Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 30 грудня 2023, 02:32
2850
3

Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: «Невілл займається жовтим хейтом та дешевим популізмом»

Екс-гравець збірної України прокоментував хейт у бік Олександра Зінченка

| Оновлено 30 грудня 2023, 02:32
2850
3
Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: «Невілл займається жовтим хейтом та дешевим популізмом»
Instagram. Артем Федецький

38-річний екс-футболіст «Шахтаря», «Дніпра-1», «Карпат» та збірної України Артем Федецький прокоментував хейт у бік українського захисника «Арсенала» Олександра Зінченка від британських експертів, зокрема від Гарі Невілла:

– Артеме, на Зінченка зараз звалився справжній хейт від вболівальників Арсенала та англійської преси. Чи дійсно один Сашко винен у останніх невдалих матчах «канонірів»?

– Справжні вболівальники розуміють, що означає Зінченко для Арсенала. Я слідкую за Арсеналом, ми іноді переписуємся з Сашком. Можу із впевненістю сказати, що він лідер на полі і в роздягальні. Зіна – це ключовий гравець «канонірів» і професіонал.

Він абстрагується від хейту і нормально на це реагує, просто робить свою справу. Зіна завжди віддається команді, аби принести максимальну користь. А вболівальники завжди будуть знаходити якийсь негатив, як би ти не грав.

– В основному Зінченка хейтять за момент із голом Ліверпуля, коли він не втримав Салаха, і за пропущений від Вест Хема, коли Сашко не розібрався у штрафному з Габріелем.

– Зіна не один же грає. У футболі трапляються технічні помилки і помиляються абсолютно всі, і Мессі, і Мбаппе. Думаю, невдалі матчі – це тимчасове явище. За деякими опитуваннями, Саня входить у четвірку найкращих лівих захисників світу, це підтверджує його високий рівень. Він це довів, виступаючи в Манчестер Сіті, а тепер доводить в Арсеналі. Його самовіддача та ігрові якості не підлягають сумніву.

– Зінченка критикують не тільки вболівальники, а й відомі експерти, наприклад, Пол Мерсон та Гаррі Невілл, які кажуть, що українець - єдина слабка ланка в Арсеналі.

– Хай менше розказують, а Саня нехай менше читає. У мій час також вистачало різних експертів, які мене критикували. Хтось вважав мене зовсім незрозумілим футболістом, але я ніколи не звертав на це уваги, хай собі говорять.

Невілл – це фігура у футболі, але в першу чергу він повинен бути професіоналом. Він колишній гравець і повинен знати, що футбол – це щоденна шалена праця над собою. Якщо він висловлює свою думку, то повинен бути професіоналом в ролі експерта, а не просто розкидатися гучними словами.

Помилки треба розбирати дипломатично правильно та об’єктивно, а не вішати ярлики. Невілл займається жовтим хейтом і дешевим популізмом. Сашку не треба звертати на нього увагу.

Я із Зінченком пересікався у збірній, коли Саня був молодим, бачив його відношення до футболу. Він кожен день працював над собою. Коли Зіна потрапив в Манчестер Сіті, то багато людей сміялися та не вірили в його перспективи, але Саня своїм старанням довів, що є гравцем світового рівня.

– Чи не зламається Зінченко психологічно після невдалих матчів?

– Саня не той гравець, що зламається. Морально він дуже стійкий і ніколи не здасться, ні при яких обставинах. Зінченко з Арсеналом бореться за чемпіонство у найсильнішій лізі світу. Коли ти на вершині, то про тебе завжди будуть говорити. Що стосується невдалих матчів, то Зінченку потрібно проводити самоаналіз і роботу над помилками.

– Ви казали, що іноді переписуєтесь із Зінченком. Про що спілкуєтесь?

– Сашко зараз дуже багато допомагає, передає футболки на благодійні аукціони. Також він допомагає збирати на автомобілі та мавіки військовим. У цьому плані він молодець і ніколи не відмовляє, як і Трубін, Бущан, Судаков, Бондар. Ці хлопці завжди допоможуть, коли до них звернешся.

Відеоогляд матчу Арсенал – Вест Хем – 0:2

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут
Футбол | 01 травня 2024, 07:22 10
Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут

Тібо вважає, що врятувати у такій ситуації було дуже складно

Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі
Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0
Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
Лідер Арсеналу на полі і в роздягальні  
vazazh
Пардон, пане Федецький, а Ви хто? Гывно з УПЛ, спец з футболу пыд ковдрою. Заткнить свою пельку, та не пиздить