Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 14 жовтня 2023, 08:44
4212
1

Китаєць Лю Хаотянь сенсаційно розгромив Ронні О'Саллівана на Wuhan Open

Джадд Трамп продовжує боротися за завоювання другого титулу поспіль

| Оновлено 14 жовтня 2023, 08:44
4212
1
Китаєць Лю Хаотянь сенсаційно розгромив Ронні О'Саллівана на Wuhan Open
WST. Лю Хаотянь

Китаєць Лю Хаотянь приголомшив семиразового чемпіона світу Ронні О'Саллівана несподіваною перемогою з рахунком 5:1 на снукерному турнірі Wuhan Open, проте Ракета поки що залишиться номером один у світі. О'Салліван розумів, що якщо Марк Аллен виграє турнір цього тижня, то змінить його на вершині світового рейтингу. Проте цього вечора Марк Аллен програв Алі Картеру.

Вперше за чотири роки О'Салліван програв матч на китайській землі. Його остання поразка відбулася від Домініка Дейла в першому раунді 2019 World Open в Юшані. Лю вже вп'яте у своїй кар'єрі вийшов у півфінал рейтингового турніру, де зустрінеться з Картером. Він перебуває на шляху до свого першого титулу.

Лю виграв у Ронні перші два фрейми на кольорових кулях, а потім брейки в 76 і 66 дозволили йому отримати до перерви величезну перевагу 4:0. Коли спортсмени повернулися до столу, відмінний брейк О'Саллівана у 101 очко утримав його у боротьбі. Однак Лю взяв шостий фрейм і здобув перемогу з рахунком 5:1.

Згодом О'Салліван зізнався, що його не надто непокоїть перспектива того, що Аллен обжене на вершині світового рейтингу. Причому поразка Пістолета означає, що Ракета залишиться на вершині.

39-разовий переможець рейтингових турнірів Ронні О'Салліван розповів: «Коли я вперше став номером один, я не міг у це повірити. Коли ти володієш цим кілька років, тебе не спокушають перемоги, чемпіонати світу чи звання номер один у світі. Коли я був молодший, я хотів цього. Коли ти це отримуєш, ти до цього звикаєш і це нормально.

Насправді це погано, бо ти втрачаєш цей голод та бажання. Мені більше нема чого добиватися в снукері. Мені б хотілося, щоб мені було чого прагнути. Я досяг більшого, ніж міг собі уявити, і більшого, ніж будь-який інший гравець у снукері на планеті.

Лю зіграв дуже добре. Він мало промахувався, добре забивав, добре грав у обороні та забив кілька гарних куль. Я міг би зіграти трохи краще, але, щоправда, я й не зробив багато поганих ударів».

Алі Картер (на фото) здобув вражаючу перемогу над Марком Алленом з рахунком 5:2 і тепер вийшов у 28-й півфінал рейтингових турнірів у своїй кар'єрі. На шляху до перемоги над третім номером світу Капітан зробив брейки у 78, 63, 77, 52 та 57 очок. Згодом Картер зізнався, що очікував зустрітися з О'Салліваном. Проте зараз п'ятиразовий переможець рейтингових турнірів вважає, що тепер він зіткнеться з іншим тиском.

Алі Картер розповів: «Це свого роду палиця з двома кінцями. Якоюсь мірою я хотів би зіграти проти Лю Хаотяня, а не Ронні, думаю, будь-який учасник туру так би зробив. З іншого боку медалі, тепер на мене чиниться тиск, щоб перемогти. Я тепер переможець. Проти Ронні я андердог, і у мене страшні результати проти нього. Я не думаю, що є багато людей, які мають хороший рекорд проти нього».

Чемпіон English Open Джадд Трамп продовжує боротися за здобуття другого титулу поспіль, здобувши перемогу у чвертьфіналі над Томом Фордом з рахунком 5:0. Туз прибув до Китаю лише у вівторок після того, як доклав усіх зусиль, щоб перемогти Чжан Анда з рахунком 9:7, поступаючись 3:7, у недільному фіналі English Open. Проте з того часу він надолужив згаяне і програв лише 4 фрейми на шляху до півфіналу.

Трамп тепер зустрінеться з 20-річним китайцем Ву Йізе, який візьме участь у своєму першому рейтинговому півфіналі. Ву здобув перемогу з рахунком 5:4 над ірландцем Аароном Хіллом, що закріпило його прогрес.

За матеріалами World Snooker Tour

Wuhan Open 2023

1/4 фіналу, 13 жовтня

  • Ву Йізе (Китай) – Аарон Хілл (Ірландія) – 5:4
  • Том Форд (Англія) – Джадд Трамп (Англія) – 0:5
  • Марк Аллен (Північна Ірландія) – Алі Картер (Англія) – 2:5
  • Лю Хаотянь (Китай) – Ронні О'Салліван (Англія) – 5:1

1/2 фіналу, 14 жовтня

  • Ву Йізе (Китай) – Джадд Трамп (Англія)
  • Алі Картер (Англія) – Лю Хаотянь (Китай)

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Прокляття Крусібла. Чемпіон світу Люка Бресель програв у першому ж матчі
Снукер | 21 квітня 2024, 17:23 0
Прокляття Крусібла. Чемпіон світу Люка Бресель програв у першому ж матчі

Бельгієць мав перевагу 9:6, але поступився Девіду Гілберту з рахунком 9:10

Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій
Футбол | 27 квітня 2024, 10:28 24
Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій

Рік тому команда рвалася в ЛЧ, а зараз може залишитися без континентальних турнірів

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
...і розгромно програв Картеру на наступний ранок. Неначе дві різні людини грали - проти Роні - жодної помилки, шари заходили навіть не торкаючись губок. А з Алі - купа помилок і невиразна гра.