Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 листопада 2023, 17:00
1922
2

Верес – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Кредит довіри до тренера є, але він не може бути нескінченним

| Оновлено 05 листопада 2023, 17:00
1922
2
Верес – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У неділю, 5 листопада, у Рівному на стадіоні «Авангард» відбудеться матч тридцятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють рівненський «Верес» і луганська «Зоря». Стартовий свисток рефері Дениса Резнікова з Кам'янського пролунає о 17:00 за київським часом.

Верес


Наприкінці минулого сезону рівненський «Верес» неабияк штормило. Команда тоді ще Юрія Вірта брала участь у перехідних матчах, до останнього моменту не знала, залишиться в УПЛ чи ні, а потім ще й головний тренер залишив свою посаду з масштабним скандалом. На тлі цих подій прихід зовні завжди спокійного й амбітного Сергія Лавриненка мав стати для «червоно-чорних» подарунком небес, але вслід за ідеями нового фахівця очки не надійшли.

«Верес» наразі виграв лише один матч у сезоні – проти одеського «Чорноморця» на своєму полі (3:1), тоді як на «Авангарді» втратою очок устиг відзначитись навіть донецький «Шахтар» (1:1). Звучить справді непогано, але ці два результати принесли колективу Лавриненка лише чотири очки, що вже більше, аніж команда здобула в усіх інших матчах. Очевидно, що далеко від передостаннього рядка турнірної таблиці з такими результатами не підеш.

Хоча, насправді, така опція у «Вереса» була. Але треба було обігравати «Минай» тижнем раніше й остаточно закривати закарпатців у підвалі табеля про ранги. Але вийшло витягнути лише нічию (0:0), чого точно недостатньо для того, щоб говорити про хоч якісь прийнятні перспективи. У календарі «червоно-чорних» уже незабаром буде знову достатньо серйозних суперників, тому нічого іншого, окрім як через страждання боротися за результат у кожній грі, тепер уже не лишається. І в цій боротьбі «Вересу», у всякому випадку – у найближчому матчі, не допоможуть Владислав Шарай та Євген Шевченко, два найкращі гравці команди Лавриненка в першій третині сезону.

Зоря


Луганська «Зоря» тим часом вибилася з ритму Ліги конференцій УЄФА, але вже незабаром команда Валерія Кривенцова таки дізнається, який рівень суперництва може запропонувати ізраїльський «Маккабі» Тель-Авів. А от на тлі якого результату підійде до чергової міжнародної зустрічі «Зоря» – уже залежить виключно від неї.

Третя з кінця позиція в чемпіонаті – навіть у третьому за рангом єврокубковому турнірі бачити учасників із такою поганою ситуацією на внутрішній арені досить дивно. Однак нікуди не поділися б «мужики», якщо на їхньому рахунку присутні лише дві перемоги в попередніх іграх. У «Зорі», як і в більшості учасників міжнародних баталій, ще залишається невеликий запас перенесених матчів, але навіть двох перемог не вистачить для того, щоб перейти через екватор таблиці. Але ж там у суперниках є й «Шахтар», зокрема.

А тут ще й болюча невдача в Кубку України посеред тижня трапилася з командою Кривенцова. Вона просто розвалилась в Одесі, і не на пляжі, як можна було б подумати, а безпосередньо на футбольному газоні в протистоянні проти місцевого «Чорноморця» (1:4). Таким чином, запасний вхід до єврокубків для «Зорі» було закрито остаточно, і багато вболівальників при цьому вважають, що основний варіант – через чемпіонат – відкрити вже не вдасться.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Вереса» й «Зорі» раніше перетиналися 16 разів у рамках Прем'єр-ліги, Першої ліги та Кубка України. Спостерігається перевага за кількістю перемог у луганців – 9 успішних ігор, проти шести перемог рівнян за однієї нічиєї. Команди востаннє грали між собою в березні цього року, коли на столичному «Динамо» ім. В. Лобановського гол Максима Імерекова приніс перемогу «мужикам» (1:0).

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 34-річний Денис Резніков із Кам'янського, який на своєму рахунку не має матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Володимир Коротін і Руслан Єрмоленко, а резервним арбітром відпрацює Олександр Кальонов. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Віталієм і Денисом Романовими. У Резнікова є досвід проведення матчів за участю «Вереса» – 1 нічия, тоді як із «Зорею» він не перетинався.

Орієнтовні склади


«Верес»: Когут – Балан, Курко, Вовченко, Гакман – Кухарук, Кучеренко – С. Шарай, Яго, Близниченко – Гайдучик.

«Зоря»: Турбаєвський – Снурніцин, Боль, Джордан, Данченко – Яцик, Мишньов – Горбач, Нагнойний, Чурко – Герреро.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що команди матимуть проблеми з результативністю. Нашою ставкою буде позиція – ТМ 2.5.

5 листопада, неділя

«Верес» – «Зоря»
Рівне. «Авангард». 17:00
Пряма ТБ-трансляція – YouTube-канал «Вереса»
ВЕРЕС – ЗАРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбитр: Денис Резніков (Кам'янське)
Прогноз Sport.ua – 0:1
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)
Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою
Футбол | 01 травня 2024, 22:46 11
ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою

Анна Зубкова поділилася гарячими знімками у своєму Instagram

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
upalic
всі проблеми не в лавриненко, а у власнику (стратег) ох........
Spaceman
Зоря сьогодні може звільнить з посади клоуна Лавриненка..