Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Рішенням організаторів початок матчу було зсунуто на 15 хвилин, з 15:00 до 15:15
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 грудня 2023, 11:27
11123
281

Знову з пропущеними. Динамо не залишило шансів на порятунок Металісту 1925

Команда Голодюка першою вразила ворота киян за Шовковського в цьому сезоні, але не дотиснула

| Оновлено 08 грудня 2023, 11:27
11123
281
Знову з пропущеними. Динамо не залишило шансів на порятунок Металісту 1925
УПЛ

Сподівання та амбіції київського «Динамо» на початку поточного сезону були геть іншими, тож у контексті процесу кваліфікації єврокубків перенесення домашнього матчу третього туру української Прем’єр-ліги поміж командою тоді ще Мірчі Луческу та харківським «Металістом 1925» виглядало цілком зрозумілим кроком. Це лише пізніше ми дізнаємось, що до жодного з основних раундів міжнародних змагань «біло-сині» так і не потрапили, та й настрій усередині колективу погіршився настільки, що зрештою довелось завершити взаємини з румунським фахівцем.

Однак той самий матч проти «жовто-синіх» із розкладу столичного колективу точно нікуди б не подівся й для того, щоб не порушувати логічний виклад подій у цьому сезоні, «Динамо» домовилось компенсувати цей пробіл у календарі посеред останнього ігрового тижня УПЛ в 2023 році. І точно б на початку серпня ми не побачили засніжених трибун стадіону «Динамо» ім. В. Лобановського за задньому плані трансляції, тож у цього матчу був свій настрій.

Футболістам на полі було відверто некомфортно, що було помітно вже з перших секунд виконання Державного гімну України. Тому рішення було простим – або бігати як востаннє, або остаточно змерзнути. Киянам у такому інтенсивному темпі, певна річ, віддавалась перевага, хоча й суперники спершу намагались не відставати. Можливо, де в чому даремно вони це робили.

На 10 хвилині «біло-сині» вискочили до контратаки й під передачу на хід до правого флангу від Буяльського помчав Волошин, а оскільки йому тоді ніхто не трапився на шляху до воротаря, то й переграти останнього труднощів не склало. «Металіст 1925» спробував відповісти сольним ривком Дмитренка з лівого флангу до штрафного вже за мить, але нападник пробив повз ближню стійку.

Жодним чином захист харків’ян при цьому не був схожим на той, що обороняв ворота команди під час матчу проти «Шахтаря». Розвалювались за першої ліпшої нагоди, тож навіть дивно, що перший тайм не завершився з розгромним рахунком. «Динамо» наступний гол забило також зусиллями Волошина, який із добивання перед воротарським скоригував спробу Шапаренка пробити Сидоренка дальнім ударом.

Як не дивно, але наступною результативною дією в цьому активному першому таймі став удар від гостей. Це Габелок виконав подачу з правого флангу на дальній кут воротарського, де Дмитренко пробив зльоту повз Нещерета. Красива комбінація, яка змусила «Динамо» пропустити перший гол за другу каденцію Шовковського на посаді. Але Ванат майже одразу завершив ударом головою подачу кутового з лівого флангу на ближню стійку, тож цей гол команди Голодюка нічого не важив.

А ось куди більше значення було у вилучення Бичека, який за два фоли проти Буяльського на власній половині назбирав достатню кількість попереджень для обміну на червону картку в головного арбітра. Жодних питань по цих епізодах, як і не було особливих приводів після цього вважати, що гості бодай якось претендуватимуть на порятунок у цій грі після перерви.

Другий тайм виявився доволі прогнозованим за винятком того, що «Динамо» так і не змогло вчасно поставити крапку в цій грі. Шалена перевага була за киянами, але вони нею просто відмовлялись користуватись і, як це завжди й буває в таких випадках, вони припустились помилки в захисті. Причому, доволі простої помилки.

На 72 хвилині Борячук від центральної лінії штовхнув м’яч уперед на хід Ременюку й хто ж тоді знав, що Нещерет ухвалить рішення залишати ворота без нагляду заради перехоплення, на яке майже не було шансів, а суперник потім просто покотить м’яч у порожні в нього за спиною. І це ще скільки часу залишалось грати! А якщо б суперники не перебували в меншості? У підсумку маємо зайві хвилювання від гравців киян, які добре підкреслювало емоційне святкування голу Дячука в компенсований час. Тут ми відзначимо гольове скидання головою на партнера від Супряги, що взагалі рідко, коли трапляється.

Наступну гру «Динамо» зіграє вдома в рамках столичного дербі проти «Оболоні», а харківський «Металіст 1925» прийматиме «Олександрію».

Наші оцінки:

«Динамо» Київ (заміни): Караваєв – 6,0, Андрієвський – 6,0, Царенко – 6,0, Супряга – 6,5, Беніто – б/о.

«Металіст 1925» (заміни): А. Ткачук – 6,0, Ременюк – 6,5, Борячук – 6,5, Чирук – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 3-й тур.

