Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 грудня 2023, 21:12
5269
1

Розгром і сильний напис на щитках. Олександрія здолала Металіст 1925

Підопічні Руслана Ротаня здобули четверту перемогу в сезоні

| Оновлено 11 грудня 2023, 21:12
5269
1
Розгром і сильний напис на щитках. Олександрія здолала Металіст 1925
ФК «Металіст 1925»

Харківський «Металіст 1925» і ФК «Олександрія» зустрілися у понеділок, 11 грудня, у матчі 17-го туру чемпіонату України з футболу. Обидві команди знаходяться зовсім поряд із зоною вильоту, тому перед зимовою паузою у чемпіонаті їм потрібно було набирати очки.

Олег Голодюк порівняно з попереднім поєдинком, а це був перенесений матч 3-го туру з київським «Динамо» (2:4), провів значну ротацію. Майже повністю було змінено лінію оборони: Жичиков, Курило та Безуглий вийшли на поле замість Фарини, Червака та Капінуса. У центрі поля Андрій Ткачук грав з перших хвилин замість Бичека, а на вістрі атаки замість Сидорова до стартового складу потрапив Борячук.

Руслан Ротань зробив три заміни у порівнянні з програним минулого туру матчем «Кривбаса» (1:2). Микита Шевченко повернувся у ворота замість Єрмакова, Логінов грав у центрі захисту замість Савченка, а Скорко замінив Смирного. До речі, команда вийшла на поєдинок у формі незвичного кольору – помаранчевого. Це пов’язано зі 75-річчям олександрійського футболу. За інформацією пресслужби клуба, помаранчева форма – це знак пошани до першого професійного клубу міста ФК «Шахтар», який був заснований у 1948 році. Він виступав у чемпіонаті УРСР в 60-х роках минулого століття.

ФК «Металіст 1925»

Перші три хвилини матчу команди провели на високій швидкості. З’явилася надія, що матч буде цікавим. Однак, команди значно знизили темп. Протягом майже усієї першої половини зустрічі обидва колективи подовгу тримали м’яч в районі центральної лінії поля, використовували багато поперечних пасів, а от передач гострих, вертикальних було мало. Відповідно, з гольовими моментами склалася аналогічна ситуація. За 45 хвилин команди на двох завдали лише одного удару в площину воріт. На 29-й хвилині Курило обрізався перед штрафним майданчиком, Джевані відібрав у нього м'яч, увійшов до штрафного майданчику та завдав удару — Сидоренко у падінні здійснив сейв та врятував «Металіст 1925» від голу. Джевані міг би пробити краще.

З подій першого тайму ще можна згадати два падіння гравців «Олександрії» у штрафному майданчику господарів поля. У першому випадку Кулаков боровся з Курилом, у другому – Кулаковський після пасу Шулянського намагався пробити по воротах, але наштовхнувся на Дмитренка. Арбітр Олександр Солов'ян після консультацій з VAR пенальті не призначив.

ФК «Металіст 1925»

У перерві Олег Голодюк провів подвійну заміну, випустивши Русина та Сидорова замість Арі Моури та Борячука. Таким чином тренер, мабуть, хотів покращити атакувальні дії та грати на перемогу. Однак це не допомогло. За весь матч харківські футболісти завдали лише одного удару по воротах. Натомість «Металіст 1925» відзначився черговим вилученням. На 71-й хвилині Жичиков сфолив проти гравця «Олександрії», який мчав до воріт харків'ян. Захисник отримав другу жовту картку в матчі. Враховуючи це вилучення, харківська команда у першій частині поточного чемпіонату провела у меншості 207 хвилин (без урахування компенсованого часу).

За сім хвилин до вилучення гості відкрили рахунок у матчі. Тричі в одній атаці били по воротах підопічні Ротаня. Спочатку Шулянський пробив приблизно з 18 метрів — Сидоренко відбив м'яч у лівий бік від себе. Кулаков зіграв на добиванні — м'яч влучив у штангу. Потім він опинився у Скорка, який потужно пробив у дальній кут воріт.

ФК «Металіст 1925»

На 75-й хвилині Плакса ударом з-за меж штрафного майданчика подвоїв перевагу «Олександрії». М'яч влучив у дальню стійку та влетів у ворота. 21-річний гравець після голу показав свої щитки на камеру. На них було написано: «Поверніть Героїв Азовсталі». Молодий футболіст отримав попередження, але не за напис, а за те, що витягнув щитки з-під гетрів. Не можна порушувати амуніцію під час гри.

Той самий Плакса добив «Металіст 1925». На 83-й хвилині Капінус хотів віддати пас на Сидоренка, але зробив це занадто слабко. Плакса заволодів м’ячем вийшов сам на сам з голкіпером та переграв його.

«Олександрія» заслужила цю перемогу. Другий тайм команда провела набагато потужніше за опонента. І справа не у вилученні, до нього підопічні Ротаня вже грали краще. Яскраво свідчить про це співвідношення ударів по воротах за матч: 22 проти 1. При цьому гості 12 разів влучили у площину воріт.

Для харків’ян це п’ята поразка поспіль. Для олександрійців – перша перемога в гостях після 10 ігор із нічиїми та поразками.

Українська Прем'єр-ліга. 17 тур.

«Металіст 1925» – «Олександрія» – 0:3

Голи: Скорко (64), Плакса (75, 83).

Попередження: Габелок (42), Жичиков (48), А.Ткачук (60) - Плакса (76), Сігеєв (82).

Вилучення: Жичиков (71, друге попередження).

«Металіст 1925»: Сидоренко, Жичиков, Є.Ткачук, Курило, Безуглий, Габелок, Арі Моура (Русин, 46), А.Ткачук (Капінус 76), Мартинюк, Дмитренко (Ременюк 76), Борячук (Сидоров, 46).

«Олександрія»: Шевченко, Кравченко (Савченко, 57), Сігеєв (Ващенко, 87), Кулаков (Андрейчук, 80), Шулянський (Калітвінцев, 87), Кулаковський, Логінов, Плакса, Скорко, Джевані (Безерра, 57), Копина.

Арбітр: Олександр Солов'ян (Київ).

Стадіон: «Лівий берег» (урочище «Млинове», Київська область).

МЕТАЛІСТ 1925 - ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

«Металіст 1925» (заміни): Сидоров - 5.0, Русин - 5.0, Ременюк - 5.0, Капінус - 4.5.

«Олександрія» (заміни): Савченко - 5.5, Безерра - 5.5, Андрейчук, Ващенко, Калітвінцев - б/о.

Події матчу

83’
ГОЛ ! М'яч забив Родіон Плакса (Олександрія).
76’
ГОЛ ! М'яч забив Родіон Плакса (Олександрія).
71’
Максим Жичиков (Металіст 1925) отримує червону картку.
64’
ГОЛ ! М'яч забив Данило Скорко (Олександрія).
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Слот тренуватиме Ліверпуль? Що про це відомо прямо зараз
Футбол | 28 квітня 2024, 09:06 3
Слот тренуватиме Ліверпуль? Що про це відомо прямо зараз

Схоже, «червоні» знайшли наступника для Юргена Клоппа…

Визначено другу команду, яка представить Україну в єврокубках 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 17:15 0
Визначено другу команду, яка представить Україну в єврокубках 2024/25

Динамо гарантовано не опуститься нижче 4-го місця у таблиці УПЛ 2023/24

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
December 32
Металлист 1925 истащился с Динамо.)