Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 21 листопада 2023, 11:49
39649
229

Билися до кінця. Збірна України не змогла обіграти Італію

Команда Сергія Реброва завершила відбірковий турнір Євро-2024 на третьому місці групи С

| Оновлено 21 листопада 2023, 11:49
39649
229
Билися до кінця. Збірна України не змогла обіграти Італію
Getty Images/Global Images Ukraine

Ну що, ось ми й дочекалися чергового «матчу життя» нашої збірної. Перемога давала нам прямий вихід на Євро-2024, а нічия чи поразка хай і залишали шанси у вигляді запасного варіанту через плей-оф, але надто болюче вдарили б по нашій самооцінці та самолюбству.

Крім того, були погані відчуття, оскільки футболісти збірної обіцяли викластися на всі сто відсотків, а подібні обіцянки, як правило, досі чомусь постійно супроводжувалися поганою грою та невиконанням. Як приклади, можна згадати матч з Хорватією за вихід на ЧС-2018, матч плей-оф проти Уельсу за вихід на ЧС-2022, гра проти Шотландії трохи пізніше, коли ми могли потрапити в дивізіон А Ліги націй...

Стартовий склад нашої збірної трохи здивував однією позицією. Ні, не правого захисника, там вихід Коноплі не був чимось екстраординарним. А от вихід Сватка в центрі оборони в парі із Забарним замість Матвієнка, мабуть, не прогнозував ніхто.

Getty Images/Global Images Ukraine

Наші земляки не стали відсиджуватися в захисті, а побігли атакувати. Звісно, вони не робили це, забуваючи про захист, але високий пресинг був ввімкнений зразу. Італія до такого була неготова, внаслідок чого українці отримували м'яч біля штрафного суперників. З пасами на Довбика в штрафний якось пішло не дуже, тому спробували дальні удари. Доннарумма був на місці, спіймавши м'яч після пострілів Циганкова та Судакова.

І, звісно, куди ж без італійських моментів. Наші захисники діяли самовіддано і досить майстерно, але вертикальні закидання тримали в напрузі українців і вони дозволяли опонентам небезпечно бити, як, наприклад, К'єзі. На щастя, в того збився приціл. І дальній удар Барелли теж був дуже якісним, але Трубін витягнув м'яч з правого від себе кута.

Високий пресинг в другій половині тайму у виконанні українців кудись зник і наступили важкі часи, які вдалося пережити завдяки Трубіну, який ліквідував вихід сам на сам Фраттезі, і фарту, коли ді Лоренцо не влучив у площину після кутового, а Распадорі в підкаті на сантиметри запізнився, щоб замкнути простріл з флангу Коноплі від К'єзи.

До речі, Олександр Зінченко регулярно опускався п'ятим захисником, зміщуючись на позицію Миколенка, котрий, в свою чергу, йшов допомагати партнерам в центр захисту.

Getty Images/Global Images Ukraine

На останніх хвилинах тайму українці буквально лягали під удари суперників в своєму штрафному і таки не дозволили тим розмочити рахунок до перерви.

Підсумовуючи тайм, варто відзначити впевнену гру Анатолія Трубіна і не надто впевнену – Юхима Коноплі, який втрачав опонентів на фланзі і непереконливо діяв в атаці. В перерві очікувалася його заміна на Тимчика. Ну і чекалося тактичних змін від Реброва, поки не було видно, за рахунок чого перемагатимемо Італію.

Проте Конопля залишився на полі, як і решта гравців збірної України. В суперників же відбулася заміна форварда, замість Распадорі вийшов Скамакка.

Гра тривала в тому ж темпі, але «синьо-жовті» зуміли відсунути м'яч від своїх воріт. Трубіну прідше доводилося вступати в гру, а от Доннарумма періодично отримував роботу. А на 65 хвилині кіпер італійців відверто врятував свою команду, відбивши удар з гострого кута від Мудрика.

Ближче до кінця гри Україна притисла «скуадру», гольових моментів не було, але приємно було дивитися, як Італія відверто захищається проти наших. Доннарумма, фіксуючи м'яч після виходів, потрохи затягував час. Були претензії на пенальті після одного падіння Мудрика, але арбітр навіть не став дивитися повтор.

Getty Images/Global Images Ukraine

Врешті-решт, мрія Александера Чеферіна збулася, завдяки нічиїй 0:0 Італія вийшла на Євро. Але Україна зберігає шанси, нехай сьогодні в грі, за яку не буде соромно, виграти не вдалося, але ж маємо ще запасний спосіб потрапляння на ЧЄ. Віримо, що все складеться якнайкраще і наступного року в Німеччині ми таки побачимо Україну в числі 24 найкращих команд Європи.

Кваліфікація Євро-2024. Група С.

