Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 26 листопада 2023, 10:19
7995
50

Пізно прокинулися. Зоря і в другому матчі поступилася Маккабі

У луганців залишилися теоретичні шанси на євровесну

| Оновлено 26 листопада 2023, 10:19
7995
50
Пізно прокинулися. Зоря і в другому матчі поступилася Маккабі

У суботу, 25 листопада, відбувся перенесений поєдинок групового раунду Ліги конференцій, у якому зустрілися «Маккабі» та «Зоря». Матч пройшов у місті Бачка-Топола (Сербія) на стадіоні «ТСЦ Арена». Гру виграли ізраїльтяни з рахунком 3:2.

Позиції УЄФА з чималої кількості питань не відзначається послідовністю, тож українські вболівальники свого часу не сильно й здивувались, коли луганська «Зоря» у відповідь на запит щодо проведення першої зустрічі проти ізраїльського «Маккабі» Тель-Авів у Лізі конференцій на нейтральному полі почула безкомпромісну відмову. Однак зрозуміти суперників було можна – почався черговий виток війни в регіоні, тож заздалегідь заплановані строки проведення третього туру довелось добряче так посунути.

Дійшло аж до того, що всі собі цими вихідними спокійно грали в національних першостях, а ми з вами спостерігали за повноцінним матчем єврокубків та ще й малопридатний для того часовий слот. Однак «Маккабі» вирішили, що вже формально матч-відповідь проти українського колективу на чолі з тепер уже Юрієм Ковалем їм буде краще провести в сербському місті Бачка-Топола, тож команди зустрілись знову. На тлі безвольної поразки «мужиків» у першій грі з рахунком 1:3, яка й «звільнила» з посади головного тренера Валерія Кривенцова.

Перше, на що ми очікували від цього протистояння у виконанні «Зорі», це виконання домашньої роботи на тлі помилок у першій грі. І якщо в захисті луганці почали виглядати більш зважено, то в атаці від них ми взагалі нічого не побачили. Коваль спробував наситити центр поля гравцями з креативним підтекстом, але це взагалі ніяк не позначилось на можливостях його команди попереду.

Прісний перший тайм із поодиноким моментом у Мічіна й провалом у захисті, яким через офсайд не зміг скористатись Каніховські. Але навіть за таких умов терплячості ізраїльтян вистачило для того, аби дочекатись на момент біля воріт Турбаєвського. Навіть на пів моменту, та й до штрафного навіть суперникам заходити не довелось. На другій компенсованій хвилині Захаві просто перекинув м’яч над воротарем «Зорі» з дальньої відстані.

Зрозуміло, що настрою в роздягальні українського клубу після такого моменту не було жодного. Але ж не настільки, щоб відверто привозити гол у власні ворота одразу після відновлення гри, коли помилкою Чурка скористався Перец. Чи взагалі пропускати втретє, коли той самий суперник просто розстрілював Турбаєвського з близької відстані. Жодних емоцій після цього ця гра не викликала.

Навіть тоді, коли команда Коваля спробувала здійснити подобу сенсаційного камбеку й навіть забила двічі до завершення основного часу. Голи від Герреро та Горбача ставали наслідками флангових атак, але загальний малюнок був таким, що це гравці «Маккабі» скоріше були ладні завести м’ячі у власні ворота, аби суперники хоч трохи врятували репутацію. Це вже точно не випадковий невдалий виступ у єврокубках.

Наступний матч у Лізі конференцій УЄФА ізраїльський «Маккабі» Тель-Авів зіграє в гостях у ісландського «Брейдабліка», луганська «Зоря» навідається до бельгійського «Гента».

Ліга конференцій. 3 тур.

«Маккабі» Тель-Авів – «Зоря» – 3:2

Захаві (45+2), Д.Перец (47, 60) – Герреро (71), Горбач (88)

Ван Оверем (52) – Жордан (50), Мишньов (65), Боль (91)

«Маккабі» Тель-Авів: Москера – Ревіво, Саборіт, Лукассен (Біттон, 66), А. Коен – Каніховскі (Тургеман, 66), ван Оверем, Д. Перец – Мілсон (Й.Коен, 77), Захаві (Давідзаде, 85), Бітон (Голаса, 77).

«Зоря»: Турбаєвський – Снурніцин, Жордан (Боль, 66), Батагов – Чурко (Мишньов, 59), Мічин – Антюх, Алефіренко (Горбач, 59), Нагнойний (Бугай, 81), Кирюханцев (Данченко, 81) – Герреро.

