Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 26 листопада 2023, 05:35
27464
119

Україна – Італія. Прогноз і анонс на матч відбору Євро-2024

Ми. Маємо. Перемогти

| Оновлено 26 листопада 2023, 05:35
27464
119
Україна – Італія. Прогноз і анонс на матч відбору Євро-2024

20 листопада збірна України у німецькому Леверкузені проведе останній поєдинок групового турніру у рамках відбору на Євро-2024 – проти чинних чемпіонів континенту. І так співпало, що і для нашої команди, і для італійців цей поєдинок стане вирішальним.

Україна

До матчу на «Бай-Арені» команда Реброва готувалася у польському Гданську. Збір розпочався за тиждень до поєдинку – 13 листопада.

Усі найяскравіші моменти матчів доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Цього ж дня «синьо-жовті» провели вечірнє тренування. Деякі гравці займалися на футбольному полі, а деякі – у тренажерній залі.

Наступного дня збірна України зібралася у повному складі – до її розташування прибули представники «Динамо». У повному обсязі було проведено й тренувальне заняття.

Кульмінацією підготовки «синьо-жовтих» у Гданську став контрольний поєдинок проти місцевої «Лехії». Про доцільність цього спарингу раніше було сказано багато і всякого. І головний лейтмотив цих висловлювань – нашій збірній на цьому етапі товариський матч не потрібен.

Але він відбувся.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

У грі проти «Лехії», за яку, до речі, виступають троє українців – Сарнавський, Хлань та Желізко – Сергій Ребров переглянув у справі майже всіх своїх гравців.

Оскільки у грі була можливість суперникам робити одразу по десять замін, збірна України провела матч практично різними складами у першому та другому таймах.

Швидше за все, футболісти, які з'явилися на полі після перерви, і вийдуть у стартовому складі проти «Скуадри адзурри». Під питанням хіба що позиція правого оборонця – Тимчик, Конопля чи Караваєв.

А сам матч проти «Лехії» пройшов із перевагою українців, що втілилося й у підсумковий рахунок – 2:0. Забитими м'ячами відзначилися Піхальонок (у середині першої половини зустрічі) та Назарина (на початку другого тайму).

Хочеться сподіватися, що в тому матчі, який, як і було обіцяно, пройшов «за зачиненими дверима», Сергій Ребров побачив те, що й хотів би побачити у грі проти команди Спаллетті.

Добре і те, що після гри з командою з Ґданська травм та пошкоджень у нашій збірній немає.

Наступного дня після гри із «Лехією» наша національна збірна провела ще одне тренувальне заняття, а 18 листопада відбула до Німеччини. До Леверкузена наша делегація прибула транзитом через Кельн.

На полі «Бай-Арени» збірна України провела одне офіційне тренування. Після чого – «гра всього нашого життя», – так окреслив матч проти чемпіонів Європи один із лідерів збірної України Олександр Зінченко.

Getty Images/Global Images Ukraine

Італія

На відміну від нашої збірної, якій у листопадовому ігровому циклі уготовано лише один поєдинок, «Скуадра адзурра» до гри на «Бай-Арені» провела ще один офіційний матч - проти збірної Північної Македонії.

Перший матч проти цієї балканської збірної у рамках відбору на Євро-2024 став для нинішнього наставника «Скуадри» Лучано Спаллетті дебютним. Колишній головний тренер «Наполі», який несподівано вирішив взяти річну творчу відпустку, в екстреному режимі був покликаний під прапори національної команди після демаршу Роберто Манчіні.

На важкому полі в Скоп'є італійці зіграли внічию з господарями – 1:1.

Але вже у грі проти України збірна Італії виглядала набагато краще – і здобула закономірну перемогу, хай і мінімальну.

Після очікуваної перемоги над Мальтою (4:0) італійці повернули собі чіткі перспективи у боротьбі за друге місце у групі. Але виїзний поєдинок проти Англії завершився для них поразкою (1:3). І після перемог над Північною Македонією та Мальтою вже наша національна збірна розмістилася на другому місці у групі.

Однак перед лобовою грою з українцями в Італії був у «запасі» поєдинок проти тих самих незручних македонців. Була надія, що і цього разу «Скуадра» спіткнеться.

На жаль, не спіткнулася. Перед грою Спаллетті сказав, що хоче побачити збірну Італію кращою, ніж до цього поєдинку. І чинний чемпіон Європи хоч і не без проблем, але підтвердив свій статус: упевнена перемога 5:2.

Італія та Україна знову зрівнялися за очками, але за рахунок переваги в особистих зустрічах у грі в Леверкузені номінальних гостей влаштує і нічия, тоді як номінальним господарям обов'язково потрібна перемога, щоб посісти друге місце у групі та вийти на Євро напряму.

