Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 17 лютого 2024, 14:51
22576
275

Драма на останніх хвилинах. Шахтар розійшовся миром з Марселем

Команди визначать кращого в парі у Франції

| Оновлено 17 лютого 2024, 14:51
22576
275
Драма на останніх хвилинах. Шахтар розійшовся миром з Марселем
Getty Images/Global Images Ukraine

Донецькому клубу вкотре випала честь відкривати футбольний рік для українського футболу. Минулого лютого «гірники» в 1/8 фіналу Ліги Європи зустрічалися з «Ренном» і успішно пройшли в наступну стадію. Тепер на шляху «помаранчево-чорних» опинився інший французький клуб. Ігрова практика – саме такий козир напередодні протистояння був на боці «Марселя». Втім, для наших команд, які зуміли пробитися у євровесну, така ситуація є звичною. У Лізі 1 справи у провансальців йдуть не найкращим чином: цього року «Марсель» ще не перемагав (1 поразка та 4 нічиї).

Хорошою новиною для «гірників» стало повернення на поле Тараса Степаненка, який відновився після пошкодження. Адже значення досвідченого опорника для донецької команди переоцінити складно. Незадовго до матчу був дискомфорт у Судакова, але і він розпочав гру у стартовому складі. Привертає увагу поява на лівому фланзі бразильця Егіналду.

Вже на 3-й хвилині зустрічі «гірники» активним пресингом змусили помилитися суперників. Пау Лопес зробив кострубату передачу, і момент завершився ударом Зубкова з лінії штрафного майданчика. Голкіпер «Марселя» виправив свою помилку, ліквідувавши загрозу. На стартову активність «помаранчево-чорних» гості відповіли своїм високим пресингом, і обороні «Шахтаря» довелося попрацювати під тиском опонентів.

Надалі «біло-блакитні» більше контролювали м'яч, але загострити ситуацію біля воріт донецького клубу у них не виходило. «Гірники» компактно діяли на своїй половині поля, перекушуючи вертикальні передачі до штрафного майданчика. У підопічних Марино Пушича довгий час не йшла контргра, але в середині першого тайму «помаранчево-чорні» провели стрімку контратаку. Завершилася вона влучним ударом Егіналду, але за мить до цього пролунав свисток арбітра, який зафіксував фол на Зубкові та призначив штрафний. Ближче до перерви гарний момент не реалізував Егіналду, який з лінії штрафного майданчика запустив м'яч на трибуни.

На початку другої половини поєдинку команди діяли на зустрічних курсах, намагаючись не затримувати м'яч у центрі поля. І провансальці створили забійний момент, який дивом не реалізував Енріке: після його удару головою футбольний снаряд трохи розминувся зі штангою. «Шахтар» одразу організував свою відповідь: з ударом Сікана з кута штрафного майданчика в падінні впорався Пау Лопес.

А другий небезпечний момент від «Марселя» завершився неприємностями для донецької команди. Клосс зробив ривок правим напівфлангом і прострілив на Обамеянга, якому залишалося влучити в порожній кут. Але недовго раділи гості. Клосс у власному штрафному промахнувся по м'ячу, і Матвієнко завдав влучного удару.

Суперники витримували високий темп, але із завершальним ударом у обох не складалося. У «Шахтаря» активністю вирізнявся Зубков, який розганяв контратаки правим флангом та постачав партнерів загострюючими передачами. Кінцівка матчу пройшла під акомпанемент атак провансальців, і вони таки досягли свого. Обамеянг ліворуч увірвався до штрафного майданчика «гірників» і відпасував у район 11-метрової позначки під удар Ндіає, який не схибив.

Але це було ще не все. Зубков із правого флангу навісив точно на голову Егіналду, який відправив м'яч у кут. «Шахтар» вирвав нічию, і через тиждень суперники проведуть матч у відповідь на «Велодромі».

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Перший матч

«Шахтар» – «Марсель» – 2:2

Голи: Матвієнко, 68, Егіналду, 90+2 – Обамеянг, 64, Ндіає, 90

Попередження: Конопля, 50, Зубков, 79, Егіналду, 90+3 – Балерді, 27

«Шахтар»: Різник, Азаров, Матвієнко, Бондар, Конопля (Гочолеішвілі, 78), Степаненко (Назарина, 72), Судаков, Бондаренко (Траоре, 90+1), Егіналду, Зубков, Сікан (Кевін, 78).

«Марсель»: Лопес, Мерлен, Балерді, Жіго, Клосс, Харіт, Унаї, Кондогбія, Мумбанья (Мейте, 90+1), Енріке (Ндіає, 72), Обамеянг (Корреа, 90+1).

Арбітр: Ерік Ламбрехтс (Бельгія).

Стадіон: «Фолькспаркштадіон» (Гамбург, Німеччина).