Україна – Італія – 0:0

Конопля (79) – Буонджорно (7)

Україна: Трубін, Миколенко, Забарний, Сваток (Маліновський, 91), Конопля (Тимчик, 86), Степаненко (Піхальонок, 80), Мудрик, Зінченко (Сікан, 86), Судаков, Циганков (Зубков, 80), Довбик

Італія: Доннарумма, Дімарко, Буонджорно, Ачербі, Ді Лоренцо, Барелла, Жоржиньо (Крістанте, 71), Фраттезі, К'єза (Кін, 81), Распадорі (Скамакка, 46), Дзаньоло (Політано, 71; Дарміан, 92)

Арбітр: Хесус Хіль Мансано (Іспанія)

Стадіон «Бай-Арена» (Леверкузен, Німеччина)

УКРАЇНА – ІТАЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(228)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті прокоментував гол Сане, який Лунін пропустив у ближній кут
Футбол | 01 травня 2024, 01:05 1
Анчелотті прокоментував гол Сане, який Лунін пропустив у ближній кут

Карло не звинуватив когось конкретно, але заявив, що гравці діяли погано

Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут
Футбол | 01 травня 2024, 07:22 2
Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут

Тібо вважає, що врятувати у такій ситуації було дуже складно

Коментарі 229
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DK1961
Да, кстати - в ворота Украины такой пеналь (безусловно) поставили бы. А макаронников надо было по любому судье вытащить, ведь Чеферин указивку дал задолго до игры...
Alex T
Достойно, хотя могли и проиграть, в любом случае набрать столько же очков ск и макароны да в такой группе уже неплохо, будут нормально играть то пройдем весной.
Nordenus
Это был отличный матч от нашей сборной. Да терпели большую часть поединка, чтобы попытаться в концовке забить тот самый единственный мяч, но не фартануло. С другой стороны, итальяшки нам могли в первом тайме забить и не один, и на этом бы все закончилось
Viktor Shuper
Забарний та Микола дуже сподобались. хороші хлопці у нас в Англії рубляться. Микола то взагалі 
Западный Европейский Алаш Казах
В Украине война. Игроки Сборный Украины показали хороший матч в Германия. В гостьях. Спасибо мой Второй Родина. Великий Украина. В болото россия черный зависит. фашистский россия идет в дно в средний век. Украина в ЕС и Нато идет. Украина будет « самый богатый и мощный государство в Восточный Европ. Украина мы « Казахи очень любим вас»,« Вы Украинцы для нас братья»,  « Для нас россия это главный враг».  
VadyaMetal
Спалетті після гри грасномовно потиснув руку рефері і промямлив:"дякую, що 100-відсоткового пеналя нам не призначив"... Сьогодні наша Збірна, в цілому,
 заслуговувала на перемогу.
MrStepanovM .
все одно молодці! Ми заручники минулих невдач і жеребу...Сподіваємось на плей-офф
ЖОРА Жора124
Всіх вітаю, в такій групі наша команда до останньої хвилини могла пройти далі, но уви)) ждём плей офф) Непоганий 2 тайм!)) 
Gagik
за цю збірну України не соромно... не сіли на задницю як при фоменко, а намагалися на рівних конкурувати, і часто це вдавалося. На мою думку не вистачило холодного розуму в деяких моментах, емоції перекривали розум
Артур Отаманчук
суддя нормально відсудив, чистий пеналь не поставив.
Panda1818
Відмінний матч. Велика подяка нашим хлопцям. Перший тайм на відбій, але вистояли і без особливого валідолу. Але складно згадати коли Італія 20 останніх хвилин грає виключно на відбій, задля утримання нічиєї. З приводу пенальті, наче і чистий пеналь, але Мудрик як на мене намагався домалювати, а дарма
Darkness1984
Норм зіграли!!! Чекаємо на плей офф!!!
Пеналь був
Sunrise
Предсказуемо. Равная игра, не так и много моментов, и Италия тошнит до ничьи с 70-й минуты, а в этом они мастера. Я это говорил ещё месяц назад)
Ну и пенальти по правилам был и судья на ВАРе не должен бы брать решение на себя когда это кульминация годовалого отбора. Просто позови судью к монитору, он судил топово. И ладно бы, бывает. Но мы так же не били Уэльсу в решающем матче, теперь Италии.
AlexeiA
Можу сказати тільки "дякую", бо після жеребкування точно мало хто думав, що не вийдемо з групи тільки по додатковим критеріям
Западный Европейский Алаш Казах
Сборный Украина спасибо 😍 самый лучший матч. Еще есть «Лига Конференция». Украина будет в Евро 2024.
TarasTaras94
За команду не соромно, але Ребров щось чудив. Конопля жахливий матч весь проводив, а він міняє Циганкова який генерує більшість наших моментів, заробляє штрафні і тд,  Судаков поганий матч, купа браку, а він міняє Зінченка через якого виходить виходити з оборони і бог з ним, але чому так тягнув із замінами?
fifa2020
Загалом красавчики) Італяшок до поносу довели, чемпіонів Європи)) Вони всі зараз пишуть що мала бути пенка! Так що ми на 90% будемо на Євро, Ізраїль і Боснію пройдемо! Головне щоб всі були в формі і без травм весною!
u6464u
Молодці , гарна збірна , Реброву респект , на жаль результат негативний але є стикі через ЛН , і цим шансом потрібно скористатись .
suforza1921
У цьому матчі була доволі рівна гра. Італійці вище класом, але грали по рахунку. Враховуючи, що у першому матчі макаронники перемогли заслужено, наше загальне третє місце у групі закономірне. Хоча збірна від гри до гри прибавляє, і це дає надії на прохід на Євро через плей-офф. Як би не склався жереб, усі можливі суперники нам по зубах.