Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 20 листопада 2023, 20:38
4379
7

Ранок у Леверкузені. Бай-Арена за кілька годин до матчу з Італією

Саме тут Італія та Україна визначать володаря путівки на Євро-2024

| Оновлено 20 листопада 2023, 20:38
4379
7
Ранок у Леверкузені. Бай-Арена за кілька годин до матчу з Італією
Sport.ua. Бай-Арена, ранок 20 листопада

​Водій автобуса кричить: Леверкузен! Він не хоче, щоб пасажири пропустили зупинку та поїхали далі до Кельна. Адже Леверкузен належить до адміністративного округу Кельна. І легко переплутати. Прямих автобусів чи літаків до Леверкузена просто немає – охочим потрапити на гру спочатку, як правило, треба добиратися до Кельна.

Леверкузен – не найбрудніше, але й далеко не найчистіше місто. Тут люди радіють осені. Неймовірна кількість жовтого опалого листя на дорозі. Звісно, йде процес підмітання. Людей на вулицях не так уже й багато. Хоча ще ранок, але місто за першим відчуттям, дуже спокійне. Немає якогось великого трафіку, поспіху тощо.

Дорогою на Бай-Арену довелося проходити через сквер. Натрапив на один із тренувальних комплексів дитячо-юнацької школи. Дуже солідно.

Стадіон з досить гарним штучним газоном та непоганим обладнанням навколо. Виявилось, у сквері є навіть кілька комплексів із футбольними полями. Далі йдуть тренувальні поля «Баєра».

Ну і поступово підходимо вже до «Бай-Арени», де ввечері проходитиме матч Україна – Італія.

Цікаво, що збірна України мешкає у готелі, який знаходиться безпосередньо на території Бай-Арени.

Поруч розташувалася Ostermann-Arena, багатоцільовий спортивний комплекс, де грає, зокрема, баскетбольна команда «Баєр».

Щоправда, успіхи у баскетбольного «Баєра» не такі серйозні як у футбольних «фармацевтів».

Зустрів молодого українського волонтера. Олександр з Івано-Франківська ділиться враженнями:

«Мені 16 років, я родом із Івано-Франківська, приїхав до Німеччини 1,5 роки тому. Це моя перша волонтерська діяльність. Працюватиму з прапорами, готуватиму арену до матчу. Радий, що мене допустили до цієї роботи та що можу допомогти нашій збірній хоч чимось.

Очікування від матчу? Багато експертів кажуть, що Італія має виграти, але моя суб'єктивна думка: Україна має шанс здобути сьогодні мінімальну перемогу. Італія – це серйозний суперник. Думаю, ми можемо виграти 1:0, я вірю у наших хлопців».

Поруч Макдональдс, ідемо туди перекусити. Але найсмачніший Макдональдс – в Україні.

Здивувало, що на околицях ніяких банерів до матчу фактично немає. Звісно ж, німцям на італійсько-українські футбольні пристрасті досить байдуже. Волонтери зауважують, що учора в Кельні було багато італійських фанатів.

Далі спілкуємось з координатором, який відповідатиме за вивід дітьми футболістів на початку матчу. 34-річний Павло Железов розповідає:

«Є українська школа. Тут, в Німеччині, їх небагато насправді. Але, мені здається, в Дюссельдорфі – одна з найбільших. Там займаються діти, які тут народилися, але є громадянами України. А також діти, які є біженцями, які приїхали під час війни. І мені надійшов запит допомогти Українській асоціації футболу скоординувати та організувати таку групу дітей, щоб вивела футболістів на гру.

І на матчі з Італією будуть діти саме з цієї школи. Також будуть діти біженців, які тут, в Німеччині, живуть, та діти військових. Ми шукали довго – я дуже хотів запросити дітей саме загиблих героїв. Але, на жаль, з точки зору логістики в нас просто не вийшло це зробити. Всі сім'ї, які я знайшов та з якими я спілкувався, були або в Польщі, або Чехії. Тобто, щодо логістики це було трохи важко.

Я взагалі маркетолог. Працював головою маркетинг-відділу в клубі третьої Бундесліги KFC Uerdingen. Я планував переїхати в Україну, в мене навіть була співбесіда у футбольному клубі «Рух». В минулому році вже домовились, я мав починати там працювати, але розпочалась війна».

Футболісти збірної України вирушили із готелю на традиційну прогулянку містом.

А українські волонтери вже розпочали роботу на стадіоні. На кожному сидінні Бай-Арени лежатиме картонний прапор України.

До головного матчу осені залишається все менше часу...

Данііл АГАРКОВ, Sport.ua, Леверкузен

ФОТО Sport.ua. Бай-Арена за кілька годин до матчу. Ранок у Леверкузені

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Западный Европейский Алаш Казах
Сатана россия сегодня будет играть с Кубы болото россия 
Западный Европейский Алаш Казах
Желаю русским:«Развал россия». Желаю Украинцам победа над « фашистский россии»..... 
Западный Европейский Алаш Казах
Казахстан « Казахи»  Украина « Казаки»  Мы братья на « веки».  Наш главный враг это россия. Желаю Украина и Народ Украина победа над россии. Желаю Украина вернуть свой территория Крым и все территория. Белград и Ростов и Краснодар это территория Украина. Желаю Сборный Украина победить Италию. Казахстан победить Словения. Украина победить Италию. Главный враг Украина и Казахстан это россия. 
Западный Европейский Алаш Казах
Привет. Народ Украина. Украина желаю победа. Украина победить Италию. Украина 3:2 Италия. Казахстан победить Словения. Словения 1:2 Казахстан. Слава Украина. Слава ВСУ. Слава СБУ. Украина победить россию. 
Ярослав 999
На вечір дощ передають