Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 17 лютого 2024, 13:30
3025
0

Аллен проти Хіггінса. Визначено чвертьфіналістів Welsh Open зі снукеру

У Лландідно, морському курорті Уельсу, триває рейтинговий турнір

| Оновлено 17 лютого 2024, 13:30
3025
0
Аллен проти Хіггінса. Визначено чвертьфіналістів Welsh Open зі снукеру
WST. Марк Аллен

У Лландідно, морському курорті Уельсу, триває снукерний рейтинговий турнір Welsh Open 2024, один із чотирьох у престижній серії Home Nations Series. За підсумками матчів 1/8 фіналу визначено чвертьфінальні пари.

У денній сесії зустрінуться: Марк Аллен (Північна Ірландія) – Джон Хіггінс (Шотландія), Домінік Дейл (Уельс) – Еліот Слессор (Англія). Увечері за вихід до півфіналу змагатимуться: Гері Вілсон (Англія) – Ентоні Макгілл (Шотландія), Мартін O'Доннелл (Англія) – Люка Бресель (Бельгія)

Третій номер світового рейтингу Марк Аллен, який вже має два титули в сезоні, в 1/8 фіналу обіграв Роббі Вільямса з рахунком 4:0 та найкращим брейком 110.

Північноірландець зазначив: «Я приїхав сюди, щоб перемагати, було б чудово додати ще один титул Home Nations. Я не відчуваю себе задоволеним тим, якою є моя гра, але я задоволений своїм психологічним настроєм. Я борюся за все, вибираючи правильні удари та докладаючи всіх зусиль».

У п'ятницю, 16 лютого, на Аллена чекає важливий чвертьфінал з Джоном Хіггінсом, який здобув перемогу з рахунком 4:3 в епічній битві з Метью Селтом, яка тривала 3 години і 7 хвилин.

Шотландець, на рахунку якого рекордні п'ять титулів Welsh Open, зробив камбек з 1:3 до 3:3, а потім узяв гору у вирішальному 42-хвилинному фреймі. Селт мав шанс на перемогу, але він промахнувся на непростій жовтій кулі при рахунку 41:41, а Хіггінс скористався шансом і вийшов у чвертьфінал, проводячи свій 139-й рейтинговий турнір.

Вигравши у цьому турнірі в Уельсі 10 матчів поспіль, Роберт Мілкінс завершив свою серію поразкою від Гері Вілсона з рахунком 0:4. Чинний чемпіон турніру Мілкінс був не в дусі і зумів досягти найкращого брейка лише в 21 очко, тоді як чемпіон Scottish Open Гері Вілсон продовжує претендувати на черговий титул.

Чемпіон світу Лука Бресель із Бельгії вперше цього сезону пробився до топ-8 рейтингового турніру, перемігши Тома Форда з рахунком 4:1 з найкращим брейком 65. Наступним суперником бельгійця стане Мартін О'Доннелл, який відправив додому Марко Фу з Гонконгу (4:2).

Англієць Еліотт Слессор зробив брейки 129, 62, 88 та 77, обігравши китайця Фан Чжен'ї з рахунком 4:3.

52-річний ветеран Домінік Дейл із Уельсу залишається у грі й може стати першим господарем-переможцем Welsh Open у цьому столітті. В нього є шанс стати першим валлійським переможцем турніру після Марка Вільямса в 1999 році.

1/8 фіналу Дейл обіграв Джека Джонса з рахунком 4:0 і дійшов до чвертьфіналу в Лландідно. Брейк у 89 очок допоміг дворазовому чемпіону рейтингових турнірів здобути комфортну перемогу над Джонсом, і тепер на його шляху стоїть Елліот Слессор у п'ятницю.

Домінік Дейл: «У моєму віці було б неможливо виграти ще один рейтинговий титул. Але зробити це на Welsh Open було б вишнею на торті. Я не граю досить добре, щоб виграти турнір, але якщо я зможу знайти свою найкращу гру, то все можливо».

За матеріалами World Snooker Tour

Снукер. Welsh Open 2024

12–18 січня, Лландідно (Уельс)

Пари 1/4 фіналу, 16.02.2024

  • 14.00. Марк Аллен (Північна Ірландія) – Джон Хіггінс (Шотландія)
  • 16:00. Домінік Дейл (Уельс) – Еліот Слессор (Англія)
  • 21:00. Гері Вілсон (Англія) – Ентоні Макгілл (Шотландія)
  • 21:00. Мартін O'Доннелл (Англія) – Люка Бресель (Бельгія)

1/8 фіналу, 15.02.2024

1/16 фіналу, 14–15.02.2024

Відеофрагменти матчів

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.