Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 05 лютого 2024, 13:05
19422
21

Зіпсували настрій Луніну. Реал втратив перемогу над Атлетіко

Відмінний матч українського воротаря зіпсував прикрий гол у компенсований час

| Оновлено 05 лютого 2024, 13:05
19422
21
Зіпсували настрій Луніну. Реал втратив перемогу над Атлетіко
Getty Images/Global Images Ukraine

Незбалансованим вийшов розклад футбольних подій цього європейського вікенду, із чим нам залишалось просто змиритись. У суботу увагу можна було приділити, хіба що, черговій спробі каталонської «Жирони» не відставати від мадридського «Реала» в чемпіонських перегонах у іспанській Ла Лізі, яка в підсумку виявилась невдалою, бо команда Мічела не обіграла баскський «Реал Сосьєдад».

А ось на наступний день у розкладі трансляцій просто не було куди яблуку впасти – кожна провідна європейська країна хотіла, щоб саме матч її команд був головною стравою за вечерею. Ті самі іспанці із свого боку частували нас мадридським дербі, хоча ця страва в їхньому меню цього сезону трапляється настільки часто, що декому вже могла й почати набридати. Воно й не дивно – станом на момент початку лютого «Реал» та «Атлетіко» вже встигли зіграти гру першого кола в чемпіонаті, а також зустрітись у Кубку та Суперкубку країни.

Баланс перемог при цьому залишався за «матрацниками», оскільки вони виграли обидві зустрічі на їхньому полі. Проте «бланкос» після своєї єдиної перемоги в очному протистоянні з «матрацниками» за кілька днів піднімали над головою трофей, про що команда Дієго Сімеоне наразі тільки могла мріяти. Не дивлячись на той галас, який здіймав кожний її подібний успіх. Але цього разу український воротар «Реала» Андрій Лунін мав намір не дати суперникам розгулятись на «Сантьяго Бернабеу».

І хоча гра для господарів розпочиналась із відверто поганої новини – травми під час розминки зазнав абсолютний лідер атаки Вінісіус Жуніор – навіть із Браїмом Діасом у стартовому складі «вершкові» були більш активними в атаці на старті. «Атлетіко» особливо й не розраховував грати у відкритий футбол, але ж не настільки, щоб не виходити з власної половини майже ніколи за ходом першого тайму.

Проте, коли контратаки гостям удавались, це одразу створювало небезпеку біля чужих воріт. Ризикував «Реал» пропустити вже на восьмій хвилині, але тоді Лунін уперше врятував команду, не пропустивши за підсумком удару Морати з гострого кута. Натомість у відповідь команда Анчелотті не просто вигадала момент біля чужих воріт, а й відзначилась голом. Нехай і з великою часткою везіння. Бо інакше ні передача Браїма не дійшла б до Васкеса, ні простріл партнера не відскочив би назад Діасу на правому фланзі штрафного.

«Реал» повів за рахунком, що було важливим кроком у стратегічному плані. Далі потрібно було контролювати суперників та не вигадати собі негараздів у експериментальній лінії захисту. Із цим були певні проблеми, тож Луніну ще кілька разів доводилось активно втручатись у розвиток подій та парирувати дуже складні м’ячі. Як, наприклад, було в епізоді з ударом головою від Вітселя посеред тайму.

Але загальний темп зустрічі до завершення першого тайму залишав бажати кращого. «Атлетіко» бачив, що суперники розтягують ігровий час, тож намагався не форсувати події. Недарма, бо вже на початку другої половини «матрацники» зрівняли рахунок. Ну, майже зрівняли, бо Сауль усе ж таки завадив із офсайду у воротарському вийти з воріт Луніну на перехоплення подачі кутового від Грізманна з правого флангу, яку завершив ударом головою Савич. Епізод, у якому VAR був дуже доречним.

Тоді ми зрозуміли, що в гостей ще будуть шанси на порятунок у цій грі, бо «Реал», хоча й намагався тримати гру під контролем у подальшому, усе одно припускався помилок, а це рідко завершується без пропущених голів у цьому сезоні. Так вийшло й цього разу – Лунін відверто врятував від удару Грізманна п’ятою під завісу гри, тоді як партнери не дуже квапились реалізовувати власні гольові моменти. А коли компенсований час добігав до завершення, то високий м’яч над штрафним першим забрав собі Льоренте й відзначився голом під поперечину, що змінило враження від цієї гри докорінно.