Арбітр: Лукас Фендріх (Швейцарія).

Стадіон: «TSC Арена» (Бачка-Топола, Сербія).

МАККАБІ Т-А – ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

88’
ГОЛ ! М'яч забив Ігор Горбач (Зоря).
71’
ГОЛ ! М'яч забив Герреро (Зоря).
60’
ГОЛ ! М'яч забив Дор Перец (Маккабі Тель-Авів).
47’
ГОЛ ! М'яч забив Дор Перец (Маккабі Тель-Авів).
45’ +2
ГОЛ ! М'яч забив Еран Захаві (Маккабі Тель-Авів).
Оцініть матеріал
(44)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах
Футбол | 02 травня 2024, 06:20 6
Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах

Між Шахтарем та Динамо зберігся інтервал у 4 очки за 4 тури до фінішу

Коментарі 50
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nicksaf
Ну, вот и Израиль нас обогнал в таблице УЕФА.
Микола Захарченко
Можливо потрібно було поставити тренером Бартуловича , непоганий мотиватор і знає гравців , має свої ідеї .
Gasek
Дебіли вонючі, нема слів
Sunrise
Вот теперь сезон провален официально.
С Кривенцовым хоть игра начала налаживаться, сейчас же откатились назад.
Сегодня первая попытка прессинга привела к голу в ворота соперника, только вот была она в последней четверти матча. Почему? Не знаю.
Теперь можно спокойно досматривать сезон и главный вопрос теперь не результаты на поле, а какое будущее ожидает команду. 
ALF🎈
Дивитися треба у корінь самої прлблеми, знову кроти все зіпсували, ще й команда май же на дні. Спочатку Дніпрл1 тренер, потім Зоря яка була 3 сходинці і усюди занепад. Зоря грає у євродізі завдяки тому тренеру якого фк шахрайка переманила потім не переварила та виплюнула, ф у нах паразити.
І скажіть що я не правий? З Дніпром1 було теж саме один в один
odiniznashih
Команде срочно нужен тренер.Хотя команды нет, только набор игроков.
dadlismit
При Кривенцове у Зари стал просматриваться рисунок игры, команда неплохо атаковала, создавала моменты, только преследовало невезение в реализации. Яркий тому пример первый матч против Маккаби, где могли забить не меньше израильтян. Сегодня же полностью проигранный матч, Маккаби после 3:0 играл на раслабоне и позволил забить, чем спас Зарю от разгрома.  
Первый Среди Равных
А я оце був раніше дивувався як це Ізраіль вище нас в таблиці УЄФА. Тепер не дивуюсь
Airwolf77
Просто убогие
AutumnBridge
Еврейская ничья 3:6 и 4 перца за две игры.  
 На шо им та евровесна, если надо тикать от Вереса и Миная?!
  Дор Перца - в Кривбасс!
avk2307
Редкие недоразумения пишут о сумасшедшем зароботке шахтера  против зори в еврокубках.
Клубы заработали баллов своей игрой поровну.
Не надо этой истерии. Клубы на третьем месте и Зоря и Шахтер в своих группах.
Может так сложиться, что Зоря и больше заработает...
Trollface
Навіть Перець два мячі забив. 
contr
кАманда - ГІВНО
Alex
Ни чего нового в тактике и результату что сборной что команд . Одинаково каждый год 
FunnyCat_____
шахтер развалил команду украв у нее тренера, чтобы через 3 месяца его выгнать 
Андрей Залищук
при Вернидубі були Луганчани, гордість брала за них, а зараз лугандони
prorok
Зоря позориться это её состояние . Клуб Зоря деньги от еврокубков интересует а результат и так сойдёт. Позор сегодняшнего дня.
Лига конференций без динамо
У Зари спад ,ну хоть немного балов в копилочку для рейтинга заработало ,минусовые в том сезоне немного тоже заработали ,а дырявые опзжшники три сезона только позорят Украину  и всё ,нужно им запретить играть в еврокубках вообще если конечно они туда попадут  
Лига конференций без динамо
Тупое плаксивое недоразумение avk2307, ты лучше напиши сколько заработало балов в коффы дырявое  твое дынамо за два сезона в еврокубках,а то  плачешь только в сторону чемпиона Шахтёра ,который рейтинг тянет на себе лет так 15 точно