Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 листопада 2023, 11:54
7026
32

Дніпряни вриваються до трійки. Дніпро-1 упевнено обіграв Рух у Львові

Команда Юрія Максимова продовжила набирати оберти під завісу першого кола

| Оновлено 02 листопада 2023, 11:54
7026
32
Дніпряни вриваються до трійки. Дніпро-1 упевнено обіграв Рух у Львові
СК Дніпро-1

У перенесеному поєдинку 5 туру Української Прем'єр-ліги зустрілися «Рух» та «Дніпро-1». Минулого вікенду спортклубівці програли «Кривбасу», перервавши тим самим свою чотириматчеву переможну серію. Рухівці могли скористатися осічкою команди Юрія Максимова, у разі перемоги над «Олександрією» випередивши у турнірній таблиці «Дніпро-1». Зробити це львів'яни не спромоглися: «жовто-чорні» відстояли нічию на «Арені Львів». Провести таки турнірну рокіровку рухівці мали намір у очному протистоянні з дніпрянами.

Львів'яни активно розпочали зустріч. Вони намагалися не затримувати м'яч у центрі поля, одразу переправляючи футбольний снаряд до штрафного майданчика «Дніпра-1», і агресивно пресингували суперників. Перший шанс відзначитися втратив Климчук, який зі штрафного пробив трохи вище за поперечину. Наступний небезпечний момент, створений господарями, мало не завершився неприємностями для спортклубівців. Теслюк праворуч вийшов віч-на-віч з голкіпером і віддав поперечну передачу на Руніча, якому залишалося влучити в практично порожні ворота. Гравець «Руха» пробив дуже невдало, не скориставшись чудовим шансом. Незабаром той же Руніч із центру штрафного майданчика пробив поряд зі штангою.

Подальші події почали розгортатися не на користь команди Віталія Пономарьова. Рухівці продовжували атакувати, але перший гострий випад дніпрян завершився взяттям воріт. Удар Гуцуляка з кута штрафного Герета відбив у центральну зону точно на ногу Філіппову, який відправив м'яч під поперечину. А у середині першого тайму гості організували ще одну результативну атаку. Цього разу Філіппов асистував Піхальонку, який точно пробив під дальню стійку.

Пропустивши два голи, львів'яни втратили контроль над грою та виглядали явно розгубленими. Все той же Філіппов небезпечно пробив з лінії штрафного майданчика, і в цьому епізоді Герета зіграв надійно. Спортклубівці, навпаки, відчули впевненість та встановили контроль над м'ячем, змушуючи суперників багато сил витрачати на відбір.

Незабаром після початку другої половини зустрічі господарі поля могли скоротити відставання в рахунку, але Сапуга з центру штрафного майданчика трохи не влучив у ціль. Дніпряни відповіли своїм небезпечним моментом: Герета зреагував на удар суперника з-за меж штрафного майданчика. Було небезпечно і після удару зі штрафного від Слюбика метрів із 30-ти: Кінарейкін продемонстрував свою майстерність у тому епізоді.

Далі темп гри дещо впав. Команди обмінювалися атаками, але до небезпечних моментів справа не доходила. Рухівці намагалися розкрити грамотно збудовану захисну лінію суперників, а дніпряни грали по рахунку, сконцентрувавшись на утриманні прийнятного результату. Лише на 76-й хвилині львів'яни зуміли загострити ситуацію, коли Дідик бив із льоту та влучив у свого партнера.

Наприкінці матчу львів'яни не змогли організувати фінальний штурм. Таким чином, «Дніпро-1» перервав 13-матчеву домашню безпрограшну серію «Руха». Наступного туру сьогоднішні суперники проведуть домашні поєдинки. «Дніпро-1» зіграє з «Олександрією», а рухівці зустрінуться з «Оболонню».

Наші оцінки:

«Рух» (заміни): Квасниця – 6,0, Соломон-Отабор – б/о, Карабін – б/о.

«Дніпро-1» (заміни): Вітіньйо – 6,0, Горбунов – б/о, Кравець – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 5-й тур.

«Рух» – «Дніпро-1» - 0:2

Голи: Філіппов, 16, Піхальонок, 26

Попередження: Теслюк, 32, Слюбик, 63 – Піхальонок, 21, Гуцуляк, 75, Мірошніченко, 84

«Рух»: Герета – Роман, Дідик, Слюбик, Сич – Пастух, Едсон, Сапуга – Руніч (Квасниця, 53), Климчук (Соломон-Отабор,76), Теслюк (Карабін, 76).

«Дніпро-1»: Кінарейкін – Мірошніченко, Сарапій, Сваток, Адамюк – Рубчинський (Горбунов, 82), Бабенко – Лєднєв (Вітіньйо, 64), Піхальонок (Кравець, 88), Гуцуляк – Філіппов.

Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).

Удари (у площину): 13 (3) – 10 (8)
Кутові: 4 – 1
Оффсайди: 1 – 3.

РУХ - ДНІПРО-1. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

Події матчу

26’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Піхальонок (Дніпро-1).
16’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Філіпов (Дніпро-1).
Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 32
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AleksDnipro
Як би суддя не намагався - Дніпро перемагає.
Отже, Дніпро-1 виходить з пекельного графіка, набравши 9 з 12 можливих очок, 2 перемоги у переносних матчах (багато хто стверджував, що Дніпро там втратить). Але головне - важливі перемоги над конкурентами. Зізнатись чесно, у мене були деякі побоювання перед іграми проти конкурентів. Максимов великий молодець. З перемогою, Дніпро!
Перець
Змінили фізрука на нормального тренера і результат прийшов  миттєво 
Michael Skazov
very good match... як би Рух забивав  напочатку кожного тайму... то ващеее...було б рубилово)
BallsToTheWall
В закрутке  Рух-Кривбасс-Днепро-Рух выиграл Кривбасс 4:3.)
ZANREGENT1993
Сейчас бы ДК Максимова. Мат-перемат во время трансляции матчей гарантирую
Александр Марков
Мені цікаве одне чому Шахта і Дирявие ігнорірують таких тренерів як Вернедуб Грігорчку и Максимов .Ведь сейчас не до жиру и Бразил нету 
Pavel_i_CO
Ау, данєтскіє. Кто там на четвертому місці? Чи зараз лугандонам немитим не вигідно про це писати?)