У наступному турі «Реал» прийматиме каталонську «Жирону», а на «Атлетіко» очікуватиме домашнє дербі в Кубку Іспанії проти баскського «Атлетіка», після чого команда поїде в гості до андалузької «Севільї».

Іспанська Прімера. 23-й тур.

«Реал» – «Атлетіко» - 1:1

Голи: Браїм, 20 – Льоренте, 90+3

Попередження: Сауль, 37, Ермосо, 38, Коке, 82, Барріос, 85, Депай, 90+5

«Реал»: Лунін – Менді, Начо, Карвахаль, Васкес – Камавінга – Кроос, Вальверде – Беллінгем (Себальйос, 88) – Браїм (Хоселу, 71), Родріго (Модрич, 76).

«Атлетіко»: Облак – Рікельме (Моліна, 46), Ермосо, Вітсель, Савич, Льоренте – Сауль (Ліно, 61), Коке (Корреа, 68), Де Пауль (Барріос, 61) – Грізманн, Мората (Депай, 61).

Арбітр: Хосе Марія Санчес Мартінес (Лорка, Іспанія).

Стадіон: «Сантьяго Бернабеу» (Мадрид, Іспанія).

Удари (у площину): 17 (4) – 10 (5)
Кутові: 2 – 8
Офсайди: 2 – 1.

РЕАЛ - АТЛЕТІКО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 8°C

Події матчу

90’ +4
ГОЛ ! М'яч забив Маркос Льоренте (Атлетіко Мадрид).
20’
ГОЛ ! М'яч забив Браім Діас (Реал Мадрид).
Оцініть матеріал
(90)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vadym Shcherban
Атлетіко дуже класно відіграв. Чекали свого шансу до останнього. Хоча, якби не Лунін, то все могло бути гірше для Реалу. Реал, в свою чергу, поплатився за піжонство. Були декілька вірних моментів, але фраєрилися, за що і поплатилися. В цілому - результат закономірний. Тільки Луніна шкода...
Viktor Shuper
якби не Лунін, Реал програв би сьогодні. незважаючи на пропущений, Лунін дуже круто відстояв
Boodya
Добрі новини для Жирони
Severian742
Відмінно зіграв. Питання хто має бути основним голкіпером у Реалі Андрій чи Кепа мабуть тепер остаточно закрите 
roman75zpr
Что ж... Реал часто забивает на последних минутах, надо иногда и потерять (очки) в клатче... Интрига жива  
Lex Aries
Троє!!! захисників Реалу не втримали Льоренте. Так що Луніну не слід засмучуватись.
Octopus
Заглядывал за 5 минут до конца на хускорд, была оценка 7.9, вторая после Диаса, у которого было 8.2.
Котлетико забивает, Лунину вжух 7.2, Диасу 8.5, и он уже не второй в команде.
Настроение матрасники испортили, это точно, и хорошую статистику.
Mr Voevudskiy
Идеально для интриги в чемпе 
Swed
Приемлемый результат.   Если бы ещё защита Реала не считала ворон, то могло быть и отлично.   Дают принять высокий навес в своей штрафной это уже  про*б........Таким образом Реал повторил путь Ливерпуля.   Те же 1:1 и 1:3 с преследователем.  Но кому то же и чемпионы будущие проигрывают. Тем интересней будь очная ставка Р - Ж, где тоже хозяев устроит ничья.)    Ведь Барса и Атлетико  всё таки далековато.
ALM
Цей матч знову показав сильні та слабкі сторони Луніна.
Плюси - реакція, гра на лінії воріт.
Мінуси - відносно невисокий зріст та комплекція. І як наслідок - слабка гра на виходах, доставляють труднощі обвідні удари.
Saar
Якби ВАР не було, то Атлетико би виграв. Пропустив "буффон" доморощений  2 голи.
Xvalenok03
Реал играл чуть лучше, соперник лунина не сильно напрягал.
Надо же так лопухнуться. 
Сначало защитники, потом лунин. 
Думаю ему очень обидно. 
Sheva19
Ну что делаем ставки господа кто против Жироны будет воротник Кепа Или Лунин ?И сколько Жирона отхватит от Реала