Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 16 жовтня 2023, 11:56
6519
1

Тріумф у Китаї. Джадд Трамп виграв другий снукерний турнір за два тижні

Англійський снукерист став переможцем рейтингових турнірів у 25-й раз

| Оновлено 16 жовтня 2023, 11:56
6519
1
Тріумф у Китаї. Джадд Трамп виграв другий снукерний турнір за два тижні
WST. Джадд Трамп

Англійський снукерист Джадд Трамп став переможцем рейтингових турнірів у 25-й раз, перемігши Алі Картера з рахунком 10:7 у фіналі китайського турніру Wuhan Open.

Перемога тим більше примітна, що минулого тижня Трамп зробив великий камбек, поступаючись 3:7 і обіграв Чжана Анду з рахунком 9:7 у фіналі English Open у Брентвуді. Тоді Джадд виборов перший рейтинговий титул за 19 місяців. Трамп прибув до Китаю із запізненням на два дні та компенсував це двома перемогами у матчах у середу.

Це вчетверте, коли Трамп виграє титули поспіль. Він лише третій гравець, який виграв поспіль турніри в різних країнах, наслідуючи Стівена Хендрі в 1990 році та Марка Вільямса в 2002 році.

Трамп, вигравши 25-й рейтинговий турнір, зрівнявся з Марком Вільямсом.

Джадд та Вільямс перебувають на 5-й позиції у списку переможців рейтингових змагань за всю історію (по 25). Більше виграли лише: Ронні О'Салліван (39), Стівен Хендрі (36), Джон Хіггінс (31) та Стів Девіс (28).

Турнір цього тижня став першою рейтинговою подією в Азії після World Open 2019 в Юшані, який теж виграв Трамп. На цей момент він здобув перемогу в трьох із чотирьох останніх рейтингових турнірів, що проходили у Китаї. Туз отримає £140 тисяч за свою перемогу цього тижня, а це означає, що він випередить Марка Аллена і стане третім номером у світі.

Алі Картер був розчарований, залишаючи Ухань без трофея. Це його другий фінал у 2023 році. Він завоював титул на турнірі German Masters у лютому, коли переміг Тома Форда у фіналі у Берліні.

За свій виступ цього тижня Капітан отримав чек на суму 63 тисячі фунтів стерлінгів за друге місце. Його серія зі 145 очок у півфіналі стала однією з двох найкращих, і він поділить головний приз за найкращий брейк з Аароном Хіллом – кожен із них заробив додатково по 2500 фунтів стерлінгів.

У другій половині дня Картер відігрався з рахунка 1:4 і отримав перевагу 5:4 перед вечірньою сесією. Однак увечері саме Трамп взявся до справи і взяв під контроль цю зустріч.

Брейки у 116, 56 та 71 дозволили Трампу швидко виграти три фрейми та вийти вперед з рахунком 7:5. Вдалий підхід у 56 очок дозволив Картеру скоротити відставання до одного фрейму, але саме Трамп узяв 14-й фрейм і повів 8:6.

Здавалося, що Картер знову візьме партію, щоб скоротити відставання до одного фрейму, але промазана зелена куля в центральну лузу дозволила Трампу наблизитися до перемоги (9:6). Обидва гравці невдало грали у наступному фреймі, але саме Картер взяв його та залишився у боротьбі (7:9). Тим не менш, 17-й фрейм виявився останнім за вечір: Трамп зробив вражаючу серію 105 і забезпечив собі титул (10:7).

34-річний Джадд Трамп розповів: «Це було дуже добре. Порівняно зі стартом турніру, коли я лише сподівався на краще. Перший день мене здивував, бо я грав досить добре. Із цим пов'язано трохи очікувань. Перші кілька раундів вселили в мене певну впевненість.

Я не давав собі особливих шансів, але я був настільки радий, що виграв титул минулого тижня, що новий турнір був своєрідним безкоштовним бонусом. Після здобуття того титулу ніщо не мало особливого значення. Тільки у півфінальній стадії я справді захотів знову перемогти. Діставшись фіналу, вже ніхто не захоче опинитися в програші. Мій результат у фіналах за останні 5–10 разів був не таким хорошим, як раніше, тому було приємно здобути перемогу.

На початку сезону моя впевненість була надзвичайно високою. Я відчував, що граю дуже добре на тренуваннях. Я знав, що форма була у порядку. Йшлося лише про те, щоб у потрібну мить пощастило, чого не відбувалося. Тоді впевненість підривається, і перемоги немає. Кожен сезон відрізняється від попереднього. Цей сезон – зовсім інший. Я дуже добре стартував. Напевно, краще, ніж будь-коли починав сезон.

Я думаю, що це, можливо, найкраще місце для снукера в Китаї. Те, як була влаштована арена, і кількість людей на ній зробили її дуже надихаючим місцем для гри в снукер. Іноді арена була надто великою і здавалась порожньою, але там було багато людей, і це мене спонукало. Я напевно той, хто любить грати перед великим натовпом.

Алі Картер розповів: «Сьогодні мені вдалося протриматися, і я сподівався, що все зміниться. Зрештою, чесно кажучи, сил у мене залишилося не так уже й багато. Я доклав усіх зусиль, і це був успішний тиждень. Рейтингові очки є важливими, і є багато чого очікувати до кінця сезону. На цей момент я добре розпочав сезон. Це така велика подія, що здобуття 63 тисяч рейтингових очок майже схоже на перемогу в турнірі. Вперед та вгору».

За матеріалами World Snooker Tour

Wuhan Open 2023

1/4 фіналу, 13 жовтня

  • Ву Йізе (Китай) – Аарон Хілл (Ірландія) – 5:4
  • Том Форд (Англія) – Джадд Трамп (Англія) – 0:5
  • Марк Аллен (Північна Ірландія) – Алі Картер (Англія) – 2:5
  • Лю Хаотянь (Китай) – Ронні О'Салліван (Англія) – 5:1

1/2 фіналу, 14 жовтня

  • Ву Йізе (Китай) – Джадд Трамп (Англія) – 1:6
  • Алі Картер (Англія) – Лю Хаотянь (Китай) – 6:2

Фінал, 15 жовтня

  • Джадд Трамп (Англія) – Алі Картер (Англія) – 10:7

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
west-ukr5555
Новини снукеру sport.ua висвітлює через добу після події. Нормально, шо...