Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 01 грудня 2023, 10:33
7233
27

Нокаут від буйволів. Зоря зазнала розгромної поразки в Генті

Луганці офіційно залишилися без євровесни

| Оновлено 01 грудня 2023, 10:33
7233
27
Нокаут від буйволів. Зоря зазнала розгромної поразки в Генті
Getty Images/Global Images Ukraine

Перед матчем «Зоря» дізналася неприємну для себе новину. «Маккабі» переграв «Брейдаблік» та гарантував собі вихід з групи. Тепер для того, щоб луганська команда вийшла з групи, їй треба було б перемагати «Гент», перемагати в останньому турі «Брейдаблік» і водночас сподіватися, що ізраїльтяни теж переможуть бельгійців. За таких розкладів в «Зорі» та «Гента» було б по 10 очок і перевага підопічних Коваля в особистих матчах. Розклад, звісно, досить фантастичний.

Коуч «чорно-біло-червоних» вирішив грати в три захисники. Їх склали Джордан, Боль та Батагов, по флангах діяли Данченко та Снурніцин. В опорній зоні вийшов Азіангбе (він же Жан Клод) та Чурко, на флангах атаки розмістилися Кирюханцев з Антюхом, які мали підтримувати самотнього Герреро попереду. Місце в рамці воріт зайняв Турбаєвський.

Getty Images/Global Images Ukraine

Початок гри вийшов досить рівним. Єдиний гольовий момент створили в першій половині тайму господарі, коли Кейперс пробив поруч з штангою після флангового прострілу Фофани, але в загальному футболісти «Зорі» застосовували високий пресинг і не давали супернику організувати щось серйозне.

Але так тривало тільки до двадцятої хвилини. На ній сталося щось дивне. Фофана отримав м'яч буквально в центральному колі, просто побіг вперед, опорники «Зорі», м'яко кажучи, виражали стурбованість, іншими словами – нічого не робили і дозволили підбігти до штрафного та пробити низом у правий кут. Турбаєвський вибрав неправильну позицію, пропускати після удару метрів з 20 низом таки соромно, але він це зробив, хай м'яч і котився прямо під штангу. 1:0.

І футболісти, і тренери «Зорі» розуміли, що втрачати нічого, тому вирішили щось міняти. Зокрема, вдалося кілька контратак, найнебезпечніша з яких закінчилася прострілом справа – Герреро в підкаті не встиг зовсім трохи. Але господарі показали, що теж не збираються утримувати рахунок. Турбаєвський зловив кілька дальніх ударів, а потім ледь не привіз команді проблем, вийшовши занадто далеко. Пощастило, що з позиції від бокової лінії супернику було бити по порожніх воротах максимально незручно.

Getty Images/Global Images Ukraine

А тренерською спрробою щось змінити стала заміна Данченка, з флангу якого йшли загрози, на Горбача. Проте рахунок до перерви не змінився. А відразу ж після перерви він подвоївся. Батагов так невдало опинився на шляху м'яча після прострілу Фадіги, що той (м'яч) змінив напрямок і влетів між ногами Турбаєвському.

І незабаром пропустили й третій. Орбан технічно прийняв навіс Фадіги справа і в центрі штрафного без спротиву розстріляв кут воріт Турбаєвського. За третім відбувся й четвертий. Гандельман бив з центру штрафного.

І могли б пропускати ще, але то господарі були нефартові, то Турбаєвський трохи реабілітовувався. В бельгійців же травму отримав їхній основний воротар, знадобилася заміна.

Гол престижу все ж забити вдалося, дальній удар Нагнойного кіпер перевів у стійку, від якої м'яч влетів у ворота. Могли б, як і в попередньому матчі, забити й другий (господарі дозволяли, розслабившись), але замкнути простріл зліва не вдалося. Могли б і пропустити п'ятий, але призначений пенальті у ворота «Зорі» був скасований і замінений на штрафний.

Getty Images/Global Images Ukraine

Тепер, як часто кажуть після вильоту з єврокубків, залишилося сфокусуватися на внутрішніх справах. А там роботи непочатий край, може «Зоря» і з УПЛ вилетіти, ящо щось (що?) кардинально не змінить в сезоні...

Ліга конференцій. Група В.

