Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 жовтня 2023, 16:00
3018
2

Зоря – Полісся. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Новачок з великими амбіціями протистоятиме «Зорі», що виходить з кризи

| Оновлено 28 жовтня 2023, 16:00
3018
2
Зоря – Полісся. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

В суботу, 28 жовтня, відбудеться поєдинок 12 туру Української Прем'єр-ліги, в якому гратимуть луганська «Зоря» та житомирське «Полісся». Гра пройде в Києві на полі стадіону «Лівий берег», початок – о 16:00.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Зоря

Мабуть, тільки лінивий вже цього сезону не використовував фразу про те, що відхід Патріка ван Леувена із «Зорі» в «Шахтар» розвалив дві команди – безпосередньо колектив «Зорі», який збудував нідерландець, та «Шахтар» Ігора Йовічевича. В «Шахтарі» помилку зрозуміли, звільнили ван Леувена, а навздогін наговорили купу непримних та образливих речей. Але мова зараз про «Зорю».

Луганську команду на старті сезону очолив колишній гравець «Шахтаря» Ненад Лалатович. В принципі, він вже є і колишнім тренером «Зорі» – після провального старту спеціаліст сам вирішив піти. Мабуть, це було вчасно, тому особливого негативу на свою адресу він не почув, але все ж дещо було – наприклад, Богдан Бутко говорив, що команда перейшла на модель з п'ятьма захисниками, а гравцям, які не знали, як грати в подібній схемі, ніхто навіть не пояснив, як це робити. В принципі, зрозуміло тоді, звідки такі результати – «Зоря» займає дванадцяте місце, маючи, як і інші єврокубкові гравці, ігри в запасі.

Новим тренером команди став Валерій Кривенцов. При ньому справи пішли краще. Зокрема, вдалося набрати чотири очки в двох матчах Ліги конференцій. В чемпіонаті стартували гірше, але в останніх двох матчах теж набрали чотири очки, а, що головніше, по грі стали виглядати набагато впевненіше.

Що цікаво, поступово вводяться в склад нові футболісти. Повернувся на поле Данченко, щодо якого були зовсім невтішні прогнози, грають орендовані в «Динамо» Горбач, свої шанси отримують Мічін, Жан Клод та інші. Стара гвардія теж не відстає. Наприклад, відмінно виступає Герреро (він в команді теж не дуже давно, але здається невід'ємною її частиною), який стабільно забиває та загрожує воротам суперників.

Полісся

«Полісся» вийшло в Прем'єр-лігу і з ходу пише історію. Спершу команда грала на медіаполі (контракт з Олександром Усиком тому підтвердження), тоді накупила якісних гравців (Макуана, Аріельсон, Назаренко, Козак, Шабанов, Бойко та інші), а тепер отримує з цього результат. На даний момент колектив з Житомира перебуває на другому місці в турнірній таблиці, що само по собі досить незвично (хоча якщо глянути на перше, де перебуває «Кривбас», питань має поменшати). Щоправда, якщо «Динамо», «Дніпро-1» та «Шахтар» виграють свої перенесені матчі, вони різко рвонуть на верх таблиці, але спершу їм треба виграти.

Серед результатів варто відзначити, по-перше, розгром «Ворскли» в минулому турі, по-друге, перемогу над «Динамо», причому переможні голи були забиті в меншості. Ці матчі додали команді непоганий імпульс впевненості.

Не зможуть допомогти команді в цьому поєдинку хавбек Олександр Назаренко, який порвав хрестоподібну зв'язку, та лівий захисник Артур Смоляков, що перебрав жовтих карток. Зате не так давно в команду перейшов з «Шахтаря» Лукас Тейлор, який вже встиг дебютувати проти «Ворскли». Також не зіграє форвард Пилип Будківський, який відновлюється після травми ноги, отриманої в матчі з «Минаєм», але виявленої набагато пізніше.

Статистика зустрічей

В УПЛ команди ще не зустрічалися, але загалом провели між собою 7 матчів: +2=4-1, різниця м’ячів 13-8 на користь «Зорі».

Орієнтовні склади

«Зоря»: Турбаєвський – Вантух, Батагов, Джордан, Данченко – Яцик, Жан Клод – Горбач, Мічін, Антюх – Герреро.

«Полісся»: Бойко – Кравченко, Чоботенко, Крушинський, Шабанов - Кушніренко, Огіря - Козак, Грицук, Макуана - Аріелсон.

Прогноз на протистояння

В такому матчі не дивно буде побачити багато голів. Спрогнозуємо, що матч закінчиться бойовою нічиєю, хоча й рахунки 2:3 чи 3:2 нікого не здивують. VAR на матчі не буде.

28 жовтня, субота

«Зоря» – «Полісся»
Київ. Стадіон «Лівий берег». 16:00
ТБ-трансляція на телеканалі УНІАН
Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)
ЗОРЯ - ПОЛІССЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 2:2
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Італія випередила Іспанію й вийшла на 2-ге місце
Футбол | 03 травня 2024, 23:59 17
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Італія випередила Іспанію й вийшла на 2-ге місце

Україна в рейтингу УЄФА посіла остаточну 18-ту позицію

«Всі готові воювати». Стаховський прокоментував закон про мобілізацію
Війна | 04 травня 2024, 15:42 16
«Всі готові воювати». Стаховський прокоментував закон про мобілізацію

Колишній тенісист вважає, що рівень моральної якості певних структур повинен змінитися

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
Дуже цікаве протистояння! Букмекери оцінюють шанси команд, як приблизно рівні, при чому кеф на Полісся падає. Хто б що не казав поганого на наш чемпіонат, але таких матчів суттево побільшало і в кожному турі мало не 2-3 матчі претендують на статус "матч туру".
romario1501
Трансляція матчу на телеканалі 2+2