Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 жовтня 2023, 01:10
3172
27

Зберегли друге місце. Полісся переграло Зорю

Луганська команда не зуміла забити, хоча мала багато шансів це зробити

| Оновлено 29 жовтня 2023, 01:10
3172
27
Зберегли друге місце. Полісся переграло Зорю
УПЛ

Перед матчем «Зоря» перебувала внизу турнірної таблиці, а «Полісся» з «Кривбасом» складали сенсаційну пару лідерів. Звичайно, що «Зоря» хотіла покращити своє становище, а «Полісся» – як мінімум не втратити свої позиції.

«Зоря» стартовим складом не здивувала, а от в «Полісся» були нюанси. Наприклад, не грали звичні крайні захисники Смоляков та Кравченко – один через дискваліфікацію, інший – через рішення тренера. Також на позицію під форвардом вийшов Мустафаєв.

Гра розпочалася активно, було цікаво дивитися. Команди не боролися, а грали самі і давали це робити іншим. Використовувалися і контроль м'яча, і закидання вперед на форвардів, і флангові навіси та простріли. Також в першому таймі ми мінімум тричі побачили технічну дію, яку називають «черпачок». Спершу Кирюханцев закидав на Герреро, але удар того перевів в штангу Бойко, а потім Козак пробував повторити подібне. Спершу удар Макуана відбив Турбаєвський, а друге закидання Козака не зрозуміли партнери.

УПЛ

Рахунок відкрили гості. Кушніренко поборовся в центрі вивів на побачення з Турбаєвським Макуана, котрий в боротьбі з двома захисниками пробив кіпера в падінні.

Після цього активізувалася «Зоря». її футболісти могли забивати кілька разів, але постійно щось перешкоджало. То Горбач, замикаючи навіс, замість удару вирішив скинути партнеру, якого в тій зоні не було, то той же Горбач пройшов кількох захисників, але не влучив у площину із вбивчої позиції.

Ще до кінця тайму Герреро кілька разів був на непоганих позиціях, але йому постійно не вистачало точності. Крім того, травмувався Вантух, якого замінив Снурніцин.

УПЛ

На другий тайм Калитвинцев несподівано випустив трьох нових футболістів. Але особливого ефекту це не дало, набагато більше моментів було в «Зорі». Наприклад, поперечина рятувала Бойка, сам кіпер відбивав удари, точність підводила луганських футболістів. Проте їхня облога воріт не закінчилася голом, хоча, в принципі, на гол «Зоря» награла.

Кілька моментів мало і «Полісся», але Макуана не вистачило точності, а Кушніренку – техніки. Гра так і закінчилася з рахунком 0:1, хоча, треба повторитися, по грі «Зоря» виглядала гідно і на поразку не награла.

Але що з цього «Поліссю» – воно набрало три очки і продовжує перебувати на другому місці. Інтрига в таблиці продовжує наростати. На нас очікуватиме дуже цікавий чемпіонат.

Українська Прем'єр-ліга. 12 тур.

«Зоря» – «Полісся» – 0:1.

Голи : Макуана, 16.

Попередження : Снурніцин, 55, Жан Клод, 82 - М. Кравченко, 85.

«Зоря»: Турбаєвський - Данченко, Батагов, Джордан, Вантух (Снурніцин, 39) - Яцик, Жан Клод - Кирюханцев, Мічін (Нагнойний, 64), Горбач - Герреро.

«Полісся»: Бойко - Тейлор (М. Кравченко, 46), Шаповал (Морозко, 46), Чоботенко, Шабанов - Кушніренко, Танковський - Козак, Мустафаєв (Крушинський, 46), Макуана - Аріелсон (Шастал, 77).

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава).

Стадіон: «Лівий берег» (Київська область).

ЗОРЯ - ПОЛІССЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

Заміни Зорі: Снурніцин - 6,0, Нагнойний - 5,5.

Заміни Полісся: Морозко - 5,5, Крушинський - 6,0, М. Кравченко - 5,5, Шастал - 5,5.

Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гвардіола зізнався в хорошому сезоні і назвав причину цього
Футбол | 04 травня 2024, 08:13 0
Гвардіола зізнався в хорошому сезоні і назвав причину цього

Іспанець – про своїх підопічних

Гравці із найбільшою кількістю матчів з 2010 року. Що у Мессі та Роналду?
Футбол | 04 травня 2024, 07:01 0
Гравці із найбільшою кількістю матчів з 2010 року. Що у Мессі та Роналду?

Лідером рейтингу є Антуан Грізманн – 488 поєдинків, Лео – 10-й, КріРо – 33-й

Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Viktor Shuper
Кривбас та Полісся головні відкриття чемпіонату. дуже радує поки їх гра
Sunrise
Возможная лучшая игра (именно игра) Зари в сезоне. Первый тайм точно лучший в чемпионате, хотя счёт в пользу соперника. Прессинг уже лучше, брака было меньше. Геометрия атак видна, индивидуальные действия успешные появляются у игроков.С Макуана не справлялись, но не мы первые. Обидное поражение, Полесью удачи в следующих играх. 
Віктор Коробка
Статистикою матчі не виграєш, тому Полісся закономірно перемогло. Макуана - найкращій легіонер УПЛ на данний час. Зорі щось треба робити з реалізаціею. Ще й Вантух травмувався.
dadlismit
Заря по игре никак не заслуживала на поражение. Но чтобы набирать очки необходимо реализовывать моменты 
Mishka_Tayson
Полісся приємно дивує. Але не думаю, що до кінця сезону команда втримається у трійці призерів. Хоча й вболіваю за них. Думаю, у призову трійку точно увійдуть Кривбас з Шахтарем. А ось на ще одну медаль є ціла купа претендентів - Дніпро, Рух, Чорноморець, Динамо К. Та й Полісся із Зорею теж здатні на сюрпризи.
AutumnBridge
Это виртуальное второе место.    По потерянным  очкам они на 3-м, как и другие  некоторые.    Второй - Кривбасс.    Шахтёр пока чистый первый - по (уточняю ещё раз)  потерянным!
Taykitanin
А шо з Шахтарем, чому не грає, бояться що втратять очки, ждуть, поки команда заграє при новому тренері?? 
apepa
Кривбасс Полесье Днепр такая будет тройка лидеров в конце чемпионата!
Gargantua
опять не заслужено, но Полесье опять победило
Remark
Кривбас та Житомир ще більше відірвалися від Шахтаря! 
Roman serhi
Сколько уже было разговоров о новом чемпионе)) Но весной одно и тоже...Да и в этот раз чемпион будет Шахтёр.
ВОССТАВШИЙ ИЗ БАНА
Заря лошары! Надеюсь, займут последнее место в группе ЛК! Дрыщи бесхарактерные!