Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
|
18714
32

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Ізраїль обігнав та відірвався від України

Лише донецький «Шахтар» представлятиме Україну в єврокубках навесні

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Ізраїль обігнав та відірвався від України
Getty Images/Global Images Ukraine

У мід-уїк відбувся 5-й тур групового раунду єврокубків, і відбулися зміни у таблиці коефіцієнтів УЄФА.

Всі найяскравіші моменти доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Донецький Шахтар у матчі Ліги чемпіонів у німецькому Гамбурзі переграв Антверпен (1:0) і гарантував собі євровесну. Луганська «Зоря» у гостях поступилася «Генту» (1:4) і розпрощалася із шансами на вихід із групи.

В активі в України тепер 27.400 балів, і це 18-та позиція у п'ятирічному рейтингу. У сезонному рейтингу Україна має 3.500 та знаходиться на 25-му місці (серед 55 країн).

Ізраїль випередив Україну завдяки суботній перемозі Маккабі Тель-Авів над Зорею у перенесеному матчі (3:2) і навіть відірвався від України на 0.725 бали (сумарно в Ізраїлю вже 28.125).

Неподалік України перебуває 19-та в рейтингу асоціація – Греція (27.125), у якої в грі аж 4 команди (ПАОК, Олімпіакос, Панатінаїкос, АЕК).

Сербія (27.775, 16-те місце) взагалі не набирає очок вже 3-й тиждень поспіль, знову всі три команди програли (Црвена Звезда, ТСЦ Бачка-Топола та Чукарічки).

Країни, які наприкінці сезону 2023/24 опиняться поза топ-15 за підсумками 5-річного рейтингу, залишаться лише з чотирма командами в єврокубках і тільки з одним представником у кваліфікації Ліги чемпіонів.

Враховуючи, що Україна навесні матиме навесні лише один клуб, а відставання від топ-15 становить уже 2,300, то з великою ймовірністю в сезоні 2025/26 Україна буде представлена в єврокубках лише 4 командами.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2024

Поточний рейтинг (впливає на розподіл путівок у сезоні 2025/26)

Оцініть матеріал
(57)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 32
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Roman serhi
Так у нас только пизд..ть на Шахтёр могут..А сами все обосрались по полной... Давайте даже за последние 5 лет посмотрим вклад команд а коэффициент УЕФА??? А?? Но конечно, судьи помогают только Шахтёру..И в Европе...Так ,какого хера Вы великие не показываете результаты там?? 
ALF🎈
Та пох на цю таблицю з їх рейтингом, радійте тому, що в нас зараз є футбол, який ми можемо дивитись, в країні, в якій кожен день вбивають і виє серена повітряної тревоги.
Не той час, щоб обурюватись результатами наших виступів у євролізі. Радіємо тому, що наші команди ще існують і є кому грати у футбол.
Андрей Залищук
ну Сербію перегонимо скоріш за все, а нас Греція в свою чергу, тому за підсумками сезону будемо 19! років 5 назад це було з області фантастики, а зараз це реальність...йобана русня з її війною
Fireman
Чотири команди і того забагато
osokor
Може і добре! Досить вже позоритись. "Досягнення " Дніпра, Зорі та і Динамо зашкалюють...
ash
Виходимо на свій рівень.
inspekcha85
И это не придел.Тфу плять...ясно что не до футбола,но ребята...вы же не воюете.Выходит,что всё дело в уменьшении зарплат.И кто вы после этого?Лошьё
nick07
та все прогнозовано. Не може 1 клуб тягнути країну в ТОП-15. 
Але, якщо тверезо поміркувати, тощо 4, що 5 клубів для УПЛ один хрін, грають максимум 1.5-2 клуби. Тому тепер бали будуть ділити на 4, а не на 5, то будемо так в районі 15-20 місця і сидіти. 
SamojlovS
Эй! Там, говорят где-то "оторвался" Израиль... "Пришейте" его кто-нибудь, а то будет под ногами телепаться...  
Дані Рохас
Та всё, пора Заре в пердив, знатно пошумели в своё время, но нет региона их родного, нет и уже самой Зари, ни духа, ни чего, осталось только падение и скорбь по минулым дням... 
nicksaf
Очень хорошо, теперь ШД попадёт в квалификацию ЛЧ (монзули помогут стать чемпионом как в прошлом сезоне против ДД, хорошо, что в еврокубках их нет) и плакали деньги от УЭФА.
zelc006
Хамаз нам за шалпень