Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 жовтня 2023, 21:22
8563
20

П’ята перемога поспіль. Дніпро-1 у зливу обіграв Ворсклу

Вслід за «Динамо» Максимов переміг ще один колишній клуб

| Оновлено 25 жовтня 2023, 21:22
8563
20
П’ята перемога поспіль. Дніпро-1 у зливу обіграв Ворсклу
СК «Дніпро-1»

У середу, 25 жовтня, відбувся перенесений матч 1-го туру Української Прем'єр-ліги між полтавською «Ворсклою» та «Дніпром-1».

Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов другий матч поспіль протистояв своїм колишнім клубам. У суботу Максимов грав проти «Динамо», за яке він виступав як футболіст, сьогодні – проти клубу, який він тривалий час тренував: 70 матчів (останній - у грудні 2021 року). З Максимовим «Ворскла» виходила у фінал Кубка України та єврокубки.

До «Дніпра-1» Максимов прийшов після стартових турів цього сезону УПЛ. Його робота на посаді головного тренера надала імпульс свіжості дніпровському клубу. Після провального старту на чолі з Олександром Кучером команда заграла зовсім інакше. Так, у першому матчі з Максимовим була невиразна нічия з «Колосом», але потім дніпряни «понеслися» - чотири перемоги поспіль без пропущених голів. Чимала заслуга у «сухій» серію належить голкіперу Волинцю. Сьогодні йому дали відпочинок, а місце у воротах зайняв молодий Кінарейкін. Також не було в основному складі Сарапія та Рубчинського, замість яких на поле вийшли Каплієнко та Горбунов.

У «Ворскли», як і минулого року, старт сезону виходить не надто вдалим. Підопічні Віктора Скрипника до матчу з «Дніпром-1» здобули 4 перемоги, 5 разів програли та 1 матч зіграли внічию. У попередніх двох матчах полтавський клуб голів не забивав: 0:0 у гостях із ковалівським «Колосом» та 0:3 вдома від житомирського «Полісся». Порівняно с матчем минулого туру Скрипник провів 2 заміни в основному складі: замість Бацули та Челядіна грали Якубу та Крупський.

«Дніпро-1» з перших хвилин сьогоднішнього матчу заволодів перевагою. Гості змогли забити швидкий гол. До цього призвела помилка захисника полтавського клубу Корнієнка, який віддав пас прямо на Філіппова. Нападник «Дніпра-1» з-за меж штрафного майданчика закрутив м'яч у дальній кут воріт.

СК «Дніпро-1»

Дніпровський клуб продовжував володіти ініціативою приблизно до середини першої половини зустрічі. Потім господарі змогли вирівняти гру, але моментів біля воріт Кінарейкіна вони тривалий час не створювали. Молодому голкіперу «Дніпра-1» довелося серйозно попрацювати аж на 37-й хвилині матчу: Корнієнко віддав діагональний пас на правий фланг, Кане наблизився до штрафного майданчика та закрутив м'яч у дальній кут – Кінарейкін у стрибку перевів м'яч на кутовий! Потім був навіс із кута поля, під час якого воротар помилився на виході, але гравець «Ворскли» пробив повз ворота.

Все ж господарі поля змогли зрівняти рахунок. Сталося це на 40-й хвилині. Кане з правого флангу навісив у центр штрафного майданчика, Степанюк виграв позиційну боротьбу та завдав удару головою – м’яч влетів у кут воріт.

Але через дві хвилини «Дніпро-1» знову вийшов вперед. Кравець з лівого флангу навісив у штрафний майданчик, від голови Сантани м'яч відлетів до Гуцуляка, який точно пробив у дальній кут воріт. Знову не обійшлося без помилки Корнієнка, адже саме з зони його відповідальності гравець дніпровського клубу завдав результативного удару.

СК «Дніпро-1»

До речі, у першому таймі гості забили ще два голи, але обидва були справедливо не зараховані через офсайд.

На початку другого тайму підопічні Максимова знову відзначилася у воротах суперника. Цього разу все було за правилами. І знову автором голу став Гуцуляк, який ударом з-за меж штрафного майданчика завершив контратаку своєї команди.

Надалі команди грали на зустрічних курсах. Обидві намагалися атакувати, але діям футболістів суттєво заважав дуже мокрий газон. Злива тривала до матчу та під час матчу не вщухала.

