в наступному фреймі, показавши чудовий максимум 147 очків.

У 3-му фреймі він додав 82, а потім домінував у сумбурному 4-му фреймі і повів 4:0. Хіггінс, нарешті, розпочав гру після перерви з брейком 93, проте Вілсон зробив рахунок 5:1 із серією в 89 очок.

У 7-му фреймі Вілсон промазав тонкий удар по чорному на серії 55 очок, що дозволило Хіггінсу почати камбек з фірмовою зачисткою столу в 69 очок (2:5). У 8-му раунді Вілсон атакував ризиковану червону кулю, коли вів 49:0, і знову Хіггінс скористався шансом – брейк 66 і скорочений розрив (3:5). Серія шотландця у 78 очок додала напруги, адже рахунок став 4:5.

Але Вілсон зберіг самовладання і чудово виконав удар по червоному в центральну лузу, коли в 10-му фреймі вів з рахунком 24:0, що забезпечило йому переможний набір 73 очок і підсумкову перемогу з рахунком 6:4.

Гері Вілсон: «Ближче до кінця все стало трохи нервовим, тому що я втратив шанс завершити гру. Джон – дуже класний гравець, і якщо ви промахнетеся, то знаєте, що можете з таким же успіхом виставляти кулі на наступний фрейм, тому що він зачистить стіл. За рахунку 5:4 я знав, що маю ризикнути і не віддавати йому ще один фрейм. Коли я забив червоний у середину, я знав, що це мій шанс перемогти. Я відчуваю, що моя гра стала кращою і послідовнішою.

Фінал із Мартіном ОДоннеллом? Він буде в захваті й захоче насолодитися цією подією. Я відчуваю те ж саме. Це можливість виграти великий трофей, і я готовий до цього».

Джон Хіггінс: «Гері був неймовірно небезпечний у перших трьох з половиною фреймах, я просто сидів там, як сторонній спостерігач. Він грав неймовірно і зробив чудовий максимум 147 очок. Це складний вид спорту. Я знав, що добре забиваю кулі, і ви побачили це наприкінці, коли я повернувся до гри.

Це був чудовий матч, і Гері грав чудово. Я просто насолоджувався грою. В останньому фреймі я пішов за червоною кулею в зелену лузу. І міг забити, за моїми відчуттями, Я думав, що заб'ю, але схибив, і він забив неймовірний червоний у центр. Це був хорошого тиждень, сподіваюся, наступного тижня в Телфорді я зможу добре виступити».

За матеріалами World Snooker Tour

Снукер. Welsh Open 2024

12–18 січня, Лландідно (Уельс)

1/2 фіналу, 17.02.2024

  • 15:00. Елліот Слессор (Англія) – Мартін O'Доннелл (Англія) – 5:6
  • 21:00. Гері Вілсон (Англія) – Джон Хіггінс (Шотландія) – 6:4

ВІДЕО. Максимальний брейк Гері Вілсона (147 очок)

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.