«Гент» – «Зоря» – 4:1

Фофана (20), Батагов (49, автогол), Орбан (55), Гандельман (75) – Нагнойний (82)

Фадіга (28), Юльсагер (92) – Антюх (39), Азіангбе (42)

«Гент»: Нарді (Руф, 70), Фортуна (Тіссудалі, 70), Ватанабе, Кандусс (Турунаріга, 46), Фадіга, Гандельман, Кумс (Юльсагер, 59), Фофана (Лага, 71), Геркенс, Орбан, Кейперс

«Зоря»: Турбаєвський, Снурніцин, Боль, Жордан, Данченко (Горбач, 32), Батагов, Азіангбе (Нагнойний, 63), Чурко (Мишньов, 83), Антюх (Бугай, 62), Кирюханцев (Алефіренко, 83), Герреро

Арбітр: Евангулос Манухос (Греція)

«Гент Стедіум» (Гент, Бельгія)

ГЕНТ – ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

82’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Нагнойний (Зоря).
75’
ГОЛ ! М'яч забив Омрі Гандельман (Гент).
55’
ГОЛ ! М'яч забив Гіфт Орбан (Гент).
49’
ГОЛ ! Автогол забив Арсеній Батагов (Зоря).
20’
ГОЛ ! М'яч забив Малик Фофана (Гент).
Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Все вирішилося на тай-брейку. Визначено другу фіналістку турніру в Мадриді
Теніс | 03 травня 2024, 01:01 1
Все вирішилося на тай-брейку. Визначено другу фіналістку турніру в Мадриді

Аріна Соболенко у трьох сетах здолала Єлену Рибакіну на змаганнях WTA 1000 в Іспанії

ОФІЦІЙНО. Ройс покине Боруссію Дортмунд після 12 років у клубі
Футбол | 03 травня 2024, 15:21 1
ОФІЦІЙНО. Ройс покине Боруссію Дортмунд після 12 років у клубі

34-річний німець та клуб вирішили не продовжувати контракт

Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Керівництву Зорі потрібно взятися за голову доки є шанс стабілізувати команду.Але з головою там біда якщо міняти стільки тренерів за такий період.Маємо надію що Зоря вийде з цієї кризи.
Віктор Коробка
Дуже шкода втрачати таку команду. Скільки приємних переживань принесла Зоря своїм вболівальникам останніми роками. Але казка не може тривати без кінця - постійні втрати класних тренерів та гравців привели до закономірного підсумку. Якщо не вкладатися в команду, а навпаки, розпродувати все найкраще без рівноцінної заміни, то важко розраховувати на прогрес. Хоч у котів і кілька життів, але ж не безліміт. Будемо сподіватися, що руководство схаменеться і ми побачимо чергове відродження команди, хоча чим далі, тим важче в це віриться.
Henriklarsson11
дуже нізький клас команди зараз у зорі. Море обрізок і помилок. Сумно дивитись як доволі міцна, не так давно, команда перетворилась на це
Виктор Алтухов
Дійсно, без тренера грати неможливо. Команда грає, наче у летаргічному сні, напропускає голів, потім просипається на деякий час, забуває, що Леувена вже немає, начинає грати швидко і ... все.А, персонально, я б цього Турбаєвського не тільки не ставив у рамку, а, взагалі, гнав би туди, звідки він прийшов, Антюх, який увесь час ріс при Леувені  із неподобства ставав непоганим гравцем, зараз повертається у стан неподобства. Захист ніхто не тренує. Сумно.
Умник
Очень жаль.
Деграднул знатно Антюх, очень деградировал Батагов. Я надеюсь не вылетят. Очень яркая команда, с атакующей игрой.
Мне близкая.
New Zealander
Там Бешикташ проиграл у себя от Брюгге 0-5. Как Динамо вылетело етому Бешикташу с ЛК?
c_a_p2
Скоріше нагадує пендель під сраку
Нокаут це не про зорю
Володимир
Видимо , нынешнее состояние " Зари " соответствует состоянию её главного спонсора.
v2341770
Якщо команда на сьогодні неконкурентноспроможна навіть на рівні УПЛ, то чого можна було очікувати від виступів у Європі? Хіба що дива...
Андрей Залищук
осб чому Бартуловича не поставити тренером???
vbrjkf
Ноу коммент...
December 32
Какие буйволы , если у них индеец на эмблеме.    Индейцы разгромили мужичков (кошенят).    Но хоть не в сухUю.)
Dfs2262ar
Український футбол вмирає! Допоки йде війна - у нас будуть все більше зникати клуби! Я думаю, Зоря наступного року зникне з футбольної карти України! Нажаль((
Андрей Залищук
крім Шахтаря більше нема конкурентних на євроарені на даний момент, хто зна, хто вистрелить в наступному сезоні?
u6464u
все прогнозовано, тільки долбень мог сподіватись на прийнятний результат, гравці грають самі по собі як вийде , так званий  і.о  ходить по бровці позначає свою присутність, все , занавіс.
googlle
дегани і позорисько
Андрей Залищук
Рафаїлова нах з команди, воно гробить команду