Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 10 жовтня 2023, 02:17
5717
1

Ракета залишається на вершині. Ронні О'Салліван вдало стартував у Китаї

Лідер світового рейтингу здобув перемогу з рахунком 5:1 над Кеном Доерті

| Оновлено 10 жовтня 2023, 02:17
5717
1
Ракета залишається на вершині. Ронні О'Салліван вдало стартував у Китаї
WST. Ронні О'Салліван та Кен Доерті

Знаменитий англійський снукерист Ронні О'Салліван здобув перемогу з рахунком 5:1 над ірландцем Кеном Доерті в перший день турніру Wuhan Open і не допустив падіння з вершини світового рейтингу.

Поразка Ракети призвела б до того, що чемпіон світу Люка Бресель уперше став би номером один у світі. О'Салліван поки залишиться на вершині, але Марк Аллен все ще може змістити його цього тижня, якщо виграє турнір.

Китайський Wuhan Open знаменує повернення до рейтингових турнірів в Азії після чотирьох років відсутності в календарі. Гучний натовп увечері вітав за шоу-столами суперзірку снукера, 39-разового переможця рейтингових турнірів Ронні О'Саллівана. На арені він змагався у тандемі із зіркою номер один у Китаї Дін Цзюнхуей, який грав проти Ешлі Х'югілла.

Король Крусібла-1997 Кен Доерті вирвався вперед (1:0), але брейк у 88 очок дозволив О'Саллівану відновити паритет, а потім він узяв третій фрейм і вийшов вперед (2:1). Семиразовий чемпіон світу рвонув до фінішу. Він зробив ще кілька брейків – 89 та 82 – і взявши п'ять фреймів поспіль, впевнено виграв матч (5:1).

Згодом Ронні зізнався, що йому сподобалося ділити сцену зі своїм старим партнером за тренуваннями Кеном Доерті та грати за столом поруч з легендою Азії – Дін Цзюнхуей досяг виходу в наступний раунд, перемігши Ешлі Х'югілла з рахунком 5:3.

47-річний Ронні О'Салліван розповів: «Я багато грав із Кеном, коли був дитиною. Ну, я був дитиною, а він був дорослим. Я багато чого в нього навчився. А Діна я називаю хрещеним батьком снукера у Китаї. Він поставив снукер тут. З'явившись у снукері у ранньому віці, вигравав турніри. Він чудовий гравець і виступав постійно протягом 20 років, тому Дін – легенда в Китаї. Він робить честь собі, своїй сім'ї та всім у Китаї. Було приємно поділити цю арену з Діном. Він отримав чудові оплески, і це було приємно бачити».

Північноірландець Марк Аллен продовжує боротися за те, щоб стати номером один у світі, але йому довелося пережити панічні моменти у матчі проти Марка Джойса. Він програвав із рахунком 3:4, але потім забезпечив собі перемогу (5:4).

Аллен став гравцем року минулого сезону, вигравши Northern Ireland Open, UK Championship та World Grand Prix. Однак він відверто визнав, що зараз втратив упевненість. Третій номер світу був на межі поразки, але виграв вирішальний фрейм за 26 хвилин. Марк знає, що йому потрібно вдосконалюватись.

Марк Аллен розповів: «Я дуже радий, як завершився матч, але це було жахливо. Давно я так погано не грав. Морально я був досить хороший, і саме це допомогло мені вижити, бо я не мав форми. Я відчуваю, що дозволив собі зменшити вимоги з ментального боку. Я дуже багато працював над цим минулого тижня, готуючись до цього турніру. Думаю, це мені допомогло сьогодні. Моя гра була не в найкращій формі, але морально завжди був готовий до наступної атаки».

Джек Лісовськи взяв 8-й фрейм на чорній кулі й уникнув вирішального кадру в матчі зі Скоттом Дональдсоном, здобувши перемогу з рахунком 5:3. Алі Картер переміг чемпіонку Women's British Open серед жінок Бай Юлу з рахунком 5:2.

За матеріалами World Snooker Tour

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 01:00 2
Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25

«Лестер» повернеться в елітний дивізіон Англії, «лиси» гарантували як мінімум 2-ге місце

Прокляття Крусібла. Чемпіон світу Люка Бресель програв у першому ж матчі
Снукер | 21 квітня 2024, 17:23 0
Прокляття Крусібла. Чемпіон світу Люка Бресель програв у першому ж матчі

Бельгієць мав перевагу 9:6, але поступився Девіду Гілберту з рахунком 9:10

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kubok-69
Дякую, що пишите про цю неймовірну гру!