Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 26 жовтня 2023, 01:49
942
0

Так і не забивали досі. Мілан без шансів поступився ПСЖ в Парижі

Квола гра від команди Стефано Піолі, яка тепер може «похизуватись» тільки нулем у графі забитих

| Оновлено 26 жовтня 2023, 01:49
942
0
Так і не забивали досі. Мілан без шансів поступився ПСЖ в Парижі
Getty Images/Global Images Ukraine

Ліга чемпіонів УЄФА ніколи не рахувалась з іменами та статусом команд за ходом власного розіграшу, тож у поточному сезоні винятком не став квартет F, у якому зійшлись такі потужні клуби, як французький «Парі Сен-Жермен», італійський «Мілан», дортмундська «Боруссія» та англійський «Ньюкасл». І одразу ж у заможних представників Ліги 1 виникли проблеми з досягненням бажаних результатів.

У другому турі футболісти Луїса Енріке поступились в гостях у «сорок» (1:4), тому від наступного їхнього міжнародного двобою фанати очікували виключно переможного результату. Тим паче це саме колектив Стефано Піолі спочатку мусив завітати до столиці Франції, але при цьому на рахунку «россонері» не було ані жодного пропущеного, ані жодного забитого м’яча, що було одною з головних загадок поточної кампанії цього турніру.

Як і має відбуватись у матчах із гучною афішою, жодна з команд ризикувати не збиралась. І це було цілком виправдано, адже що в «Мілана», що в ПСЖ, є кому користатись вільним простором на чужій половині поля. Власне, єдиний м’яч до перерви й було забито за підсумком сміливих та рішучих дій господарів під час перебудови, до чого виявились неготовими суперники й капітулювали в захисті. Мбаппе з-під Томорі на лівому фланзі штрафного на 32 хвилині відкрив рахунок у грі.

А що було до цього? «Россонері» почали гру доволі агресивно та навіть змусили ПСЖ грати з ризиком помилки передачами на власній половині поля. Однак таким футбол тривалий час не протримався – хвилин 20, і така ж сама ситуація вже була перед штрафним Меньяна, а Мбаппе тоді чи не вперше пробував прикладатись із дистанції по чужих воротах. Потім господарі почали рвати темп протистояння, за рахунок чого й відбувся згаданий вище гольовий випад. Яскраво помітний тренерський вплив на користь парижан.

Піолі теж намагався не відставати від Енріке та навіть зняв із гри проблемного Тіава по перерві. Але це взагалі не допомогло його команді бути більш надійною в захисті, бо вже за першої атаки вона пропустила знову, але перший влучний постріл Дембеле за ПСЖ було скасовано через фол ще в центрі поля у виконанні Угарте. Проте на 53 хвилині вже ніхто не міг впливати на добивання від Коло Муані, на ногу якого відбив удар із лівого флангу штрафного від Усмана Меньян.

Надалі ж «Мілан» намагався відзначатись присутністю на чужій половині поля, однак хіба ж то було схоже на претендента на перемогу? Команда Піолі відзначалась тільки тим, що її воротар виступав у ролі плеймейкера, що взагалі не стояло поруч у порівнянні зі злагодженою грою парижан. Усе в підсумку завершилось збільшенням переваги на користь господарів на заключних хвилинах, коли «россонері» були вже морально знищені. А юнак Заїр-Емері тим часом записав на власний рахунок ще один гольовий пас – на корейця Лі Кан Іна.

Наступний матч італійський «Мілан» проведе вдома проти французького «Парі Сен-Жермен» менше, аніж за два тижні.

Ліги чемпіонів УЄФА. Груповий етап. Група F. 3-й тур.

ПСЖ – «Мілан» - 3:0

Голи: Мбаппе, 32, Коло Муані, 53, Лі Кан Ін, 89

Попередження: Хакімі, 16, Дембеле, 44 – Тіав, 4, Крунич, 7, Томорі, 61

ПСЖ: Доннарумма – Л. Ернандес, Шкрініар, Маркіньйос, Хакімі (Мукіеле, 90+3) – Вітінья, Угарте (Ф. Руїс, 71), Заїр-Емері – Мбаппе, Коло-Муані (Рамуш, 82), Дембеле (Лі Кан Ін, 71).

«Мілан»: Меньян – Т. Ернандес, Томорі (К’єр, 90), Тіав (Калабрія, 46), Калулу – Рейндерс, Крунич (Адлі, 77), Муса (Побега, 77) – Леау, Жиру, Пулішич.

Арбітр: Славко Вінцич (Словенія).

Стадіон: «Парк де Пренс» (Париж, Франція).

Удари (у площину): 13 (7) – 11 (4)
Кутові: 7 – 7
Офсайди: 3 – 0.

ПСЖ - МІЛАН. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 15°C

Події матчу

89’
ГОЛ ! М'яч забив Лі Кан Ін (ПСЖ).
53’
ГОЛ ! М'яч забив Рендал Коло Муані (ПСЖ).
32’
ГОЛ ! М'яч забив Кіліан Мбаппе (ПСЖ).
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.