Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 20 листопада 2023, 23:40
7652
19

«Це матч смерті». Українські фанати у Леверкузені – про гру з Італією

Багато вболівальників відвідали Німеччину, щоб підтримати українську команду

| Оновлено 20 листопада 2023, 23:40
7652
19
«Це матч смерті». Українські фанати у Леверкузені – про гру з Італією
Sport.ua

Збірна України ввечері 20 листопада проводить вирішальний матч кваліфікації Євро-2024 проти збірної Італії.

У Леверкузені зібралося чимало фанатів української збірної, усі 30 тисяч квитків на гру розкуплені.

В день матчу журналісту Sport.ua вдалося поспілкуватися із фанатами, які відвідали Леверкузен, щоб підтримати українську команду.

60-річний фанат збірної України з Луцька розповів:

«Ми виїхали з Луцька 17 листопада спеціально на цей футбол. Знаєте, війна відобразилась дуже сильно на кожному з нас, і вчора Ребров сказав на прес-конференції дуже правильні речі для нашого народу: потрібні якісь позитивні емоції як для тих, хто працює на першу лінію оборони, так і для всіх наших людей. Буде дуже важливо сьогодні виграти. Це нам потрібно як повітря в будь-якому варіанті. Це буде дуже такий позитивний момент для нас усіх.

Можливо, голосно сказано, але це не применшує того всього. Сьогодні хлопці, вони й самі це знають, мають зробити дуже багато для перемоги. Наразі наша команда дуже сильна, зібрана із чудових гравців. Це рідко таке буває, так було за Андрія Шевченка, там був теж серйозний склад. Наша збірна зараз дуже сильна та достойна майже в усіх лініях – обороні, півзахисті й нападі. У Сергія Реброва є вибір гравців, які дуже сильно себе зарекомендували як в нашому внутрішньому чемпіонаті, так і на міжнародній арені.

Чекаємо позитивних емоцій, бажаємо, щоб без травм хлопці сьогодні зіграли. Ми подивилися Бай-Арену, стадіон чудовий. Сьогодні, напевно, з'їдуться ті люди, які опинилися в Європі не по своїй волі. От і будемо підтримувати наших хлопців.

Прогноз на результат матчу? В мене є два рахунки, і перший рахунок всім моїм друзям подобається – це 2:1, наша перемога. А другий рахунок – це 2:2, і це їм не подобається. Але якщо взяти весь відбір збірної Італії та збірної України, то обидві команди в кожній грі забивали. Тому мінімум один гол ми сьогодні маємо побачити. Але, разом із тим, наша команда й пропускала.

Я сподіваюсь, що початок сьогоднішньої гри – це буде зовсім інший матч ніж в Італії, коли нашу команду розривали, а я просто 17 перших хвилин закрив очі і чекав, щоб той перший тайм закінчився. І тоді видихнули всі з полегшенням. А далі все почалося трішки по-іншому».

Інший вболівальник Геннадій Шухман, колишній футболіст з Луцька, розповів:

«Мені 60 років, грав за луцьку «Волинь» у 90-х роках, ми були чемпіонами України 1989 року. Віталій Кварцяний тоді був тренером. Навіть грали з ним разом на початку 80-х.

Прогнози важко давати, але всі ми мріємо, щоб наша команда перемогла. Звісно, це дуже важливий матч. Такий собі матч смерті, можна сказати умовно. Зараз дуже хороша команда підібралася, всі на ходу, всі наші у хорошій формі – Довбик, Мудрик, Зінченко, Миколенко, Циганков. Всі в останніх турах чудово зіграли. Я думаю, що нам по силам і обіграти Італію. Ну будемо вболівати, звичайно.

Таловєров, Караваєв та Назарина не потрапили у заявку? Таловєров, на мій погляд, – дуже перспективний гравець, може, ще трохи не вистачає досвіду. Але Реброву видніше, він головний тренер, він відповідає за все. Ну і в нього віримо, сподіваємося, що всі хлопці виконають його завдання. Але хтось має до заявки потрапляти. Зараз дуже сильний склад, і кого не включати? Сікана взяли в заявку, він в останніх матчах себе проявив дуже добре, тому й взяли. Ну так я думаю, що всі хлопці дуже сильні.

Якщо порівнювати тренерів Шевченка та Реброва, то Андрій – дуже талановитий і футболіст, і тренер. Але, на мій погляд, у Реброва тактика і манера гри команди набагато цікавіше. Більш вертикально стали грати, більше агресивно. Побачив, людям такий футбол подобається. Останні матчі, які наші грали, дуже цікаві були».

Журналісту Sport.ua також вдалося поспілкуватися з німецькими вболівальниками. Вони використовували перекладач, тому що англійською слабко володіли.

Вони вболіватимуть за Італію, з українських збірників знають лише Олександра Зінченка та Михайла Мудрика. Найкращим гравцем в історії України вважають Андрія Шевченка, коли той феєрив за італійський «Мілан».

На запитання щодо війни в Україні – відповідь була простою, але німецькою мовою... Перекладач показав: «росія – г**но, Україна нам подобається».

Німецькі фанати сподіваються, що війна невдовзі закінчиться і Україна переможе.

Даніїл АГАРКОВ, Sport.ua, Леверкузен

Оцініть матеріал
(41)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Бензема прибув на тренувальну базу Реала. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 08:29 0
Бензема прибув на тренувальну базу Реала. Стала відома причина

Королівський клуб допоможе Каріму в лікуванні

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
Це не матч смерті. Не гоніть біса. Вже зовсім клепки не має!
Iigor6583
Зайшов за ради цікавості на рашистський сайт. Там дуже багато zрашистських путріотів записали  італійців в братушки і топлять " зефорса Італія". Ця тупа рашистська бидлота всіх суперників збірної України називає "братьямі", окрім Англії. Яке воно смердюче, це рашистське Русіш Швайне.
Igrok4
Лайно а не заголовок 
Heyter
Со штанов выпрыгнуть но матч выиграть, другого непойму. Обязаны для всей страны принести хоть маленькую но радость , ЗСУ будут смотреть ,порадуйте пацанов и добавьте им мотивации еще с большей силой крушыть врага
luceorius
 Коли Білла Шенклі, колишнього тренера Ліверпуля ( в 1959-1974 рр. ), журналісти запитапи: "Чи вважаєте Ви футбол справою свого життя та смерті?" Він відповів: "Ні, це набагато серйозніше".
Ярослав 999
Цікаво,як українські фанати виїхали України?