Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Рішенням організаторів початок матчу було зсунуто на 15 хвилин, з 15:00 до 15:15
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 грудня 2023, 03:28
5391
65

Динамо Київ – Металіст 1925. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Одне відомо достеменно – освітлювальні щогли на стадіоні «Динамо» точно в наявності

| Оновлено 10 грудня 2023, 03:28
5391
65
Динамо Київ – Металіст 1925. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Динамо Київ

У четвер, 7 грудня, у Києві на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського відбудеться матч третього туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють київське «Динамо» й харківський «Металіст 1925». Стартовий свисток рефері Олександра Омельченка зі Слов'янська пролунає о 15:00 за київським часом.

Динамо Київ


Футболісти обох команд вийшли на поле, прослухали Гімн України, віддали данину пам'яті полеглим воїнам і навіть встигли ввести м'яч у гру. Але потім пролунав сигнал повітряної тривоги, а після її закінчення «несподівано» виявилося, що арена для проведення матчу не обладнана штучними джерелами світла. Це – реалії українського футболу, якими вони є, і це те, із чим були змушені зіткнутися гравці київського «Динамо» та закарпатського «Миная» минулими вихідними. У футбол тоді так і не пограли.

І, насправді, це дуже погана новина для команди Олександра Шовковського. Ігровий тонус – є ігровий тонус, і під час регулярних тренувань його точно не можна здобути хоч у якійсь кількості. Для «Динамо» в його нинішньому підвішеному стані це справді серйозний виклик, тому що ті дві впевнені перемоги над «Кривбасом» і «Рухом» (2:0) тепер не можуть безпосередньо підживити колектив необхідними емоціями. Просто згаяно момент.

Але впадати у відчай фанатам столичного колективу точно не варто – тут до зимової паузи залишилося лише дві гри, одну з яких «Динамо» взагалі могло і не проводити в цьому календарному році, але вирішило з максимальними «боргами» не входити в новий етап сезону. Воно й правильно, бо з такими примхами долі, як було проти «Миная», можна потім отримати дуже неприємний календар. А так – три гри відставання від нормального ритму і дев'ять потенційно набраних очок. Хоча, стоп, у такі математичні ребуси вже намагалась грати команда ще за Луческу, і закінчилося це все грандіозним фіаско.

Металіст 1925


Утім, зрозуміти, чому «Динамо» хоче зіграти перенесений матч проти харківського «Металіста 1925» саме зараз, досить легко. Справа може бути в тому, що у команди Олега Голодюка справи відверто пішли в несприятливому руслі. «Жовто-сині» програли в трьох останніх матчах, і якщо поразки від «Полісся» (1:2) та «Шахтаря» (0:2) ще можна пояснити, хоча й там колектив боровся на рівних, то провал у лобовому зіткненні проти рівненського «Вереса» (3:4) – це вже серйозний удар.

Проблема для «Металіста 1925» полягає в тому, що напруга в підвалі турнірної таблиці під кінець календарного року почала стрімко зростати. Постійно хтось здобуває очки знизу відносно харків'ян, у той час як група біля екватора взагалі відмовляється програвати, що тільки збільшує дистанцію. Від зони перехідних матчів команду Голодюка відокремлює всього два очки і це вже реальний сигнал до того, щоб почати прокидатись.

Інший бік медалі – календар другої частини сезону, який у «жовто-синіх» вибудувано в шаховому порядку серед суперників із лідируючої групи та числа прямих конкурентів. І зараз ось угадай, що краще – «відстрілятись» одразу й надалі здобувати очки в матчах проти колективів із рівними тобі амбіціями, або ж не встигати перевести дух між сильними суперниками. У першому колі це зіграло злий жарт із харківським колективом, але хто знає, що на нас чекає вже цієї весни. Дуже непередбачуваний сезон УПЛ.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Динамо» Київ і «Металіста 1925» раніше перетинались 3 рази в рамках Прем'єр-ліги. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку столичних – 1 успішний матч, проте два інших завершились унічию. Команди востаннє грали на початку червня, коли на гол «динамівця» Еріка Раміреса з пенальті відповів Артем Габелок (1:1).