Проти спокуси грати на нічию закликає своїх співвітчизників легендарний екс-тренер збірної Італії Арріго Саккі. «Якщо гратимем на нічию, обов'язково програємо», - резюмує Маестро. За його словами, Італії потрібно атакувати й контролювати суперника.

Схоже, вразливість позиції грати на нічию відчувається не лише з боку, а й у таборі італійської збірної. Практично всі передматчеві інтерв'ю футболістів «Скуадри» наповнені бажанням грати на перемогу. Тому можна сміливо припустити, що у «півноги» підопічні Спаллетті точно не зіграють.

Особисті зустрічі

Якщо якийсь суперник і може вважатися для збірної України незручним, то це передусім збірна Італії. Опоненти провели вже дев'ять матчів, і досі збірна України не перемагала. Більше того, у всіх офіційних матчах незмінно вигравали італійці. На їхньому рахунку – сім вікторій. У двох контрольних поєдинках було зафіксовано нічиї.

Перший матч між суперниками у відборі на Євро-2024, який пройшов на «Сан-Сіро», завершився перемогою господарів - 2:1.

Прогноз на протистояння

Дуже багато проти нас – статистика, історія, статус опонента. Та що там статистика, якщо сам очільник УЄФА Чеферін проговорився напередодні леверкузенського матчу, що, мовляв, чемпіонат Європи без Італії – це нонсенс, і Італія повинна обов'язково перемогти Україну.

І це добре, що головний футбольний функціонер континенту не вміє тримати язика за зубами. Добре тому, що ми побачили, хто є хто. Наші хлопці його слова, напевно, також читали/чули. Отже, злішими будуть. І сильнішими.

Може, це справді добре, що наша національна команда не має запасного аеродрому у вигляді нічиєї для завоювання прямої путівки на Євро-2024. Отже, треба не озиратися на тили, і, як сказав Зінченко, провести матч життя.

І для цього у наших є всі передумови: мотивація, відмінна форма, насамперед наших «легіонерів», певні кадрові проблеми у суперника, пов'язані із травмами та грою на тоталізаторі.

Якщо національна збірна України зможе видати свою найкращу цього року гру, то їй вдасться перемогти.

Не в останню чергу через патріотичне спонукання рекомендуємо ставити на мінімальну перемогу збірної України.

Але якщо, раптом, з якихось причин «синьо-жовтим» не вдасться перемогти, і вони фінішують на третьому місці в групі, «все пропало» теж не буде. Сербія не програла Болгарії, а це означає, що збірна України має шанси пробитися на Євро-2024. Тепер уже через плей-оф.

Орієнтовні склади:

Україна: Трубін, Тимчик, Матвієнко, Забарний, Миколенко, Степаненко, Судаков, Зінченко, Циганков, Мудрик, Довбик

Італія: Доннарумма, Дімарко, Ачербі, Гатті, Дарміан, Фраттезі, Жоржиньйо, Барелла, К'єза, Распадорі, Ель-Шаараві.

20 листопада, понеділок

Україна – Італія
Леверкузен. «Бай-Арена». 21:45
Пряма ТБ-трансляція – MEGOGO
УКРАЇНА – ІТАЛІЯ. ТЕКСТОВАЯ ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА
Арбітр: Хесус Хіль Мансано (Іспанія)
Прогноз Sport.ua – 1:0

Опитування

Голосів 226
Спрогнозуйте результат ⚽️ матчу кваліфікації 🏆 Євро-2024 між збірними України та Італії, який пройде 20 листопада о 21:45 у Леверкузені

Велика перемога України

16 голосів 7.08 %

Мінімальна перемога України

103 голоса 45.58 %

Нічия

49 голосів 21.68 %

Мінімальна перемога Італії

36 голосів 15.93 %

Велика перемога Італії

22 голоса 9.73 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(108)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця Ла Ліги. Скільки потрібно очок Жироні, щоб вийти до Ліги чемпіонів?
Футбол | 30 квітня 2024, 12:00 8
Таблиця Ла Ліги. Скільки потрібно очок Жироні, щоб вийти до Ліги чемпіонів?

26–29 квітня відбулися матчі 33-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

Анчелотті прокоментував гол Сане, який Лунін пропустив у ближній кут
Футбол | 01 травня 2024, 01:05 1
Анчелотті прокоментував гол Сане, який Лунін пропустив у ближній кут