СК «Дніпро-1»

Ближче до завершення поєдинку перевагою заволоділа «Ворскла». Господарі щосили намагалися відігратися, але змогли лише скоротити відставання у рахунку. На 90-й хвилині Катерина Монзуль призначила пенальті після зіткнення Феліпе та Горіна. Одинадцятиметровий реалізував Степанюк.

У цьому матчі перервалася серія «Дніпра-1» без пропущених голів, яка тривала 429 хвилин. «Ворскла» змогла нарешті відзначитися результативним ударом у воротах суперників: полтавці не забивали голів протягом 238 хвилин.

«Дніпро-1» набрав 21 очко у десяти матчах і піднявся на четверту сходинку турнірної таблиці. Стільки ж залікових балів має донецький «Шахтар». «Ворскла» продовжує посідати дев’яте місце – 13 очок у 11 матчах.

Українська Прем'єр-ліга. Перенесений матч 1 туру.

«Ворскла» – «Дніпро-1» – 2:3

Голи: Степанюк (40, 90, пенальті) - Філіппов (5), Гуцуляк (42, 53).

Попередження: Сантана (10), Пердута (24), Скляр (66) - Горбунов (32), Горін (89).

«Ворскла»: Ісенко, Пердута, Скляр (Юрченко, 78), Корнієнко (Бацула, 62), Степанюк, Павлюк, Якубу, Крупський, Нестеренко (Феліпе, 82), Кане, Сантана.

Запасні: Домолега, Єрмолов, Ізотов, Л.Рамірес, Одінцов, Черниш, Островський.

«Дніпро-1»: Кінарейкін, Каплієнко, Кравець, Сваток, Адамюк, Лєднєв, Горбунов (Рубчинський, 59), Бабенко (Мірошніченко, 82), Піхальонок (Горін, 75), Гуцуляк (Танчик, 82), Філіппов (Пуріта, 75).

Запасні: Юрчук, Є.Пасіч, Вітіньо, Маркос Андре.

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків).

Стадіон: «Ворскла» ім. О. Бутовського.

Наші оцінки:

«Ворскла» (заміни): Бацула - 5.0, Феліпе - 5.5, Юрченко - б/о.

«Дніпро-1» (заміни): Рубчинський - 5.5, Горін - 5.0, Пуріта - 5.0, Танчик - б/о, Мірошніченко - б/о.

ВОРСКЛА - ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’ +1
ГОЛ ! З пенальті забив Руслан Степанюк (Ворскла).
53’
ГОЛ ! М'яч забив Олексій Гуцуляк (Дніпро-1).
42’
ГОЛ ! М'яч забив Олексій Гуцуляк (Дніпро-1).
40’
ГОЛ ! М'яч забив Руслан Степанюк (Ворскла).
5’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Філіпов (Дніпро-1).
Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 27 квітня 2024, 14:05 15
ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Гра першого кола цих команд стала єдиною для Даріо Срна у якості головного тренера

Став відомий перший клуб, який вийшов із Першої ліги в УПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 15:59 1
Став відомий перший клуб, який вийшов із Першої ліги в УПЛ 2024/25

Карпати повертаються до елітного дивізіону України!

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Яж казав що Дніпро -1 влупе Ворсклу в 3 мячі
🔱Avtoigor🔱
Молодці👍
AutumnBridge
Совсем непонятно, почему в этот же день Динамо не могло сыграть с Металлистом 1925 или Вересом пропущенный матч.    Ну ладно Заря там готовилась на Маккаби.    Но эти то могли как то  сговориться.
potemkin78
как жешь вовремя Днепр поменял тренера, да Суркис?
c_a_p2
У дніпрян ростуть яйця. 
І це дуже добре
zelc006
Гуцеляк, це вам не Морозюк!
Алекс 19
Павелковская судья монзуль как не стаоалась вместо 6 1 слелать счет 3 3 не вышло .банально времени не хватило 
Andy_P
В дождевых муках было обоим командам трудно что-то показать, но Днепру повезло больше -"везёт сильнейшим"!
Алекс 19
Бедная монзуль.как не тащила ворсклу и левый пеналь придумала а все впустую.как теперь будет перед хозяином отчитвааться ?
DSH88
А ведь могли сегодня с барсой играть ... ех ... минус один он такой одЗин.
limb0101
Певної міри це ще заслуга Кучера.
CheMP
эх,пары минут не хватило,а то бы так Ворскла порвала