ЩАХТАР - МАРСЕЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’ +3
ГОЛ ! М'яч забив Егіналду (Шахтар Донецьк).
90’ +1
ГОЛ ! М'яч забив Іліман Ндіайє (Марсель).
68’
ГОЛ ! М'яч забив Микола Матвієнко (Шахтар Донецьк).
64’
ГОЛ ! М'яч забив П'єр-Емерік Обамеянг (Марсель).
Оцініть матеріал
(170)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стаховський розповів, що думає про виїзд українських футболістів за кордон
Футбол | 04 травня 2024, 13:11 0
Стаховський розповів, що думає про виїзд українських футболістів за кордон

Колишній тенісист вважає, що це йде на користь українському футболу

ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі
Хокей | 03 травня 2024, 21:47 39
ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі

Україна стала найкращою командою Дивізіону 1B

Коментарі 275
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Залищук
Люди добрі, може досить сваритися в коментах, я звертаюсь як до вболівальників Шахтаря так і Динамо, нам зараз треба бути одним цілим, щоб показати вонючій кацапні, що Україна єдина і пофіг зі Львова ти чи Луганська?!
Александр Ад
молодці Шахтар,грали на рівних з Марселем і це в в лютому!Шанси пройти французів є,хай щастить!Суддя.сьогодні багато чудив,но головне не упереджено
vbrjkf
Шахтар приємно здивував... Чекаєм на продовження.
Frank Pider
С таким Марселем можно и нужно играть на победу в ответке. Верим!
BARA.bass
Молодцы парни, бились до последнего, и игра была равная. И это при том что это первая официальная игра после после перерыва, а МАРСЕЛЬ на ходу и чемпионат в разгаре. Считаю хорошим результатом, а гости или дома все понимают что мы в Еврокубках все 2 игры играем на выезде.
luceorius
 Перший млинець не нанівець, плюс очко в клубний рейтинг України.
Микола Захарченко
Не дивлячись на перший матч у сезоні та важке поле " Шахтар " зіграв непогано . Пресингували , були осмислені комбінації , часом добре тримали м'яч . Сподобався Егіналду , швидкість є , техніка присутня , але поки що ноги випереджують думку . Добре , що в кінці зрівняли - буде інтрига . Удачі на полі суперника . Україні потрібні позитивні емоції 🇺🇦
fedd1979
Багато негативу на гілці трансляції матчу, але не бачу в ньому справедливості. Країна у війні, футбол у дупі, клуби горе-критиків у повній дупі, а "Шахтар" у євровесні, і як би там не було, а ще очко приніс. Я вдячний
Sashko57
Судья отстой. Видимо судил первый раз в жизни.
Максим Заиченко
Для першого офіційного матчу за досить довгий час не погано.
Розберуть гру, виправлять помилки. 
Будемо чекати гру відповідь
Раніше писала людина на тему сварок ШД та ДК. Тут згоден. Це, на разі, не доречно.
В нас, на сьогодні, маємо лише один клуб в еврокубках. Тож вболіваемо.
Буде Динамо в еврокубках також будемо за них вболівати.
Не треба сваритись, це не на часі.
Підтримаємо наші команди.
serhiy
Марсель не такий страшний як його малювали
.Погода всі карти змішала. Перший там якийсь більш захисний футбол, у другому розкрилися трохи і більше виходило.Більше половини команди ще не в оптимальній формі.
Інтересно хто ахметці сказав ,що грузинські гравці сильніші за українських і він витрачає на них гроші ).
 Сміло треба проходити Марсель. 
Лига конференций без динамо
Ничья тоже не плохо в первом матче ,шансы у чемпиона Украины есть на 1/8 ЛЕ
turist86
Крутий трилер! Що там казав старий пеньок Сабо, що гравців Шахтаря вистачить на 15 хвилин? 
Гарно відіграв Зубков. Але захист у Шахтаря слабкий. 
Boodya 1209
Можна побажати Шахтарю тільки удачі в матчі-відповіді
Boodya 1209
Які б не були загони менеджмента, хто б не був президентом клубу, але на євроарені треба вболівати за українські команди
OtsoCity
Дякую команда за характер
Ви найкращі👍
cooperchack
Защитали бы гол,было бы 3-2 как и говорил. Эх, надеюсь во Франции победим.
Kovaleff
Видно, что ещё сырые, без тонуса. Надеюсь к ответке наберут и пройдут дальше. Должны.
New Zealander
Судейка кстати не засчитал гол Шахтера который судьи должны засчитывать, так как надо давать доиграть епизод до конца, а потом свистеть штрафной
maks_krot
Для первой игры после перерыва даже очень хорошо ,ошибки есть ну тренерский штаб пусть делает выводы !!Шансы есть и не плохие это самое главное.Степаненко здоровья,Эгинальдо молодец,Траоре с возвращением !!Ждём в ответной игре  положительного результата!Удачи и успеха Шахтёр!!!