Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Стрибки у воду
| Оновлено 03 лютого 2024, 06:59
616
0

СЕРЕДА: «Коли надягаєш форму збірної України, треба робити все можливе»

У м,Доха, столиці Катару, стартує чемпіонат світу 2024 року з водних видів спорту

| Оновлено 03 лютого 2024, 06:59
616
0
СЕРЕДА: «Коли надягаєш форму збірної України, треба робити все можливе»
European Aquatics. Олексій Середа

У місті Доха (Катар) стартує чемпіонат світу 2024 з водних видів спорту (із 2 до 18 лютого). Серед його головних дійових осіб український стрибун у воду 18-річний уродженець Миколаєва Олексій Середа – чотириразовий чемпіон Європи, дворазовий чемпіон Європейських ігор, дворазовий віце-чемпіон світу та володар ліцензії на Олімпійські ігри у Парижі-2024.

Більшу частину своїх титулів він здобув вже після повномасштабного вторгнення в Україну. Про перемоги на тлі війни він розповів напередодні старту світової першості в інтерв’ю офіційному сайту Європейської ліги плавання (LEN).

Олексій Середа переконаний, що успіхи у спорті є «великим елементом мотивації» для України та «невіддільною частиною гордості нашої Батьківщини» і відтак відчуває ще більшу відповідальність, виходячи на старт.

18-річний Олексій Середа: «Я сумую за довоєнним часом. Життя тоді було для мене дійсно легким, але зараз я можу втратити все. Коли ви лягаєте спати, ви чуєте звук снарядів, що летять над вашим будинком, ви також можете їх бачити, а потім лунають сирени, які означають, що вам потрібно встати і знайти десь безпечне місце через повітряну тривогу.

Ви можете піти на тренування та померти. Коли почалася війна, у мій будинок у Миколаєві влучив снаряд. Мені пощастило, бо мене там не було, а тато пішов до друга. Якби він був у домі, він би просто загинув. Це дивно і важко, тому що ти не можеш планувати майбутнє, але це так, як є.

Коли ти одягаєш свою українську командну форму, ти маєш добре виступати, ти маєш показати, на що ти здатний, і віддати всі сили для свого найкращого результату. Так, відчувається тиск, тому що беремо участь не лише для себе, ми робимо це для своєї країни, і це те, що ми можемо зробити.

Коли здобуваєш кілька медалей або отримуєш перепустки на Олімпійські ігри, можна пишатися собою, тому що є почуття, що це допомагає покласти край цій війні. Можливо, це дуже маленька частина, але я думаю, що це допомагає.

Я вже маю дві путівки на Олімпійські ігри, але, звичайно, це все одно важлива подія. Це чемпіонат світу, для мене це початок сезону, і я маю показати відмінний результат. Я маю подивитися, що я зможу зробити після всієї моєї підготовки, а потім просто вирішити, що покращувати. Можливо, я покращу свій фізичний стан або покращу координаційні навички (напередодні Парижа-2024), але це чудовий шанс побачити, на що я здатний».

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Проводити чи ні? Що робити з матчем за Суперкубок України
Футбол | 02 травня 2024, 14:36 18
Проводити чи ні? Що робити з матчем за Суперкубок України

З 2022 року трофей не розігрувався, але чи варто до нього повертатися зараз?

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.