Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 листопада 2023, 01:44
4179
10

Фортуна оберігає Лавриненка. Верес урятувався в матчі проти Зорі

Рикошет став у пригоді господарям поля в скрутний час

| Оновлено 06 листопада 2023, 01:44
4179
10
Фортуна оберігає Лавриненка. Верес урятувався в матчі проти Зорі
УПЛ

Сезон української Прем’єр-ліги перебуває в самому розпалі, проте зима вже близько, і тому команди мають підбивати певні підсумки власним виступам у першій частині сезону. Для когось, як, наприклад, для рівненського «Вереса» та луганської «Зорі», які зустрічались поміж собою на «Авангарді» під завісу недільної частини тринадцятого туру національної першості, висновки будуть точно невтішними.

Просто не могли ми собі уявити перед стартом кампанії, що про одного з учасників єврокубків від України доведеться говорити в контексті підвалин турнірної таблиці майже посеред турнірної дистанції. Але виступи «Зорі» під керівництвом спочатку Ненада Лалатовича, а потім і Валерія Кривенцова, залишали бажати кращого. Простий факт – «мужики» мали рівно вдвічі більше перемог, аніж «червоно-чорні» перед початком очного протистояння, але про це просто смішно згадувати в контексті того, що їх у команд було дві та одна відповідно.

Якщо в якесь місто нашої країни цього дня й навідувався дощ, то ця історія тривала дуже довго. Ось і у випадку звітного протистояння командам помітно заважала грати сильна злива, але газон «Авангарду» хоча б упорався з надмірним навантаженням, тож у футболістів не було потреби стрибати по калюжах. Але на загальних швидкостях, усе ж таки, погодні умови накладали помітний відбиток.

Командам доводилось піднімати м’яч у повітря в більшості випадків, що суттєво зменшувало рівень загрози від атак та майже повністю прибирало фактор несподіванки. Але натомість на передній план виходили стандарти й у цьому компоненті обом сторонам було, що продемонструвати. Власне, наприкінці першого тайму на гольовий навіс Данченка на голову Нагнойного з правого флангу відповів подачею від кута поля Шарай у напрямку Вовченка, і на тому й пішли на перерву.

Подекуди здавалось, що у «Вереса» є відчутні проблеми з просуванням до атаки, тож коли «Зоря» розпочала другу половину матчу з чергового результативного кутового, на який відгукнувся Яцик, Лавриненку потрібно було щось вигадувати для атаки власної команди. Робив він це в притаманній експресивній манері, що відобразилось на п’ятьох послідовних замінах за короткий відтинок часу.

А що в цей час робив Кривенцов? Нічого, просто спостерігав за тим, як його команда тримає в голові матч у єврокубках посеред наступного тижня та намагається зайвий раз не наразитись на негаразди в цій грі. Тренер натомість навіть ротацію не проводив аж до того моменту, поки один із джокерів візаві за тренерським містком у особі Блізніченка та його дальнього удару не зіграв. Звісно, там рикошет від захисника луганців «зробив» увесь епізод, бо м’яч перелетів над воротарем.

Наступними вихідними рівненський «Верес» зіграє в гостях проти «Олександрії», а луганська «Зоря» проведе два поспіль домашні матчі: проти ізраїльського «Маккабі» Тель-Авів у Лізі конференцій УЄФА та черкаського ЛНЗ у чемпіонаті.

Наші оцінки:

«Верес» (заміни): Блізніченко – 7,0, Кучеров – 6,0, Ковалюк – б/о, Гайдучик – б/о, Годя – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 13-й тур.

«Верес» – «Зоря» - 2:2

Гол: Вовченко, 43, Блізніченко, 89 – Нагнойний, 36, Яцик, 62

Попередження: Кухарук, 21, Вовченко, 32 – Кирюханцев, 32

«Верес»: Когут – Вовченко, Курко, Кучеренко (Кучеров, 70), Балан – Кухарук, Кучеренко – С. Шарай (Ковалюк, 76), Яго (Блізніченко, 70), Шестаков (Годя, 86) – Марусич (Гайдучик, 76).

«Зоря»: Сапутін – Снурніцин, Батагов, Джордан, Данченко – Яцик – Горбач, Мічін, Нагнойний, Кирюханцев – Герреро.

Арбітр: Денис Резніков (Кам'янське).

Стадіон: «Авангард» (Рівне).

Удари (у площину): 5 (4) – 11 (5)
Кутові: 4 – 11
Оффсайди: 3 – 1.

ВЕРЕС - ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 13°C

Події матчу

89’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Блізніченко (Верес).
61’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Яцик (Зоря).
44’
ГОЛ ! М'яч забив Семен Вовченко (Верес).
37’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Нагнойний (Зоря).
Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dadlismit
По игре чистый выигранный матч для Зари. Но на табло ничья, обидно ... 
Sunrise
Забивать важно свои выходы один на один. Ну и фарта бы вместо нефарта. На победу наиграли всё-таки. 
Игра мне больше нравится чем месяц назад, особенно когда погода нормальная. Верю что Заря поднимется, но не верю что в пятёрку. А значит остался один важный турнир в сезоне, и важнейший следующий матч по календарю. 
🔱Avtoigor🔱
Зоря все ж не змогла втримати перевагу   
Я так розумію Вересу пощастило, "відскочили". 
coach85
Валера, или работай, или к Лалатовичу в гости отправляйся! 
KvlaD
Как Зорька с такой ужасной игрой в чемпионате умудряется набирать очки в ЛК? Как они с Гентом ничью вытянули?
AutumnBridge
Чёрно-белый взаимный закат.
Stanislav Matusevych
Ми так дійсно вилетимо в цьому сезоні. Президент і тренери роблять все для цього. Як можна не зробити жодної заміни по такій погоді і важкому полю, коли за 3 дня в єврокубках грати, в мене в голові не вкладається. За такі речі в тренера ліцензію потрібно відбирати та у двірники переводити.
Александр Ад
за такої погоди дуже мало ударів по воротах.Матч бойовий,нічийний