Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 лютого 2024, 23:16
19137
46

Маріно ПУШИЧ: «Це очевидна помилка. Судді вкрали у нас чистий гол»

Наставник «Шахтаря» дав прес-конференцію після матчу ЛЄ з «Марселем»

| Оновлено 16 лютого 2024, 23:16
19137
46
Маріно ПУШИЧ: «Це очевидна помилка. Судді вкрали у нас чистий гол»
ФК Шахтар. Маріно Пушич

Головний тренер «Шахтаря» Маріно Пушич дав прес-конференцію після матчу 1/16 фіналу Ліги Європи з «Марселем» (2:2).

– На вашу думку, як якість поля та робота арбітрів уплинули на гру та її результат?

– Безумовно, поле було не ідеальним, але таким воно було і для суперника, тож… Фізично це досить важко, але що маємо, то маємо. Треба пристосовуватися до обставин та грати якомога краще, і це те, що ми робили. Щодо другого запитання про суддівство, то це очевидно, і я вже з гравцями це обговорював зараз. Я не така людина, яка любить говорити про арбітрів, бо я дуже поважаю їхню роботу, але це була очевидна помилка – це чистий гол, який мав бути в нас у першому таймі. На жаль, рішення не на нашу користь, хоча повинно було бути навпаки. Добре, що є, то є. Нам треба рухатися далі.

– Ви трішки здивували нас зі стартовим складом, у якому сьогодні був Тарас Степаненко, що не грав у товариських матчах. Чи можете ви пояснити це рішення? Він був готовий до гри чи це ризикований вибір?

– Ні, ми це обговорювали. Він дуже добре тренувався в перші 10 днів, а потім, на жаль, травмувався. Але пізніше він повернувся на останньому етапі тренувань. Ми завжди обговорюємо це з медичним персоналом, із самим гравцем. Тарас – дуже досвідчений футболіст із сильним характером, що він також показав зараз. Так, ми мали інші варіанти, але не всі були здатні замінити його. Тому ми ухвалили це рішення, і воно було правильним. Але він мав вийти з гри раніше. Я був дуже задоволений його зусиллями та грою.

– Як ви вважаєте, наскільки результат матчу відповідає змісту гри?

– Іноді футбол такий. Іноді ти не отримуєш результату, на який, можливо, заслуговуєш. Але це була важка гра для обох команд, була цікава гра для глядачів. І ми однаково маємо результат. Ми заздалегідь знали, що таке протистояння не буде вирішуватися в першій грі, тож у першій частині ми отримали нічию, тому сміливо підходимо до наступного етапу. Ми показали, як добре можемо грати. Я впевнений у другому поєдинку, навіть коли ми будемо грати на виїзді з «Марселем». І це чудово – грати такі матчі. Саме для цього ти стаєш футболістом, щоб грати такі матчі. Я переживав це як тренер, я знаю, що це за відчуття – грати на виїзді з «Марселем». Це складна виїзна гра проти серйозного суперника, але ми готові. Ми будемо готові знову конкурувати та, звісно, будемо намагатися перемогти.

– Тренер Гаттузо сказав, що другий тайм був більш відкритим, тому що, можливо, гравці «Шахтаря» трішки втомилися, бо вони не грали офіційні матчі в останні тижні. Чи ви також це відчули і чи думаєте, що ваша команда буде більш підготовлена до другої гри?

– Так, усе правильно, я вважаю, що це факти, а особливо те, що ми зіграли першу офіційну гру за два місяці. У такому разі команда, звісно, завжди у невигідному становищі. Хоча ми в достатньо хорошій фізичній формі, але нам забракло цього складного рівня офіційних матчів. І, звісно, у поєднанні зі станом поля, ти маєш докласти багато зусиль та витратити чимало енергії. А це означає, що під час гри простору буде трішки більше, адже ми атакуємо, вони атакують – тож гра була нерівною в певних моментах, що було не завжди на нашу користь. Але я радий, що ми виконали нашу задачу у фізичному аспекті, що для нас, авжеж, нелегко. Це дає нам більше можливостей та часу підготуватися до наступної гри. У нас знову є один тиждень на тренування, і ми маємо досвід першої гри, тож це добре. Це було нелегко, я погоджуюся, але це футбол, і це факт наразі, тому ми не можемо цього змінити. Враховуючи це, я можу тільки пишатися моєю командою, роботою хлопців, тим, як багато вони працювали, якими дисциплінованими були, а особливо їхньою грою.

Події матчу

90’ +3
ГОЛ ! М'яч забив Егіналду (Шахтар Донецьк).
90’ +1
ГОЛ ! М'яч забив Іліман Ндіайє (Марсель).
68’
ГОЛ ! М'яч забив Микола Матвієнко (Шахтар Донецьк).
64’
ГОЛ ! М'яч забив П'єр-Емерік Обамеянг (Марсель).
Оцініть матеріал
(94)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Все вирішиться у Парижі. Боруссія мінімально перемогла ПСЖ
Футбол | 01 травня 2024, 23:58 25
Все вирішиться у Парижі. Боруссія мінімально перемогла ПСЖ

У другому півфіналі ЛЧ сильнішою виявилася німецька команда, хоча парижани мали багато моментів

Лунін відреагував на результативну нічию в матчі з Баварією
Футбол | 01 травня 2024, 10:06 0
Лунін відреагував на результативну нічию в матчі з Баварією

Український воротар «Реала» чекає на другий матч

Коментарі 46
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ErichMariaШевченко
Там бы ещё за дым в чужой стране не мешало бы в Марселе без зрителей играть.    Пусть одевают жёлтые жилеты.)))
nicksaf
Що робити з Обамеянгом? Він же як три чверті ШД. Дуже класний гравець.
Гол не зарахував, але ж і пенальті не поставив у ворота ШД.
AK.228
Суддя звісно підорок 
Iigor6583
Добре що витягнули нічию, було багато обрізок, захист косячив, в нападі було кілька хороших можливостей, але запороли неточними передачами.
Swed
Арбитр поперхнулся и случайно уже свисток дал.)))    А гол чистейший получался.   Да и за удары по лицу простил франков.   Он же типа родня из Бельгии.
Игорь Петров
Есть такая поговорка -« нечего на зеркало пенять, коли у самого рожа крива», она как никогда подходит для некоторых болельщиков-писак клуба - конкурента Шахтера.
_Tor78nado99rly_
Арбітр дійсно грубо помилився у тому епізоді. Врешті-решт, варто було, як писали тут нижче, хоча б VAR передивитися. Бо суддя не зарахував ФК "Шахтар" (Донецьк) чистий забитий м'яч. А це, в свою чергу, теж є порушенням правил гри у футбол.
c_a_p2
Заткнувся би краще. Не награли на перемогу. 
FunnyCat_____
А вот пенку в ворота Шахтера судья чистую не дал
Может наконец то Ахметов не только в Украине начал с судьями работать 
FunnyCat_____
Это какой гол? 
Darkness1984
Вам з рукою не поставили пенальті!
Андрій Шевченко
Нитік обіссяний, в футбол потрібно грати. Звикли недобиткі даунецькі, що суді тащать
Pavel_i_CO
Маріна, не скигли, а розкажи, чому вашого голкіпера не вилучили 
Виктор Войцеховский
Там пеналь и удаление воротника было чистое. Так что не пыхти. Отскочили.