Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 15 жовтня 2023, 14:28
4385
3

Забив усі кольорові з одного місця. Трамп яскраво вийшов у фінал Wuhan Open

Переможець English Open у фіналі зіграє проти Алі Картера

| Оновлено 15 жовтня 2023, 14:28
4385
3
Забив усі кольорові з одного місця. Трамп яскраво вийшов у фінал Wuhan Open
Getty Images/Global Images Ukraine. Джадд Трамп

Переможець English Open Джадд Трамп вийшов у другий фінал поспіль. У півфіналі Wuhan Open він переміг над китайцем Ву Йізе з рахунком 6:1.

Тепер Трамп зустрінеться з Алі Картером у матчі за титул у турнірі Wuhan Open. Це перший рейтинговий захід в Азії з 2019 року, коли Трамп здобув титул на World Open.

Минулої неділі Туз у фіналі English Open зробив камбек з рахунку 3:7 і обіграв китайця на ім'я Чжан Анда (9:7). Трамп прибув до Китаю у вівторок, а в середу йому довелося зіграти два матчі, щоб надолужити втрачене. Однак поки що він не виявляє жодних ознак втоми.

Ву Йізе закінчив тиждень поразкою, але він може записати собі в актив турнір, на якому він уперше у своїй кар'єрі вийшов у півфінал рейтингового турніру. Китайський гравець, який якраз відсвяткував своє 20-річчя, на шляху до півфіналу переміг Марко Фу, Райана Дея, Стівена Магуайра та Аарона Хілла.

Цього вечора Трамп безжально встановив перевагу над китайцем. Англієць зробив брейки у 110, 53, 77 та 52, і рахунок став 4:0 у середині сесії.

Після перерви Ву скоротив відставання завдяки брейку 68 у п'ятому фреймі. Проте Трамп швидко розвіяв усі надії китайця на камбек, набравши 127 та 63 очки. Джадд порадував публіку в останньому фреймі, очистивши стіл від кольорових куль, не сходячи ногами з однієї точки!

Джадд Трамп розповів: «Було приємно грати перед великою кількістю глядачів у Китаї. Пройшло багато часу з останнього турніру тут. Ймовірно, це була одна з найбільших публік, перед якою нам колись доводилося грати. Зал був переповнений, і цього тижня я не чекав багато чого, тому кожна гра – це бонус. Я просто виходжу, намагаюся насолодитися цим та прийняти все це. Весь тиждень публіка була чудовою. Але то була інша арена, було приємно грати там. Я радий, що пройшов далі.

Я знаю, що кілька гравців у тренувальних партіях намагалися забивати кольорові кулі, не сходячи з одного місця. Зовсім інша річ, коли це відбувається у турнірі. Приємно показати, на що я здатний. Я знаю, що публіка сильно насолоджується такими речами більше. Щоразу, коли у мене з'являється можливість зіграти складний удар, я завжди роблю це.

Фінал? Алі Картер, ймовірно, зробить моє завдання набагато складніше, ніж деякі молоді гравці. Я думаю, він схожий на Баррі Хокінса тим, що треба заробляти. Мені, чесно кажучи, байдуже. Я виграв турнір минулого тижня і потрапив у фінал зараз. На мене немає тиску. Я можу вийти, насолодитися грою та подивитися, що станеться. Я просто щасливий грати знову перед цією чудовою публікою».

Алі Картер вийшов у 12-й рейтинговий фінал у своїй кар'єрі після перемоги над китайцем Лю Хаотянь з рахунком 6:2, взявши останні чотири фрейми.

Картер прагне завоювати третій рейтинговий титул на китайській землі, раніше він виграв Shanghai Masters 2010 та World Open 2016. П'ятиразовий переможець рейтингових турнірів завершив період у 7 років без титулів ще у лютому, коли виграв турнір German Masters у Берліні, перемігши у фіналі Тома Форда.

Тепер Капітан має зіграти у фіналі проти Джадда Трампа. Буде визначено найкращий у 19 фреймах, переможець отримає 140 тисяч фунтів стерлінгів.

Китайцю Лю доведеться довше чекати на свій перший рейтинговий титул і другий виступ у фіналі. 25-річний снукерист зазнав поразки у чотирьох із п'яти півфінальних матчів.

Брейки 64 та 81 дали Картеру перемогу в першому фреймі. Лю зрівняв рахунок, а Картер узяв третій фрейм і повернув собі лідерство. Довгий 46-хвилинний 4-й фрейм дістався Лю, і в середині сесії був рівний рахунок (2:2).

Коли гра поновилася, Картер натиснув на газ. Брейки 96, 122, 91 та 70 дозволили йому взяти 4 фрейми поспіль і стати переможцем півфіналу з рахунком 6:2.

44-річний Алі Картер розповів: «Я відчував, що промазав кілька важливих ударів до перерви. У другій половині все, що я міг зробити, – це ризикнути. Він дав мені чотири шанси, і я зробив чотири переможні брейки. Особливо мені було приємно виграти останній фрейм одним підходом. Будь-хто скаже вам, що ніколи не буває легко переступити межу і вийти у великий фінал. Було приємно зробити цей ігровий день відносно легким.

Для суперника це була велика подія. Ви могли це бачити. Дався взнаки тиск, під яким він опинився в півфіналі великого рейтингового турніру. Після вчорашньої перемоги над Ронні всі погляди були прикуті до нього. Він повернеться і боротиметься у інший день.

У всіх нас були упереджені уявлення про те, що таке Ухань, але ми всі були здивовані. Це величезне місто. Думаю, гравці, які залишилися вдома та вирішили не грати, помилилися. Я думаю, що це, без сумніву, одна з найкращих подій у Китаї».

За матеріалами World Snooker Tour

Wuhan Open 2023

1/2 фіналу, 14 жовтня

  • Ву Йізе (Китай) – Джадд Трамп (Англія) – 1:6
  • Алі Картер (Англія) – Лю Хаотянь (Китай) – 6:2

Фінал, 15 жовтня

  • Джадд Трамп (Англія) – Алі Картер (Англія)

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Навіщо його купили?..» Саленко розкритикував Динамо за гучний трансфер
Футбол | 05 жовтня 2024, 09:41 0
«Навіщо його купили?..» Саленко розкритикував Динамо за гучний трансфер

Колишній нападник киян не розуміє перехід Едуардо Герреро

ФОТО. Чемпіонка світу очолила комітет УАФ. Хто вона?
Футбол | 04 жовтня 2024, 22:32 4
ФОТО. Чемпіонка світу очолила комітет УАФ. Хто вона?

Анастасія Кліпаченко стала головою Комітету розвитку жіночого футболу УАФ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
adidas777
Паршні коментатори Євроспорту, всі вуха зассяли про фінал китайозів!Хазяїн велить жопу лизати, хазяїну хояїна!
BallsToTheWall
Красиво!   Но ноги то он переставлял, когда менял стойку.   Это 2 последних он забил с одной стойки.    И особенно важно было положить последний, чёрный, с острого угла.    Но как он расчистил поляну от красных?    Вот бы сначала показали.    А китаец только уныло созерцал.