Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 листопада 2023, 23:23
2818
3

Перемога в англійському стилі. Колос виграв у Миная

Футболісти Колоса часто використовували верхові передачі та забили два голи ударами головою

| Оновлено 10 листопада 2023, 23:23
2818
3
Перемога в англійському стилі. Колос виграв у Миная
ФК «Колос»

Черговий тур Української Прем'єр-ліги відкривав матч у Ковалівці між «Колосом» та «Минаєм». Обидві команди у нинішньому чемпіонаті мало забивають. Особливо це стосується закарпатців, які ще не перемагали у поточному турнірі. Більше того, останнє взяття воріт суперників минайці святкували ще у вересні. Сьогоднішня зустріч стала 50-м тренерським поєдинком для наставника «Колоса» Ярослава Вишняка.

На початку поєдинку господарі поля заволоділи територіальною перевагою та почали шукати шляхи до штрафного майданчика суперників. Минайці грали другим номером, намагаючись організовувати контратаки. Втім, до небезпечних моментів справа не доходила. Футболісти загострювали ситуацію хіба що після стандартних положень. Одне з них і спричинило неприємності для «Миная». Навіс із кутового завершився ударом Мілька, і м'яч від поперечини опустився за лінією воріт гостей.

Забивши гол, ковалівці не стали віддавати ініціативу суперникам. Вони використовували пресинг та періодично вривалися у вільні зони на половині поля закарпатців, які вимушено стали активніше йти в атаку. Ситуація для «Миная» погіршилася після ще одного кутового. На цей раз передачу Богданова головою замкнув Бурда, який подвоїв перевагу своєї команди.

За час, що залишився до кінця першого тайму, гості спробували щось створити біля воріт «Колоса», але їхні повільні атаки розбивалися далеко до підступів до штрафного майданчика. А перед перервою гру зупинила повітряна тривога, яка відправила учасників матчу в укриття. Навряд чи до нього вони дійшли, адже тривала тривога лише 3 хвилини. Команди завершили першу зустріч і пішли на 15-хвилинний відпочинок із комфортною перевагою ковалівського клубу.

Тренерський штаб «Миная» спробував вплинути на перебіг подій, зробивши у перерві три заміни. Але на початку другої половини зустрічі на гостей чекала ще одна неприємність. Болбат зіграв на перехопленні і його збив Мельник, який отримав другу жовту картку та залишив свою команду у меншості. Ковалівці одразу ледь не реалізували чисельну перевагу: Тотовицький зі штрафного пробив трохи вище за поперечину.

Всупереч обставинам минайці заволоділи перевагою і почали підбиратися до володінь суперників. І скоротити відставання в рахунку міг Твердохліб, з ударом головою якого у стрибку впорався Фесюн. Ковалівці відповіли своїм гольовим моментом: Болбат вийшов віч-на-віч з Бандурою і не переграв голкіпера.

Минайці продовжували активно атакувати, але довести справу до завершального удару не могли. Лише на останніх хвилинах чудовий шанс упустив Вишневський, після удару якого знову свою майстерність продемонстрував Фесюн. У результаті ковалівці втримали перевагу, здобуту у першому таймі.

Українська Прем'єр-ліга. 14 тур.

«Колос» – «Минай» – 2:0

Голи: Мілько (18), Бурда (35).

Попередження: Демченко (80) - Петько (27), Мельник (32), Шаран (головний тренер, 36), Твердохліб (72), Солдат (75).

Вилучення: Мельник (49, друге попередження).

«Колос»: Фесюн, Ємець, Бурда, Бондаренко, Чорноморець, Лучкевич, Мілько (Оріховський, 85), Богданов (Демченко, 71), Тотовицький (Салабай, 85), Безбородько (Ільїн, 65), Болбат (Мякушко, 65).

«Минай»: Бандура, Дмитрук, Нємчанінов, Солдат, Петько (Вітенчук, 46), Мельник, Гечев (Кораблін, 46), Ралюченко (Рогозинський, 54), Гунічев (Вишневський, 46), Одарюк (Голуб, 78), Твердохліб.

Арбітр: Роман Блавацький (Львів)

Стадіон: «Колос» (Ковалівка, Київська область).

КОЛОС - МИНАЙ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

«Колос» (заміни): Мякушко - 6.0, Ільїн - 6.0, Демченко - 5.5, Салабай - б/о, Оріховський - б/о

«Минай» (заміни): Вітенчук - 5.0, Кораблін - 6.0, Рогозинський - 5.5, Вишневський - 5.0, Голуб - б/о.

Події матчу

35’
ГОЛ ! М'яч забив Микита Бурда (Колос К).
18’
ГОЛ ! М'яч забив Вадим Мілько (Колос К).
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
ТМ 2.5 на матчах Колоса это неизменно превосходный результат!
Андрей Залищук
Колос Юнайтед обіграв Минай Сіті
AutumnBridge
А всего то только от Ворсклы  опять и оторвались со своими 8-ю ничейками.