Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 18 лютого 2024, 14:15
2997
1

48-річний чарівник Джон Хіггінс вийшов у півфінал в Уельсі. Хто суперник?

У чвертьфіналі шотландець переміг Марка Аллена із Північної Ірландії

| Оновлено 18 лютого 2024, 14:15
2997
1
48-річний чарівник Джон Хіггінс вийшов у півфінал в Уельсі. Хто суперник?
WST. Джон Хіггінс

У Лландідно, морському курорті Уельсу, триває снукерний рейтинговий турнір Welsh Open 2024, один із чотирьох у престижній серії Home Nations Series.

За підсумками матчів 1/4 фіналу визначено півфінальні пари. 17 лютого за вихід у фінал зіграють Елліот Слессор (Англія) – Мартін O'Доннелл (Англія), Гері Вілсон (Англія) – Джон Хіггінс (Шотландія).

48-річний ветеран Джон Хіггінс на прізвисько Чарівник з Вішоу, який прагне свого першого рейтингового титулу за три роки, здобув одну зі своїх найкращих перемог у сезоні, перемігши у чвертьфіналі Марка Аллена з рахунком 5:2.

Еліот Слессор, який може продовжити серію несподіваних переможців турніру в Уельсі (слід за Джорданом Брауном, Джо Перрі та Робертом Мілкінсом), здобув перемогу з рахунком 5:3 над Домініком Дейлом і вийшов у свій третій рейтинговий півфінал.

12-й номер світового рейтингу Джон Хіггінс переграв Марка Аллена і продовжить боротьбу за шостий титул Welsh Open і перший срібний приз після Players Championship 2021. Легендарний 48-річний шотландець цього сезону спробував надати новий імпульс своїй грі, вперше попрацювавши зі спортивним психологом та змінивши кий. Далі на нього чекає зустріч із Гері Вілсоном у суботу ввечері, 17 лютого.

Марк Аллен у першому фреймі промазав коричневий м'яч у центральну лузу, намагаючись зробити вихід на передостанньому червоному, і Хіггінс покарав його. А потім Джон зробив чудову серію 131, і рахунок став 2:0. Аллен відіграв два фрейми (2:2), але Хіггінс домінував після перерви, зробивши серії 76 і 85 (рахунок 4:2). У п'ятому фреймі шотландець повів з рахунком 60:0, а шанс Аллена на контратаку закінчився, коли він схибив на ризикованому червоному. 5:2 на користь Хіггінса.

Джон Хіггінс, який вийшов у свій 84-й у кар'єрі півфінал рейтингового турніру та 4-й у сезоні, розповів: «Марк – один із елітних гравців, щоб перемогти його, треба грати добре. Для мене це блискуча перемога. Я поміняв кий, повернувся до того розміру, яким користувався близько 25 років тому. І працюю просто зараз над цим. Сподіваюся, все налагодиться, бо я вже якийсь час стукаю у двері, а вони ще не відчинилися».

Елліот Слессор вийшов у третій півфінал після Northern Ireland Open 2017 та British Open 2021. 29-річний гравець із Гейтсхеда отримає шанс вийти у свій перший фінал, коли зустрінеться Мартіном О'Доннеллом у суботу вдень. Валлієць Домінік Дейл сподівався стати першим володарем цього титулу з Уельсу після Марка Вільямса в 1999 році, але 52-річний ветеран припустився занадто багато помилок, і його виступ на турнірі добіг кінця (5:3 на користь Слесора).

Король Крусібла Лука Бресель, чемпіон світу з Бельгії, завершив виступи у чвертьфіналі. Англієць Мартін О'Доннелл (на фото) здобув перемогу з рахунком 5:3 і вийшов у півфінал Welsh Open.

О'Доннелл обіграв Бреселя у всіх трьох їхніх попередніх зустрічах, але цей успіх став найбільшою перемогою в його кар'єрі, оскільки він нокаутував гравця, який перебував на 72 позиції вище, і вийшов у другий півфінал рейтингового турніру у своїй кар'єрі (після Shoot Out 2018). У суботу вдень 76-й номер світу О'Доннелл зустрінеться з Елліотом Слессором, який займає 50-те місце, і обидва гравці прагнуть вийти у фінал свого першого рейтингового турніру.

Це сумний кінець багатообіцяючого тижня для Бреселя, який уперше у сезоні вийшов у рейтинговий чвертьфінал. Тепер він, напевно, пропустить Players Championship, який відбудеться наступного тижня, а О'Доннелл або Слессор отримають місце на турнірі в Телфорді, якщо виграють фінал.

Англієць Гері Вілсон продовжував боротися за титул Home Nations, перемігши шотландця Ентоні Макгілла з рахунком 5:0. Вілсон завоював титул у Шотландії у грудні і тепер вийшов у свій 9-й півфінал рейтингового турніру. Він домінував у поєдинку, зробивши найкращі брейки 92, 71 та 76, що дозволяє йому зустрітися з Джоном Хіггінсом у суботу ввечері.

За матеріалами World Snooker Tour

Снукер. Welsh Open 2024

12–18 січня, Лландідно (Уельс)

1/4 фіналу, 16.02.2024

  • 14:00. Марк Аллен (Північна Ірландія) – Джон Хіггінс (Шотландія) – 2:5
  • 16:00. Домінік Дейл (Уельс) – Елліот Слессор (Англія) – 3:5
  • 21:00. Гері Вілсон (Англія) – Ентоні Макгілл (Шотландія) – 5:0
  • 21:00. Мартін O'Доннелл (Англія) – Люка Бресель (Бельгія) – 5:3

1/2 фіналу, 17.02.2024

  • 15:00. Елліот Слессор (Англія) – Мартін O'Доннелл (Англія)
  • 21:00. Гері Вілсон (Англія) – Джон Хіггінс (Шотландія)

Відеофрагменти матчів

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лас-Пальмас – Жирона – 0:2. Як Довбик забив 19-й гол у Ла Лізі. Відеоогляд
Футбол | 27 квітня 2024, 17:45 0
Лас-Пальмас – Жирона – 0:2. Як Довбик забив 19-й гол у Ла Лізі. Відеоогляд

Дивіться найцікавіші моменти матчу 33-го туру Ла Ліги

Прокляття Крусібла. Чемпіон світу Люка Бресель програв у першому ж матчі
Снукер | 21 квітня 2024, 17:23 0
Прокляття Крусібла. Чемпіон світу Люка Бресель програв у першому ж матчі

Бельгієць мав перевагу 9:6, але поступився Девіду Гілберту з рахунком 9:10

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ivan456
Хігінсу до свого першого титула з 2021 року осталось всього дві перемоги, при чому явно з набагато слабшими противниками. Але не зважаючи на те, що Джон буде фаворитом з цієї четвірки – він все одно буде неочікуваним переможцем турніру, як і три попередники.