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 35-річний Олександр Омельченко зі Слов'янська, який на своєму рахунку має вже 31 матч у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Євген Данильченко та Дмитро Оганесян, а резервним арбітром відпрацює Дмитро Євтухов. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Юрієм Івановим, якому допомагатиме Олександр Беркут. У Омельченка є досвід проведення матчу за участю «Динамо» – 4 перемоги та 1 поразка, тоді як із «Металістом 1925» він також перетинався п'ять разів – 2 перемоги, 1 нічия та 2 поразки.

Орієнтовні склади


«Динамо» Київ: Бущан – Дубінчак, Сирота, Дячук, Тимчик – Андрієвський, Бражко – Волошин, Буяльський, Кабаєв – Ванат.

«Металіст 1925»: Сидоренко – Безуглий, Червак, Є. Ткачук, Жичиков – Мартинюк, Габелок, А. Ткачук – Арі, Борячук, Русин.

Дискваліфікації


Владислав Дубінчак і Володимир Шепелєв у «Динамо», так само як Микита Безуглий і Андрій Ткачук у «Металіста 1925» мають по три жовті в поточному сезоні. Ще одне попередження, і останню гру 2023 року ці гравці пропустять.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що господарі повинні знову святкувати впевнений успіх. Нашою ставкою буде позиція – Фора. «Динамо» Київ (-1).

7 грудня, середа

«Динамо» Київ – «Металіст 1925»
Київ. «Динамо» ім. В. Лобановського. 15:00
Пряма ТБ-трансляція – телеканал 2+2
ДИНАМО КИЇВ – МЕТАЛІСТ 1925. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ)
Прогноз Sport.ua – 3:0
Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 65
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Перець
Ржаві підари вже мінусують 
ROBOCOP
Киевляне должны сегодня выиграть
Умник
Диалло выздоровил.
Остается только Ярмола.
Удачи Динамо. Нужно догонять. 
Вопросов много
1. Сашо главный?
2. Трансферы 
3. Перенесенные игры, их 3. Когда они будут сыграны?
Артур Отаманчук
Ну шо кротовые чертилы повылазили рабочий день всё таки)
Умник
Медведчук опять включил тревогу чтобы Динамо не сыграло с Металлом 1925.
В понедельник включать будет Азаров.
December 32
Фора «Динамо» Киев (-1) обозначает что команды начнут играть со счётом на табло 0:1? )))    Реально я не в курсе этих ставок. 
Лучше бы следили за картой тревог и точно угадали, когда начинать игру.  Там сейчас написано что последняя тревога закончилась 4 минуты назад,   а длилась она 21 час!    Это пока хло летал в Абу-Даби в сопровождении двух  Су-35С  ???  хз...
CheMP
Металлист1925,вперёд!
Олександр
Странно что так рано тревога .Обычно когда киев уже на поле .Укротов сепаров тревог не бывает 
Remark
Якщо Динамо сьогодні перемагають, то впритул наблизяться до четвертих? Чи все ж таки на 6 місці залишаться?
Remark
Ставку озвучувати не буду, бо дуже маленький коф.
Прогноз: ДК ІТБ1.5 в першому та десь 3:1 рахунок. Типу 2:0 в першому і 1:1 в другому. Але це просто прогноз. 
sania
Кротенята такі кумедні, ще матч не почався а їх штормить вже так, що аж душа радіє
prorok
Ничья будет.
Олександр
Какой смысл вообще выезжать играть на матч в место где нет освещения ? Просто покататься ?
Лига конференций без динамо
у динамо опзж траур у суркиса друга любимого сепара п_дра киву завалили ,клуб в трауре могут сегодня и не выиграть у 1925 
AK.228
Буде перенос матчу… причини ще не вигадали