Карло не звинуватив когось конкретно, але заявив, що гравці діяли погано

Коментарі 119
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Pavel_i_CO
Той нечастий випадок, коли потрібна тільки перемога, незважаючи на суперника. Слава Україні !! Смерть всім рашистам!!!
maks_krot
Нужно отдать все силы и умереть на поле но выиграть и подарить  Украине и укранскому народу положительные эмоции в такое трудное  время ,и не доводить до валидольного плейофа.Удачи сборная !!!!!
Перець
Збірній тільки перемога, головне не перегоріти психологічно  до початку матчу
Западный Европейский Алаш Казах
Украина и Казахстан на зло россия должен победить. Украина должен победить Италию. Казахстан должен победить Словения. На зло говно болото и фашистская россия. Мы должны победить братья Украинцы. Сборный Украина перед. Сборный Казахстан перед. 
hlib.kozak
Але якщо чесно, то я не пригадую у нас більш сильну збірну ніж зараз з точки зору таланту і форми, тому, якщо не зараз вигравати, то коли? 
hlib.kozak
Хочеться побажати хлопцям спортивної злості. Щоб Довбик умовного Манчіні затоптав там. Щоб Зінченко, Мудрик, Судаков і Циганков грали з настроєм як у Гатузо, а не сюсюкались. Наші гравці занадто добрі. Наприклад, Зубков може і не найкращий і найтехнічніший, але видно, що він готовий боротися завжди, а не посміхатися і обніматися з суперником потім.
Ярослав 999
Навіщо ви обманюєте людей, матч не тільки по мегого але й по місцевому Суспільному
Умник
Надеюсь Мудрык будет помогать Миколенко.
Много за спину кидать будут.
Нужна помощь.
А так удачи. 
Западный Европейский Алаш Казах
Если выиграю деньги отправлю на помощь ВСУ. Я очень хочу Победа Украина. Украина должен победить фашистский россию   
Oleg Dykyy
Щоб переграти Італію, потрібен пресинг 90хв, як у збірній Лобановського у півфіналі 88 року на ЧЕ. Але то мрії. Особливо, як згадую фрагменти матчів, коли нас "возила" Мальта. Звичайно, сподіваючись на диво, що колись ми з'їмо спагетті, ставлю гроші, що Італія не програє
Западный Европейский Алаш Казах
Я поставил на победа Украина 300 долларов. Я поставил на победа Казахстан 300 долларов. Я поставил на победа Молдавия 100 долларов. 
ЖОРА Жора124
Ждем перемогі нашої команди!)) 
FunnyCat_____
Удачи ребята !
oldsmith
Якщо не пропустимо у першI хвилини.... Италия жестко настроена.....НО Я УВЕРЕН, моменты у нас будут. Треба лише забивати!!!! мой прогноз 2:1 але ще треба бааагато фарту
maks_krot
Многие не верят в положительный результат ,ну нужно верить всегда в команду шансы есть и не плохие и состав сейчас очень хороший у нас !! Понятно что Италия есть Италия ну мяч круглый поле ровное!Верим в игроков и тренера, что подарят  сегодня праздник  всем нам и выиграют !!!
Сергей Литвиненко
Дуже важко виходити на топ рівень,зрізка з Уельсом і тютю,але в такій групі бути у грі до останнього це прогрес.Подивимось
bzzzzzz
Не нужно питать иллюзий. У Италии мотивации будет не меньше чем у нас. А против мотивированных топов, а это фактически игра на вылет, у нас плачевный опыт игры. Прийдется прыгнуть выше головы.
Kamon
Главное удержать Распадори и Кьезу и будет успех 
Xvalenok03
По мне очень уж оптимистический прогноз.
Потому что всё складывается против сборной Украины.
Итальянцам главное не проиграть.  Начнут играть от обороны. А обороняться они умеют.
Куча травмированных. Зато новички будут рвать и метать, чтобы себя показать. Как в игре с македонцами.
Нас только выигрыш устраивает, но в критических ситуациях мы не умеем выигрывать. Опыт плей-офф негативный. А эта игра сродни плей-офф.
Еще и статистика против нас. С итальянцами, да и с командами топ, не так уж много положительных результатов.
Общественное мнение настраивают против Украины. Глава уефа весьма тонко и прозрачно намекает, что на евро предпочтительно видеть италию чем Украину.
Про саму сборную Украины что сказать... Нападение и середина поля вроде неплохие, опыт есть, стараются. А вот защита рыдать и плакать. Обязательно пропустят.
Тут еще вариант нарисовался. Если не пройдем сейчас, то есть дополнительный шанс пройти через лигу наций. Только зная менталитет наших людей это снова против нас. Раслабляет.  Зачем, мол, напрягаться, если есть запасной вариант.
Короче.
Будем смотреть.
AutumnBridge
 Игра всей нашей жизни сейчас происходит на мировой политической арене.  Не все доживут до её окончания... 
  На этот же матч у меня нет прогноза.  Это не Минай  - Верес.   Как
сыграют, так и будет.   Чи не горе, если не попадём на какой то
чемпионат.   Итальянцы как то же пережили даже  без ЧМ.    Хорошо что
они в белом, облитом чернилами, а не в синем играют.    А то у нас на
флаге синий выше жёлтого. )