«Динамо» Київ – «Металіст 1925» - 4:2

Голи: Волошин, 10, 22, Ванат, 33, Дячук, 90+1 – Дмитренко, 30, Ременюк, 72

Попередження: Бичек, 28, Фарина, 84

Вилучення: Бичек, 40 (друге попередження)

«Динамо» Київ: Нещерет – Дубінчак, Сирота, Дячук, Тимчик – Бражко – Кабаєв (Караваєв, 60), Шапаренко (Андрієвський, 59), Буяльський (Царенко, 60), Волошин (Беніто, 90+1) – Ванат (Супряга, 82).

«Металіст 1925»: Сидоренко – Фарина, Червак, Є. Ткачук, Капінус – Мартинюк, Габелок (А. Ткачук, 59), Бичек – Дмитренко (Чирук, 76), Сидоров (Борячук, 67), Арі (Ременюк, 58).

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ).

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

Удари (у площину): 28 (12) – 4 (2)
Кутові: 7 – 1
Офсайди: 3 – 0.

ДИНАМО КИЇВ - МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: -5°C

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Максим Дячук (Динамо Київ).
72’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Ременюк (Металіст 1925).
41’
Kostyantyn Bychek (Металіст 1925) отримує червону картку.
34’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Ванат (Динамо Київ).
30’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Дмитренко (Металіст 1925).
22’
ГОЛ ! М'яч забив Назар Волошин (Динамо Київ).
11’
ГОЛ ! М'яч забив Назар Волошин (Динамо Київ).
Оцініть матеріал
(67)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 281
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владислав Рейский
Как вижу Ледибой без ДК, так и хочется сказать: "ловите наркомана" 
FunnyCat_____
Видели как  сверху Тимофюк Лига Конференций сам с собой базарит?
Спорт ЮА самый инлюзивный сайт Украины -  дает возможность шизофреникам вещать прямо из больницы Павлова!
Перець
Мабуть банка оболоні складається таке враження це одинокий підар 
Умник
2 гола с угловых.
Мама дарагая. Я думаю снег пошел)))).
2 года не забивали.
С победой.
Но центр бек срочно нужен.
Волошину желаю стабильности
etorfine
Спорт юа, если вы не баните этих двух отбитых (лигу конференций и фаню), то устройте их куда-нибудь на работу, пусть полы моют хотя бы, может их бреда здесь меньше будет.
Зайдешь сюда раз в три дня почитать новости, но в каждой ветке  опять эти Биба и Боба...
🔱Avtoigor🔱
Вітаю Динамо і всіх вболівальників клубу.
Цікавий видався матч, легка перемога, динамівці особливо не переймалися, це було видно по грі.
Єдиний хто сьогодні начудив так це Нещерет, неуважно, а так вцілому не погано.
SportsMan
Если б не Минай со своим колхозным стадионом, уже б пинали бомжей под зад с криками "лыжню!".
FunnyCat_____
Лига Конференций Без Динамо -  ЛГБТшник который трет свои же посты!
Remark
Пожарна гра. Треба щось робити з цим захистом. Більш майстровитий суперник буде карати.
Але, з перемогою! Динамо впритул наблизилось до четвертих.
FunnyCat_____
С победой самый популярный и титулованный клуб Украины! 
FunnyCat_____
Удачи завтра Вересу, им нужно помнить, что эра шахтера проходит, ручное ффУ досиживает свои последние дни, судьи уже массово отказываются безпредельничать против соперников копанчат. ахметову важнее яхта и пентхаус в Лондоне, а нахождение допингового позорища на тренерской лавке лишь доказывает кризис идей и персоналий в клубе!
так что удачи Верес, уже один раз ты смог забрать очки у картонного чемпиона, не смотря на судейку донецкую, завтра как минимум можешь повторить этот успех!
Pavel_i_CO
До речі, дуже добре, що забив Макс Дячук. Цей гол повинен додати йому впевненості на полі. Молодий пацан ще
FunnyCat_____
Тимофеючка, чего ты такая деревянная только честно, в детстве много без шапки ходил?
Vagiiiiiiinaaaaa
Видно, що в поточній ситуації Шахтарю лишається боротися за вихід в ЛК/ЛЄ, бо чемпіонство їм не світить
Pavel_i_CO
Щоб трохи відволікти лугандонських шавок, треба написати слова расіянськага терориста крутога "Всрався радной шахтьооор!!!" і всі пси днонецькі будуть під цим коментарем)
Remark
Цей сайт ще один доказ того, що ДК найпопулярніший клуб України!
Стільки коментів під статтею з їх грою не збирає жоден з інших клубів!!!
Pavel_i_CO
З перемогою Динамо Київ. До четвертих лугандонів три очки і гра в запасі. Днанетскімі розірваними дупами дуууже задоволений!!! Завтра вболіваємо за український Верес і проти колорадів проригівських
Pavel_i_CO
https://m.z3.fm/artist/1601139.  Офіційний гімн шахтьора, у виконанні расіянських наволочей сєрова та крутога. Тільки послухайте цей треш!!!!!
Артур Отаманчук
кроты сегодня старались навязать борьбу, апеллировали к политическим и социальным аспектам, пытались забивать голы, это всё было в чате, а на поле победитель Динамо Киев!
sahka1981
З перемогою. Очікувано в принципі і як завжди розслабон після 2-0 і 3-1. Моменті достатньо мали щоб ще забити. Волошин молодець.