Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 17 сiчня 2024, 07:14
11261
20

Марта Костюк – Елізе Мертенс. Прогноз і анонс на матч Australian Open 2024

Українка зіграє проти екс-12-ї ракетки світу у 2-му раунді австралійського мейджора

| Оновлено 17 сiчня 2024, 07:14
11261
20
Марта Костюк – Елізе Мертенс. Прогноз і анонс на матч Australian Open 2024
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

У ніч на 17 січня українська тенісистка Марта Костюк (WTA 37) проведе матч 1/32 фіналу Відкритого чемпіонату Австралії 2024.

У 2-му раунді австралійського мейджора українка зіграє проти колишньої 12-ї ракетки світу в одиночному розряді та екс-першої ракетки світу в парному Елізе Мертенс (Бельгія, WTA 28). Поєдинок відбудеться на стадіоні Kia Arena. Орієнтовний час початку зустрічі – 07:00 за Києвом.

Марта Костюк

Марта, другий рік повномасштабної війни, може вже Березня, «не на часі»? Почнемо з жарту, бо далі може бути не дуже весело.

На жаль, прогресу у грі Костюк ми не побачили. Навпаки, додалося ще більше психів. З Клер Лю в 1-му раунді якось виходило стримувати їх, але все одно емоції в деяких моментах брали гору. І не можна сказати, що їхні виплески йдуть Марті на користь.

З американкою на старті мейджора, яку вона обіграла 6:3, 4:6, 6:1, було багато помилок у другій партії. Відсоток влучань першої подачі залишає бажати кращого (з Лю було лише 49%). Звідси, до речі, і психи починаються...

Одне можна сказати точно – ігри Марти не бувають нудними. В одному розіграші вона піде атакувати, потужно та впевнено, а в другому полетить ракетка об корт. Мертенс - це keep calm and cary on. Все через великий досвід, але зараз про Марту.

За фактом, 2024 року ми поки що не побачили ідеального матчу у її виконанні. Є відчуття, що з Мертенс ми зможемо поспостерігати за її чудовою грою, але це тільки відчуття, жодних передумов поки що немає.

Один із позитивних індикаторів – гарна гра в парі з Катаржиною Кавою. Костюк та представниця Польщі розгромили тандем Марія / Рус на старті парного розряду. Це має надати впевненості. Плюс, Марту в Мельбурні люблять, є українська діаспора, ось це має точно піти їй на користь.

Прогнозувати матчі Костюк складно, адже завжди хочеться вірити, що її потенціал нарешті розкриється, але, як уже було сказано вище, у новому сезоні поки що хороших матчів у Марти не було. 4:2 у 2024, перемога над аутформеною Калініною, над куди слабшими за рівнем Таунсенд та Богдан, ну і тепер Лю. Причому скрізь було 3 сети, окрім Ангеліни. А ось проти сильних та зрілих тенісисток Остапенко та Касаткіної Костюк відлітала практично без шансів.

Як сказала Марта: Мертенс краще, ніж Свьонтек, Соболенко чи Рибакіна. Тому грати можна і потрібно, намагатися пройти якнайдалі по сітці. Далі можлива Марія Саккарі, яку українка обіграла на Вімблдоні. Потенційна 1/8 фіналу, що вже непогано.

Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Елізе Мертенс

Мертенс вже не в праймовій формі, але добре провела підготовку до Australian Open. Бельгійка не стала заявлятися на більш конкурентну Аделаїду, а отримала перший номер посіву в Хобарті і дійшла до фіналу, де поступилася Наварро.

Також у 2024 році Мертенс зіграла у Брісбені, де у 2-му раунді розгромно програла Рибакіній.

У 1-му раунді Відкритого чемпіонату Австралії Елізе мала звичайну розминку. Майяр Шериф від самого початку йшла явним андердогом. У результаті дівчата зіграли 1 сет та 2 гейми у другому (6:2, 2:0 для Мертенс), і єгиптянка знялася.

Але навіть незважаючи на такий розгромний рахунок, Мертенс влучала першим м'ячем на подачі лише в 50% випадків, тому це хороший дзвіночок для Марти. Та й Мертенс встигла зробити 3 подвійні, тому якісь проблеми з подачею точно є (у Марти, звісно, їх також дуже багато).

Взагалі, Мертенс є колишньою 12 ракеткою світу і саме в Мельбурні вона доходила найдалі, якщо брати турніри Grand Slam. У 2018 році, праймова на той момент бельгійка, вийшла до півфіналу австралійського мейджора, де поборолася з другою сіяною Каролін Возняцкі, але все одно програла у двох сетах.

Елізе, до речі, чудова парниця. Друга ракетка світу, 3-разова переможниця турнірів Grand Slam (Australian Open 2021 у тому числі). Тому навіть якщо Марті Елізе і програє, то шанси на титул у парі великі (разом із Се Шувей, яка нещодавно завершила кар'єру в одиночному розряді, посіяна під другим номером).

Getty Images/Global Images Ukraine. Елізе Мертенс

Особисті зустрічі

Дівчата грали між собою один раз. У 2022 році Мертенс розбила Костюк у 1/32 фіналу змагань в Індіан-Веллсі. Марта нещодавно виправдалася, сказавши, що перебувала у жахливому стані через війну.

У це можна повірити, адже Костюк найбільше «відхоплює» від фанатів за свої відмови від рукостискань, та й плюс Марта емоційна та молода дівчина, війна у будь-якому разі вплинула.

Прогноз

Мертенс іде фавориткою зустрічі, тому є можливість не брати перемогу Марти, а підстрахуватися із форою.

Пропонуємо зробити ставку фора Костюк +3.5 за коефіцієнт 1.70.

Оцініть матеріал
(46)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Elis
Не про Марту, але читати цей огляд - кров з очей. "Виплески, залишає бажати кращого, відхопила..." Порадила б автору щодня перед сном годину читати тлумачний словник. І загалом читати. Дуже багато читати. Українською. 
Stanislav Matusevych
Ставити на Марту навіть з форою проти доволі серйозної тенісистки - такий собі різновид мазохізму)
Нехай щастить
Фора +3,5 зайшла 
MCD-MEL
Почнемо з жарту? Петросян відпочиває....
Sit Simurg
"Не пишите больше!" (с) ..)
Dmytro
А точніше час початку гри можливо?
Kamon
Но есть хорошие новости Корнеева отлетела и Рахимова, в следующем раунде Хаддад Майя обязана тоже легко проходить Тимофееву, ну и Гарсия должна легко проходить Захарову 
Kamon
Там Жабер отлетела 0-6, 2-6 и Возняцки проиграла в 3 сетах кацапкам, так что плохие новости 
T-800
соглашусь с выбором автора, сам на чистую поставил
Евгений Кожушко
Програє Марта 100 %. Дивно що вона так далеко дійшла.