Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 13 жовтня 2023, 09:08
5008
0

Пістолет націлений на Ракету. Визначено чвертьфіналістів Wuhan Open

Марк Аллен може обійти Ронні О'Саллівана у світовому снукерному рейтингу

| Оновлено 13 жовтня 2023, 09:08
5008
0
Пістолет націлений на Ракету. Визначено чвертьфіналістів Wuhan Open
WST. Марк Аллен

Третій номер світу Марк Аллен переміг Джека Лісовськи з рахунком 5:2 та вийшов у чвертьфінал Wuhan Open. Аллен продовжує боротися з Ронні О'Салліваном за вершину світового рейтингу.

Марку Аллену на прізвисько Пістолет потрібно виграти турнір, щоб стати номером один у світі. Снукерист із Північної Ірландії залишається на шляху до потенційної особистої битви з О'Салліваном у півфіналі.

Підвищення Аллена до вершини рейтингу стало можливим завдяки золотому сезону 2022/23, в якому його назвали найкращим снукеристом року. Пістолет виграв трофеї Northern Ireland Open, UK Championship та World Grand Prix. Незважаючи на побоювання з приводу його поточної форми на цьому тижні, він, схоже, демонструє ознаки покращення з наближенням до кінця турніру.

Перемога над Лісовськи означає, що Аллен виграв їх останні три зустрічі (за винятком шут-аута минулого сезону). Однак Лісовськи, як і раніше, лідирує у особистих зустрічах (5:4). Далі Аллен зустрінеться з Алі Картером, який розгромив Ліама Хайфілда з рахунком 5:1.

Марк Аллен сказав: «Сьогодні я грав набагато краще. Цей виступ не був блискучим, і я промазав деякі кулі. Порівняючи з минулим тижнем, я почав грати краще. Це добрий знак майбутніх подій. Морально я був дуже хороший цього тижня, чого не було протягом сезону. Я залишався терплячим. Сьогодні щось пішло не так, і мені слід було закрити цю гру раніше. Я міг засмутитися, але залишався терплячим, завдавав правильних ударів і створював можливості.

Я взяв гору над Лісовськи у деяких великих турнірах. Він класний гравець. Ми обидва непогані гравці, і протягом нашої кар'єри будуть моменти, коли він виграє кілька разів поспіль, або ж я виграю кілька разів поспіль. Щоб перемогти його, треба грати добре, а сьогодні я грав краще. Він, безперечно, переможе мене в майбутньому».

Ронні О'Салліван забезпечив собі вихід у вісімку найкращих завдяки видовищному розгрому китайця на ім'я Юань Сицзюнь з рахунком 5:1. Ракета прагне виграти третій турнір поспіль у Китаї. Він здобув великі перемоги на турнірах за запрошеннями Hong Kong Masters 2022 та нещодавньому Shanghai Masters 2023.

Семиразовий чемпіон світу домінував у вечірньому матчі, зробив брейки 130, 64, 82 та здобув перевагу 4:1. В останньому фреймі він поступався 5:63, і червоні кулі опинилися в складних позиціях. О'Салліван знайшов потрібні йому зв'язки куль (червоні + чорні), зачистив стіл та завершив матч. Згодом він зізнався, що насолоджується випробуванням, граючи на перемогу у складних ситуаціях.

39-разовий переможець рейтингових турнірів Ронні О'Салліван розповів: «Іноді мені дуже подобаються такі виклики. Я не сподівався, що виграю, але я знав, що треба робити. І знав, що треба забити червоного, чорного, червоного, чорного, щоб мати шанс. У такому фреймі втрачати нічого.

Я думаю, що ці умови (у Китаї) підходять мені та Джадду більше, ніж будь-кому іншому. Я порівнюю це з грою Надаля на грунті. Це змушує вас грати певні удари. В одну хвилину ви можете перебувати в ідеальній позиції, а наступної – опинитися поза позицією. Вам потрібно бути трохи шотмейкером. М'яч летить, і ви не можете його так сильно повернути. Біла куля має тенденцію наближатися до бортів, якщо ви не граєте нею правильно. Методичним гравцям це не подобається. Ми з Джаддом вигадуємо, що робити, прямо під час атаки».

21-річний ірландець Аарон Хілл дійшов до першого чвертьфіналу у своїй кар'єрі, здобувши важку перемогу з рахунком 5:3 над китайцем Хе Гуоцзян. Хілл вперше приїхав до Китаю як професіонал після того, як вперше заробив своє місце у турі ще у 2020 році. Він відмовився від туру наприкінці кампанії 2021/22, але відразу повернувся через Q School.

Сьогоднішній результат є найзначнішим у кар'єрі Хілла. Потім він зустрінеться з Ву Йізе, який у вирішальному фреймі обіграв Стівена Магуайра (5:4) на повторному виставленні чорної кулі (респот-блек).

Чемпіон English Open (що відбувся минулого тижня) Джадд Трамп переміг Баррі Хокінса з рахунком 5:2 у повторенні нещодавнього фіналу European Masters. Далі він зустрінеться із Томом Фордом, який переміг Сяо Годуна з рахунком 5:4.

За матеріалами World Snooker Tour

Wuhan Open 2023. 1/4 фіналу, 13 жовтня

  • Ву Йізе (Китай) – Аарон Хілл (Ірландія)
  • Том Форд (Англія) – Джадд Трамп (Англія)
  • Марк Аллен (Північна Ірландія) – Алі Картер (Англія)
  • Лю Хаотянь (Китай) – Ронні О'Салліван (Англія)

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.