Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 грудня 2023, 23:01
5986
12

Завершено одразу дві серії. Чорноморець обіграв Колос

Команда з Київської області програла вперше з літа

| Оновлено 10 грудня 2023, 23:01
5986
12
Завершено одразу дві серії. Чорноморець обіграв Колос
ФК «Чорноморець»

У неділю, 10 грудня, відбувся матч 17-го туру Української Прем'єр-ліги, у якому зустрілися одеський «Чорноморець» і ковалівський «Колос».

До матчу в Одесі команда з Київської області не програвала дев'ять матчів поспіль. «Колос» з 3-го вересня двічі виграв і сім разів зіграв внічию. «Чорноморець» переживав чорну смугу. Підопічні Романа Григорчука програли чотири матчі поспіль.

Ярослав Вишняк порівняно з матчем проти «Оболоні», який завершився нульовою нічиєю, змінив усю стартову атакувальну групу гравців. Зокрема, сьогодні з перших хвилин грали Велетень, Салабай та Ільїн, які вийшли на поле замість Мякушка, Безбородька та Болбата. У центрі поля Демченко замінив Богданова. Роман Григорчук здійснив усього одну зміну в складі після поразки ЛНЗ. У запасі лишився Салюк, який отримав пошкодження. Замість нього грав Гучек.

ФК «Чорноморець»

«Колос» дуже активно розпочав матч. Одразу після стартового свистка команда полетіла в атаку. Першого удару по воротах «Чорноморця» було завдано на першій хвилині – захисник перервав політ м’яча. Гості не давали одеситам спокійно починати атаки. Підопічні Вишняка активно пресингували, гравці «Чорноморця» на початку матчу мали проблеми з виходом зі своєї половини поля. Складалося враження, що одесити не планували з перших же хвилин діяти на такій високій швидкості.

На 8-й хвилині «Колос» провів швидку контратаку. Салабай змістився з лівого флангу до центра та пробив з лінії півкола штрафного майданчика. М'яч пролетів поруч з дальнім нижнім кутом воріт. Минуло десять хвилин матчу – і гравці «Колоса» зменшили інтенсивність своїх дій. Гості почали зустрічати одеситів на своїй половині поля. Господарі подовгу тримали м’яч в районі центральної лінії. Підопічні Вишняка надійно захищалися та контратакували, а одесити не могли знайти шляхи до воріт Фесюна. Фактично в такому режимі минула більша частина ігрового часу першого тайму. Епізодів, які могли б завершитися взяттям воріт, було обмаль. Зокрема, на 25-й хвилині Кузик з кута штрафного майданчика від лицьової лінії навісив на дальню стійку, Штогрін завдав удару головою — трохи неточно. Більше з подій першого тайму згадати нічого.

ФК «Чорноморець»

Друга половина зустрічі мало чим відрізнялася від першої. Гості захищалися, гравці «Чорноморця» додали у швидкості, більше за суперника контролювали м’яч, чим не дозволяли йому створити хоч щось в атаці. Було багато боротьби та мало гольових моментів. Мабуть, матч так і завершився б нульовою нічиєю, якби не голкіпер «Колоса», який наприкінці матчу «привіз» пенальті у свої ворота. На 76-й хвилині Штогрін увійшов у штрафний майданчик, але Фесюн завадив йому пробити. М’яч відскочив у бік від воріт, голкіпер намагався забрати його в ногах у Васильєва та зачепив суперника руками. Путря з 11-метрової позначки пробив верхом трохи лівіше від центра воріт, Фесюн впав у лівий нижній кут. У час, що залишився до фінального свистка, ковалівці не змогли створити жодної нагоди для результативного удару. До речі, за весь матч «Чорноморець» завдав одного удару в площину воріт – з пенальті; «Колос» зробив це двічі – це були удари здалеку без будь-якої небезпеки для голкіпера.

Таким чином, перервалася безпрограшна серія «Колоса» та серія поразок «Чорноморця». Цей програш став п’ятдесятим для ковалівської команди в УПЛ. Одеський клуб випередив суперника у турнірній таблиці: 22 очки проти 21.

Українська Прем'єр-ліга. 17 тур.

«Чорноморець» – «Колос» – 1:0

Гол: Путря (76, пенальті).

Попередження: Гучек (64) Золотов (56), Бурда (84).

«Чорноморець»: Варакута, Путря, Єрмаков, Гучек, Брагару, Васильєв, Штогрін, Кузик, Шпорн, Бадібанга, Ієде (Авагімян, 46).

«Колос»: Фесюн, Ємець, Бурда, Бондаренко, Чорноморець, Лучкевич (Золотов, 46), Мілько (Оріховський, 80), Демченко, Велетень (Болбат, 61), Салабай (Тотовицький, 73), Ільїн (Мякушко, 61).

Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків).

Стадіон: «Чорноморець» (Одеса).

ЧОРНОМОРЕЦЬ – КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

«Чорноморець» (заміни): Авагімян - 6.5.

«Колос» (заміни): Золотов - 5.5, Болбат - 5.0, Мякушко - 5.0, Тотовицький - 5.0, Оріховський - б/о.

Події матчу

77’
ГОЛ ! З пенальті забив Ілля Путря (Чорноморець).
Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах
Футбол | 02 травня 2024, 06:20 7
Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах

Між Шахтарем та Динамо зберігся інтервал у 4 очки за 4 тури до фінішу

Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?
Футбол | 02 травня 2024, 06:40 59
Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avk2307
Рад за Черноморец. Так держать.Пропущеные игры выиграйте и будете в зоне УЕфа
Александр Белогубко
на конец то ГРИ во время сделал замену --свежие силы всегда помогают
Remark
Перемога Чорноморця тут на користь Чорноморця. 
Falko
О, пеналь на користь Чорноморця поставили і навіть нікого не вилучили. Одеса буде говорити про суддівство?
Dmytro11q
Якісний матч. Гарна гра. Дійсно, як сказали тренери, на полі все йшло до першого забитого. Так і сталося. А хто нескінченно говорить про суддівство всім і так відомо. Ваша гілка ще попереду. Тут коли нема чого сказати, проходимо повз, мовчки.