Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 26 жовтня 2023, 16:00
3914
0

Два кия краще, ніж один. Шон Мерфі провів експеримент на NI Open 2023

У Белфасті стартував снукерний турнір Northern Ireland Open

| Оновлено 26 жовтня 2023, 16:00
3914
0
Два кия краще, ніж один. Шон Мерфі провів експеримент на NI Open 2023
Getty Images/Global Images Ukraine. Шон Мерфі

У Белфасті стартував турнір Northern Ireland Open і вже порадував глядачів кількома цікавими матчами.

Шон Мерфі приніс два кия на свій матч із Райаном Томерсоном, і експеримент виявився успішним. Принаймні Шон виграв з рахунком 4:2 і вийшов до 1/32 фіналу в Белфасті.

Мерфі вже кілька місяців говорив про свій намір використати кілька київ, які, на його думку, дадуть йому перевагу за різних умов, і тепер він застосував цю теорію на практиці. Колишній чемпіон світу привіз на турнір три киї з розмірами наконечників 9,2 мм, 9,3 мм і 9,5 мм, кожен з яких створює різну величину відхилення при грі бічною стороною на биток. Шон залишив 9,3-міліметрову версію у своїй роздягальні, взяв із собою на арену два інших, однак у запалі битви використав лише 9,2-міліметрову версію.

Сьомий номер світу Шон Мерфі, який виграв два рейтингові турніри наприкінці минулого сезону, знайшов свою гру лише у третьому фреймі проти Томерсона з брейком у 91. Але він досяг результату і тепер зіграє з Марко Фу.

Шон Мерфі: «Вперше я поговорив з Джоном Перрісом про створення для мене нових київ 18 місяців тому, і потрібен був час, щоб втілити план у життя, але сьогодні ввечері було перше справжнє випробування. Я завжди відчував, що бувають моменти, коли нам складно адаптуватися до умов, наприклад, у Шанхаї, де більш волого. І є фрейми, які ви випускаєте, тому що обладнання не працює так, як ви очікували. Я не хотів закінчити свою кар'єру, не спробувавши цього.

Випадково на арені було два гравці (Ентоні Макгілл та Ахмед Алі Ельсайєд), які використовують киї з графіту, що показує, що інші гравці теж експериментують. Можливо, через п'ять чи десять років для гравців стане нормою використовувати кілька київ або їхні версії, виготовлені з карбону».

Марк Аллен впевнено розпочав свій шлях до завоювання цього титулу третій рік поспіль, перемігши Бена Мертенса з рахунком 4:0. Як і Мерфі, Пістолет був далекий від своїх найкращих результатів, але фанати місцевого фаворита розійшлися додому задоволені, коли він виграв матч, хоча найкращий брейк був лише 55 очок.

Марк Аллен: «Це була суміш добрих і поганих речей. Мої відіграші були надійними, я був терплячим і змусив Бена працювати. У результаті це була зручна перемога. Я зробив те, що мав зробити, просто подолав потенційну «бананову шкірку», бо Бен – талановитий хлопець і досяг справді добрих результатів.

Я граю краще у своєму рідному місті, але все ще нервуюсь, мені просто хотілося здобути першу перемогу і потрапити на турнір. Моя підготовка сьогодні була іншою, тому що сьогодні вдень я був на арені і дивився матч Роббі Макгігана, а не відпочивав у готелі. Було чудово бачити, як Роббі перемагає. Це одне з найкращих місць, де ми граємо, і не лише тому, що воно знаходиться у Белфасті. Фанати завжди приходять та підтримують».

Гері Вілсон зробив брейки з рахунком 69, 118, 94 та 50, обігравши Луїса Хіткота з рахунком 4:3. Джиммі Уайт у матчі проти Ентоні Макгілла відігрався з 1:3 до 3:3, але Макгілл зробив брейк 81 у вирішальному фреймі і завершив матч на свою користь (4:3).

Ніл Робертсон завойовував титули кожного календарного року, починаючи з 2006 року. Він має виграти один із наступних трьох турнірів, щоб ця послідовність продовжилася. Ніл ідеально стартував на Northern Ireland Open, перемігши Ву Іцзе з рахунком 4:1.

З моменту перемоги на Гран-прі 2006 Робертсон завойовував як мінімум один трофей протягом 17 років поспіль, що є найтривалішою серією серед усіх гравців. Але враховуючи, що шостий номер світу вирішив не брати участь у турнірах у грудні цього року, щоб провести різдвяні канікули у рідній Австралії, йому доведеться виграти або турнір цього тижня у Белфасті, або International Championship у Китаї, або UK Championship у Йорку, щоб продовжити серію.

Досі цей сезон був для 41-річного гравця непростим. Йому ще доведеться потрапити до топ-32 рейтингового турніру. Але найкращі брейки 69 та 70 допомогли йому перемогти китайця Ву та вийти на зустріч 1/32 фіналу з місцевим улюбленцем Джорданом Брауном.

Ніл Робертсон: «Я люблю рекорди, підтримую їх та домагаюся їх. Я дуже пишаюся цим, тому мотивація дуже висока. У мене залишилося лише кілька спроб, щоб спробувати виграти титул, але все добре, я дуже старанно тренувався. Якщо я зможу перемогти цього тижня, я також стану першим гравцем, який виграв усі чотири турніри Home Nations, тож це ще один стимул для мене».

Відповідаючи на запитання про своє рішення пропустити турніри, щоб провести Різдво вдома, Ніл додав: «Я вирішив стиснути зуби, для мене важливіше повернутися додому вперше за чотири роки. Є речі, за якими я сумую, наприклад, близькі друзі та сім'я, які стають старшими. Мої племінники насправді мене не знають, окрім як по Facetime та відео. Буде весело, (син) Олександр буде на дошці для серфінгу та на пляжі. І я повернуся на Мастерс, почуваючи себе відпочившим.

Іноземному гравцю завжди важко вирішити, коли поїхати додому, особливо, коли Австралія знаходиться так далеко. Після того, як я провів чудовий сезон 2021/22, мені слід було повернутися на кілька тижнів у той момент. Мабуть, мені потрібно буде краще запланувати це у майбутньому».

Чемпіон English Open та Wuhan Open Джадд Трамп сподівається виграти три рейтингові титули поспіль – цей подвиг раніше досягався лише чотирма гравцями. Трамп почав впевнено з перемоги над Дженсоном Кендріком із рахунком 4:1.

Кендрік, номер 108 у світі, зізнався минулого тижня, що Трамп був його кумиром, і для нього було мрією просто змагатися із 25-кратним переможцем рейтингових турнірів. У гравця зі Стока був момент, щоб насолодитися моментом з брейком 90 у першому фреймі. Але потім Трамп узяв контроль у свої руки, вигравши чотири перемоги поспіль із максимальною серією у 96 очок.

Джадд Трамп: «Я почував себе трохи заіржавілим, бо не грав шість днів. Ця арена входить до трьох чи чотирьох найкращих у сезоні, і атмосфера розжарюється протягом тижня, тому я хочу бути тут».

За матеріалами World Snooker Tour

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.